Gezilecek Yerler

Türkiye’nin Turistik Yerleri

30 Kasım 2022
İçerikler [göster]

Türkiye’nin Turistik Yerleri

Türkiye’de bir seyahat gerçekleştirmek isteyen pek çok kişi tarihi yerlerimiz neresi sorusunu sormaktadır. Türkiye jeopolitik konumu sebebiyle pek çok farklı tarihi ve doğal güzelliğe sahip ülkelerin arasında gelir. Bu sebeple yabancı turistlerin adeta akınına uğrayan Türkiye'de hem kış hem de yaz turizmi için pek çok farklı bölgede yer almaktadır.

Nemrut Dağı Milli Parkı, Adıyaman

Adıyaman şehrinde yer alan Nemrut Dağı Milli Parkı, Türkiye turistik yerler haritası üzerinde en önemli noktalardan biridir. 2150 metre yüksekliğe sahip olması sebebiyle yalnızca ülkemiz için değil dünya için bir kültür mirası haline gelen bu milli park UNESCO tarafından kültür mirası listesine alınmıştır. Dünyanın sekizinci harikası olarak nitelendirilen Nemrut heykeli ise Nemrut Dağı Milli Parkı’nda yer alır. Heykelin yanında kitabeler ve anıt mezarlar da bulunmaktadır. 

Kral Kaya Mezarları, Amasya 

Amasya’da yer alan Kral Kaya Mezarları bölgede bulunan turistlerin adeta akınına uğramaktadır. Yalnızca yerli değil yabancı turistlerin de en ilgisini çeken turistik bölgelerden bir tanesi olan Kral Kaya Mezarları her bir sokağı tarih kokan kent olan Amasya’nın en bilindik yerlerinden biridir. Pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinen Amasya’nın en turistik bölgesi olan Kral Kaya Mezarları düz bir duvar gibi dikine o zaman kalkar kayalara oyularak yapılmıştır. 

Düden Şelalesi, Antalya 

Antalya, Türkiye’de yaz turizmi açılan açısından en popüler yerlerden biri olarak bilinir. Öyle ki yaz aylarında Antalya şehrinin nüfusunun neredeyse ikiye katlandığı bilinmektedir. Düden Şelalesi ise Antalya’ya gelen turistlerin adeta akınına uğrayan doğal yapılardan biridir. Dünyanın dört bir yanından merak edip, ziyarete gelen turistler ile dolup taşan bu şelaleni etrafında pek çok farklı restoran ve kafe bulundurmaktadır. Bu sayede şelalede geçirdiğiniz vaktin ardından keyifli bir yemek yiyebilir ve günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Antalya Otobüs Bileti alarak Düden Şelalesi ve daha fazlasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Atatürk Heykeli, Artvin 

Tarihi yerlerimiz neresi sorusuna verilebilecek pek çok farklı cevap bulunmaktadır. Türkiye heykelleri, doğal yapıları, tarihi güzelliklerini oldukça popüler ve yabancı turistlerin adeta akınına uğrayan ülkelerin başında gelmektedir. Artvin’de bulunan Atatürk heykeli ise Türkiye ziyareti esnasında mutlaka görülmesi gereken heykelleri ve tarihi yapıların arasında gelir. Artvin’in görünen kısmı olan Genya Dağı’nın eteğinde bulunan heykel 7.5 dönüm arazi inşa edilmiştir. Büyüklüğü ile Türkiye’nin ve dünyanın en büyük Atatürk heykeli olma özelliğini taşıyan bu heykelin yüksekliği 22 metre ağırlığının ise 60 ton olduğu bilinir. 40 ton çelik ve on ton bakır kullanılarak yapılmış olan heykel görenlerin adeta büyülenmesine neden olur.

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Sessiz ve sakin bir tatil geçirmek isteyen ve turistik olarak gezdiği bölgelerde kafa dinlemeyi seven misafirler için mutlaka görülmesi gereken yerlerin arasında Bolu’da bulunan Yedigöller Milli Parkı gelir. Bolu eşsiz güzelliği ve sundu manzarası ile Türkiye’nin en sevilen şehirlerinden biri olarak bilinmektedir. Hem yaz hem kış turizmi için turistik yerler neresi sorusuna cevap olarak verilebilecek bir şehir olan bulun, içerisinde bulundurduğu Yedigöller Milli Parkı ile oldukça popülerdir. Şehir yaşamının kaosundan kaçabileceğiniz bir yer olan bu park pek çok farklı manzaraya göre bileceğiniz bir yer olarak bilinir. 

Gölcük Tabiat Parkı, Bolu

Yedigöller Milli Parkı gibi Bolu’da yer alan Gölcük Tabiat Parkı ise eşsiz güzelliği ile görenleri adeta kendine hayran bırakır. Son olarak yapılmış harika bir gör manzarasına sahip olan bu park her mevsim doğanın güzelliklerini misafirlerine sunar. Göl ve etrafında orman içi dinlenme yeri olarak hizmet veren pek çok farklı bölge bulunmaktadır. Gölün çevresini araçla giriş yasak olduğu için rahatlıkla yürüyüş yapabilir, piknik yapabilir ve eşsiz güzelliğin fotoğraflarını çekebilirsiniz. 

Salda Gölü, Yeşilova/Burdur

Daha önce Türkiye’ye gelmemiş kişiler bu ülkeyle ilgili araştırma yaptıklarında doğal güzelliklerinden oldukça etkileneceklerini bilmektedir. Ancak Türkiye anlatılandan çok daha fazlasına sahip bir ülkedir. Doğal güzellikleri ve eşsiz yapıları ile görenleri adeta kendine hayran bırakan ve rüya gibi bir tatil geçirmelerini sağlayan bu ülke pek çok farklı sürpriz ile sizleri karşı karşıya bırakacaktır. Burdur şehrinin Yeşilova bölgesinde bulunan Salda Gölü ise gelenlerin mutlaka görmesi gereken yapılardan biridir. Türkiye turistik yerler haritası üzerinde yer alan bu göl Türkiye’nin saklı kalmış jeolojik güzelliğini tüm çarpıcılığıyla gözlerine serer.

Gölyazı Köyü, Bursa

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Ulubat Gölü kıyısında yer alan Gölyazı Köyü, manzarası ve çevre yapısı ile Türkiye’den çok uzakta bir yere ziyaret etmişsiniz hissi yaşamanızı sağlar. Kendinizi bir filmin içerisinde hissedeceğiniz bu köyde vakit geçirmek sizleri oldukça eşsiz deneyimler sunacaktır. Sizde bu köy içerisinde vakit geçirirken balık tutabilir, köylülerin ürettikleri ürünlerden alışveriş yapabilir ve kafanızı dinlediğiniz keyifli bir gezi mümkün hale getirebilirsiniz.

Pamukkale Travertenleri, Denizli

Yalnızca ülkenin değil dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Pamukkale travertenleri UNESCO tarafından tarihi mirası olarak kayıt altına alınmıştır. Kendinizi masalı gibi hissedeceksiniz bu yer harikalar diyarını andıran bir görüntüye sahiptir. Betonlaşan ve kalabalıklaşan şehirlerden sonra organik bir oluşumda vakit geçirmek stresinizi atmanızı ve kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Turistik yerler neresi sorusuna verilmesi gereken bir cevap olan Pamukkale travertenleri, Denizli ilinde bulunur. Bunun yanı sıra etrafta bulunan pek çok farklı otel ve pansiyon da konaklamak isteyen misafirler için oldukça iyi bir seçenek olmaktadır. 

Kategoriler : Gezilecek Yerler