İstanbul Şehir Merkezi
Popüler İstanbul Şehir Merkezi Otelleri
İstanbul Şehir Merkezi Şehir Rehberi
İstanbul Hakkında
Üç büyük medeniyete başkentlik yapan İstanbul şehri büyüleyici güzelliği ile ön plana çıkmaktadır. Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan izler taşıyan şehir, 16 milyonu aşkın nüfusuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgilerini çekmeye devam etmektedir. Dünyada iki kıtada da toprağı olan tek büyükşehir olan İstanbul, Türkiye’nin finans ve kültür merkezidir. İstanbul bölgesi otelleri araştırılırken şehrin tarihi ve doğal güzellikleri de araştırmaya dahil edilmelidir.
İstanbul Otel Bölgeleri
“Tarihi Yarımada” da denilen Sultanahmet, İstanbul’un kalbinin attığı Beyoğlu, şehrin iki yanındaki Beşiktaş ve Üsküdar, kentin en eski yerleşim yerlerinden Kadıköy; İstanbul otel bölgeleri olarak bilinmektedir. Bunun dışında Riva, Şile, Ağva ve Kilyos da İstanbul’a yakında otel bölgeleridir.
İstanbul Otel Temaları
Çocuklu aileler için uygun olan İstanbul otel bölgeleri şehir içinde olduğu kadar, şehir dışında da yoğun bulunmaktadır. İstanbul otel temalarından bir diğeri sağlık sertifikalı olanlardır. Sağlık sertifikalı otellerde ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü özellik vardır. İstanbul butik oteller bakımından da zengindir. Evcil hayvan kabul eden İstanbul otelleri de bulunmaktadır.
İstanbul’a Ulaşım
İstanbul’a ulaşım uluslar arası İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden yapılabileceği gibi; tren, otobüs, feribot ve özel araçla da kente ulaşmak mümkündür. İstanbul içi ulaşımı sağlamak için yaptırılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü iki yakayı bir araya getirmektedir. Ayrıca İETT’nin otobüs seferleri, Marmaray, metro, minibüs, dolmuş ve taksilerle de şehir içi ulaşım sağlanmaktadır.
İstanbul’da Gezilecek Yerler
İstanbul otelleri şehrin gezilecek yerlerine de konumlanmıştır. İstanbul’un her iki yakası da gezilecek yerler bakımından zengindir. Özellikle Sultanahmet ve civarı tarihe tanıklık etmesi bakımından mutlaka görülmelidir. Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Caferağa Medresesi ve Kapalı Çarşı bu semtte mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı ve Yeni Camii de gezilmelidir. Süleymaniye Külliyesi yüzlerce yıldır zamana meydan okumaktadır.
Beşiktaş semtinde Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Parkı, Ihlamur Kasrı ve Boğaz hattı da gezilmelidir. Üsküdar’da ise Salacak açıklarındaki Kız Kulesi’ne karşı çay içilmelidir. İstanbul’un en canlı noktalarından Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi, Gezi Parkı, Galata Kulesi ve Atatürk Kültür Merkezi de haftanın her günü gezilebilmektedir. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak için Ağva, Şile, Riva veya Kilyos tercih edilmektedir. Beykoz Ormanı da şehirden uzaklaşıp nefes almak için ideal bir noktadır.
Şehrin dört bir yanına dağılmış kültür ve sanat mekanları da mutlaka görülmelidir. Rahmi Koç Müzesi, İstanbul Modern, Miniatürk, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Pera Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi ve Büyük Saray Mozaikleri Müzesi bunların en önemlilerindendir.
İstanbul’da Yapılabilecek Aktiviteler
İstanbul’da yapılabilecek pek çok aktivite bulunmaktadır. Program yaparken önceliklerinizi belirlemeniz ve şehri iyi araştırmanız önemlidir. İstanbul otelleri şehrin aktivitelerine katılmanızı kolaylaştıracak şekilde konumlanmıştır. Şehrin müzelerini ve tarihi yerlerini gezmek, doğal güzelliklerini keşfetmek için mutlaka programlı hareket edilmelidir. Boğaz’da tekne turu ile başlanan gün, Galata’dan kuş bakışı şehri seyretmekle devam edebilmektedir. Sultanahmet’te tarihi bir yolculukla güne başlamak da iyi bir alternatiftir. Doğaseverler Belgrad Ormanları’nda güzel bir yürüyüşle de güne başlayabilmektedir. Günün sonunda ise Ortaköy’de kumpir yemek veya Vefa’da boza keyfi yapmak mümkündür.
İstanbul’da Ne Yenir?
Türkiye’nin en kalabalık ve en çok göç alan şehrinde mutlak bir mutfak kültürü yoktur. Geçmişten gelen lezzetler ve günümüz lezzetlerini harmanlayan bir kültüre sahiptir. Fakat Sultanahmet Köftesi ve kumpir yemeden, Mehmet Efendi Türk Kahvesi ve Vefa Bozası denemeden şehirden ayrılmamak gerekmektedir.