Tekirdağ Otobüs Bileti

Tekirdağ

Tekirdağ

Tekirdağ Şehir Rehberi

Tekirdağ otobüs bileti fırsatları ile eşsiz şehre hem konforlu hem de oldukça güvenli yolculuklar gerçekleştirilebiliyor. Marmara bölgesinin Trakya yakasında bulunmakta olan Tekirdağ Türkiye’nin en önemli turistik noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Ülkenin en kalabalık 23. şehri olarak bilinen bu şehirde gezilip görülmesi gerekli olan pek çok yapı bulunuyor. Hem bulunduğu konum itibariyle pek çok açıdan gelişmiş olan hem de sahip olduğu verimli topraklar sayesinde de ekonomisini canlandıran şehirde sizler keyifli vakitler geçirebilir ve unutulmayacak anlarınıza yenilerini ekleyebilirsiniz.

Tekirdağ’a Ne Zaman Gidilir?

Tekirdağ otobüs bileti fırsatlarıyla şehre ziyaret etmek isteyenlerin mümkün mertebe hava durumu hakkında bilgi sahibi olması gerekli oluyor. Marmara kıyılarında bulunan Tekirdağ’ın Akdeniz iklimi etkileri altında olduğu bilinir. Ancak şehrin iç kısımlarında karasal iklimin hakim olduğuna değinmekte de fayda var. Marmara iklim olarak da adlandırılmakta olan ve bu çevrede yaygın bir şekilde görülen iklim türü ziyaretlerin ideal zamanlarda gerçekleştirilmesine gerek duyulmasına sebep oluyor.  Bu şehirde hava sıcaklık değerleri en yüksek yaz aylarında görülürken yaz aylarının aynı zamanda kurak geçtiği de bilinmektedir. Şehir kış ve bahar aylarında ise daha çok yağışlı günler yaşamaktadır karlı gün sayısı azalmasına karşın yağış türü olarak yağmur oldukça fazladır.

Şehrin yazarlarının ortalama sıcaklığı 22 derecedir ve kış ayları olduğunda bu sıcaklık değeri 5 dereceye kadar düşer. Şehrin en sıcak ve en kurak ayları Ağustostur ve aynı zamanda bu aylarda pek çok festival de düzenlenmektedir. En fazla yağış ise bu şehirde aralık ayında görülmektedir.  Hem kış aylarında hem de yaz aylarında oldukça rüzgarlı bir havaya sahip olan şehri ziyaret etmek için en ideal zamanlar bahar ayları olacaktır. Bu şehirde hem bol bol doğa yürüyüşü yapabilir hem kamp aktivitelerine katılabilir hem de yamaç paraşütü etkinliklerine katılarak adrenalin yüklü anların tadını çıkarabilirsiniz

Tekirdağ’da Gezilecek Yerler

Tekirdağ'da gezilecek yerler şehir oldukça küçük bir yapıya sahip olmasına karşın fazla sayıdadır. Yemyeşil ormanlar ve masmavi bir deniz ile yaz aylarında yerli ve yabancı pek çok turistin uğrak noktası olan şehirde tarihi ve kültürel açıdan önem arz eden yapılara da rastlayabilirsiniz. Eşsiz Trakya mutfağını şehirde unutulmayacak bir şekilde deneyebilir ve özellikle de bahar aylarında şehrin tüm atmosferini yakından hissedebilirsiniz. Bu şehri tam anlamıyla keşfedebilmek için şehri keşfetme en az 2 gününüzü ayırmanız önerilir. Bu sayede tüm seyahat planlarınızı eksiksiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, 1927 senesinde mimar Kazım Tahsin tarafından yaptırılmıştır. Aslına bakıldığında bu eşsiz binanın 1976 senesinde vali konağı olarak kullanıldığı bilinmektedir. 1.992 senesinde ise müze olarak faaliyetlerine başlamış olan bu müzede çok sayıda eser sergilenmektedir. Şehir merkezi ve çevresinde gerçekleştirilmiş olan kazı çalışmaları neticesinde çok sayıda kalıntıya rastlanmış ve bu kalıntılar hem saygılı yenmek hem de korunmak amacıyla bu müzeye getirilmiştir. Tekirdağ şehrinin tarihine yakından bakmak ve geçmiş izleri yakından keşfetmek için müze kesinlikle ziyaret edilmelidir. Ayrıca müzenin 4 ayrı salonu vardır ve bu salonlarda farklı konseptlerde eserlere rastlanmaktadır. Osmanlı dönemi, Bizans dönemi ve roma dönemine ait olan çok sayıda mezar taşı ve yazıt da müzede ziyaretçilere sergilenmeye devam etmektedir. Müzenin pazartesi günleri kapalı olduğunu ve müzeye girişin ücretsiz olduğunu da unutmayın.

Namık Kemal Evi

Bilindiği üzere ünlü şairi Namık Kemal 1840 senesinde Tekirdağ’da doğdu. Bu evde Namık Kemal’in doğduğu evdir. Tekirdağ Belediyesi ve Namık Kemal Derneği’nin ortak çalışmaları ile restore edilmiş ve müzeye dönüştürülmüş olan evin tipik bir Osmanlı evi olduğu bilinmektedir. Bu evde çok sayıda belge, ünlü şaire ait olan önemli eserler, resimler ve aynı zamanda tablolar sergilenmektedir. Etnografik eserlerin da çok sayıda bulunduğu bu evde Namık Kemal ile ilgili yazılmış olan tüm eserleri yakından görebilirsiniz. Bu evrenin kadar günleri ziyarete kapalı olduğunu ancak eve girişin ücretsiz olduğunu da belirtmekte fayda var.

Hora Feneri

Bu eşsiz fener, Şarköy ilçesine yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. 1861 yılında Fransa ülkesinden getirilmiş olan özel malzemelerden inşa edilmiş hora feneri, 20 m yüksekliğe ve ani zamanda 25 m uzunluğa sahiptir. Görkemli Marmara denizinden geçmekte olan tüm gemilere yol göstermekte olan bu yer, elektrik enerjisiyle çalışmaktadır. Ayrıca çevresinde çok sayıda ağaç türü yaşamakta ve masmavi deniz manzarasını sunmaktadır. Bu ilçede gerçekleştirilecek olan seyahatlerde mutlaka yakından keşfedilmesi gereken yere kolay bir şekilde ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

Çamlıköy Kastro Plajı

Çamlıköy Kastro Plajı, yaz aylarının vazgeçilmez rotalarından biri olarak bilinir. 3 kilometrelik uzunluğa sahip olan ve Karadeniz kıyısına kadar uzanan plajda denizin kumun ve güneşin tadını çıkarmak başka keyifli olmaktadır. Ayrıca plajın bulunduğu bölgede renginde bir göl ve yemyeşil ormanlar da bulunmaktadır. 329 hektarlık bir alana kurulu olan orman 1.988 senesinde sit alanı olarak da koruma altına alınmıştır. Başta Tekirdağ yerlileri olmak üzere çok sayıda insan yaz aylarında ve ilkbahar aylarında bu ormanı piknik yapmak ve dinlenmek için tercih etmektedir. Burada sizler de yasaya güneşlenebilir, doğanın atmosferinin tadını çıkarabilir ve kafa dinleyebilirsiniz

Laledere Mesire Alanı

Laledere Mesire Alanı hem doğa ile baş başa zaman geçirmek hem de kamp yapmak için tercih edilen popüler bölgelerden biridir. Tekirdağ ilinin saray ilçesinde bulunmakta olan bu eşsiz yer 12,47 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. İlçe merkezine 13 km uzaklıkta bulunan mesire alanında hem çok sayıda çocuk parkı hem futbol ve voleybol spor sahası hem de yeme içme tesisleri bulunmaktadır. Günübirlik geziler için ideal olduğu kadar kamp yapmak için de ideal olan bu yerde ayrıca dönem dönem birbirinden farklı festivaller ve organizasyonlar da düzenlenmektedir. Mesela alanı giriş ücreti ise değişkenlik gösterebilmektedir.

Gölbaşı Gençlik Parkı

Tekirdağ yılının en popüler ilçelerinden biri olan Çorlu’da bulunan bu park kocaman bir göle ve yemyeşil alanlara ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca park içerisinde çok sayıda yanıma içme mekanı da bulunmaktadır. Trakya bölgesine ait olan lezzetleri yakından keşfetmek ve farklı deneyimler ile bir arada olabilmek için buralarda Tekirdağ lezzetlerini deneyebilirsiniz. Yemyeşil alanlarda şehir merkezinin kalabalığından ve trafiğinden uzak bir şekilde kafa dinleyebilir ve göl kenarında yaz aylarında serinleyebilirsiniz. Üstelik buraya direkt olarak ulaşım gerçekleştirebilmek Tekirdağ Otogarı aracılığı ile oldukça mümkün olmaktadır.

Kazak Gölü Piknik Alanı

Şehrin en önemli doğal alanlarından biri olan bu yerde hem dinlenmek hem de piknik yapmak oldukça keyifli olmaktadır. 23.000 metrekare büyüklüğüne sahip olan bu alan 310 m uzunluğuna sahiptir. Yaz ve kış aylarında bambaşka manzaralara sahip olan bu eşsiz yerde çok sayıda aktivite de yapılabilmektedir. Yürüyüş parkurlarında doğa yürüyüşleri yapmak, piknik alanlarında keyifli zaman geçirmek ve futbol sahasında futbol oynamak gibi çok sayıda aktiviteyi burada gerçekleştirebilirsiniz. İlkbahar ve yaz aylarında buraya gidilmesi çok daha ideal olacaktır ve ayrıca burada mangal yakmak popülerdir. Tekirdağ otogarı üzerinden sizler de buraya ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

Tekirdağ Hakkında
Nüfus:1,107,491
Telefon Kodu:282
Plaka Kodu:59
Tekirdağ
17 Eyl Sal, Yağmurlu
18,08°
Çrş
19,3°
Prş
19,15°
Cum
17,95°
Cmt
19,57°
Paz
18,74°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery