Seyahat Rehberi

Antalya Kaş’ta Yapılacak Aktiviteler

17 Temmuz 2023
İçerikler [göster]

Kaş yapılacak aktiviteler bakımından oldukça zengin olan bir bölgedir. Özellikle yaz aylarında kaşta doğa yürüyüşünden tüplü dalışa kadar pek çok aktivite yapılabilir. Yapılan bu aktiviteler ile yaz aylarında keyifli şekilde vakit geçirebilmek mümkündür.

Kaş Merkezde Gezmek

Kaş yapılacak aktiviteler arasında ilk sırada Kaş merkezin keşfedilmesi bulunur. Kaş merkez rengarenk çiçekleri ve ahşap evleri ile dikkat çeken bir yerdir. Kaş merkezde gezintiye çıkarak ilçede bulunan uzun çarşıda ziyaret edilebilir. Kaş merkez hem sahip olduğu tarihi dokusu hem de hediyelik eşya satan dükkanları ile dikkat çekmektedir. Ahşap evler ile mavinin eşsiz uyumu sizi kaşa hayran bırakacaktır.

Kral Mezarının Efsanesini Öğrenmek

Kaş görülecek yerler listesi içerisinde ilçenin simgesi halini alan kral mezarı da yer alır. Kral mezarı Aslanlı lahit ismi ile de anılan bir yapıdır. Kral mezarı uzun yıllar boyunca kraliyet ailesinin ve soylu insanların mezarlarının defnedildiği bir mezar yeridir. Kral mezarı ziyaret edilerek mezar hakkında anlatılan efsaneleri dinleyebilmek de mümkündür. Ayrıca mezar içerisinde bulunan lahitlerin üzerinde yazan yazıları da inceleyebilmek ve mezarların yanına yerleştirilen aslan başlarını görebilmek de mümkündür.

Mavi Mağaranın Tadını Çıkarın

Kaş görülecek yerler arasında eşsiz manzarası ile dikkat çeken mavi mağarada bulunur. Mavi mağara kaşın en etkileyici doğa manzaralarına sahip olan alanlarından biridir. Mavi mağara Kaş merkezi 18 kilometre uzaklıkta yer alır. Mavi mağara etkileyici manzarasına ek olarak uzun yıllar boyunca içerisinde fok balıklarının yaşaması nedeniyle de dikkat çeker. Mağaranın bu ismi almasının temel nedeni ise mağara içerisinde yansıyan güneş ışığının mağara içerisinde yaymış olduğu mavi ışıktır. 50 metre uzunluğa sahip olan bu mağara 15 metrelik bir yüksekliğe de sahiptir. Mağara ziyaret edilerek mağara içerisinde bulunan odacıklar keşfedilebilir. Ayrıca mavi mağara su altı dalışlarını da gerçekleştirildiği bir mekandır. Mavi mağarada su altı dalışı yaparak denizaltını keşfedebilmek mümkündür.

Kaleköy'ü Keşfedin

Kaş gezilecek yerler listesi içerisinde Kaleköy'de bulunur. Tarihi milattan öncesine dayanan Kaleköy deniz yolu ile ulaşılabilecek bir mekandır. Şirin atmosferi ile dikkat çeken Kaleköy merkezden tekne kiralayarak da ziyaret edilebilir. Kaleköy tarihi dokusunun korunabilmesi için sit alanı olarak ilan edilmiştir ve koruma altına alınmıştır. Köyde bulunan evlere ek olarak merdivenler dahi yapıldığı günkü halini korumaktadır. Kaleköy ziyaret edilerek yürüyüş yapabilmek ve deniz manzarasını izleyebilmek mümkündür. Ayrıca köy içerisinde kadınların el işlerini sattığı mekanlarda bulunur. Kaş gezisi sırasında hediyelik eşya almak isteyen kişiler Kaleköy'de yer alan hediyelik ürünleri alabilirler.

Safari Yapın

Kaş gezisi sırasında keyifli şekilde vakit geçirmek için safariye çıkabilmek de mümkündür. Kaş içerisinde yer alan Saklıkent kanyonu cip ile Safari yapılabilecek bir mekandır. Saklıkent kanyonu Türkiye'nin en uzun kanyonları arasında yer aldığı için özellikle yaz aylarında safarilerin düzenlendiği mekanlardan biridir. Saklıkent kanyonu cipler ile gezilebileceği gibi yürüyerek de keşfedilebilecek bir mekandır.

Yamaç Paraşütü Yapmak

Kaş özellikle son dönemlerde yamaç paraşütünün yapıldığı ilçelerden birisidir. Asas dağı üzerinde yamaç paraşütü yaparak Kaş manzarasına yakından şahitlik edebilmek mümkündür. Yamaç paraşütü yapabilmek için en uygun zaman dilimi ise Mayıs ile Kasım ayları olarak belirlenmiştir. Kaşı ziyaret eden kişiler yamaç paraşütü yaparak hem keyifli şekilde vakit geçirebilmek hem de manzaranın tadını çıkarabilmek mümkündür.

At Safarisi Yapmak

Kaş gezisi sırasında ilginç etkinliklere katılmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen kişiler at çiftliğini ziyaret edebilirler. Kaşta 2 adet at çiftliği bulunmaktadır. Bu at çiftliklerinde yer alan eğitimli atlar ile at safarisi yapabilmek mümkün olmaktadır. Eğitimli atlar ve eğitmenler eşliğinde Ana yola çıkmadan doğa içerisinde atlar ile gezebilmek mümkündür. Atlar ile çıkılan safaride hem kaşın doğal güzelliklerini keşfedebilmek hem de keyifli şekilde vakit geçirebilmek mümkündür.

Uzun Çarşıda Alışveriş Yapmak

Kaşın en popüler mekanları arasında uzun çarşıda bulunur. Uzun Çarşı yerli halk tarafından alışveriş yapılan en büyük mekandır. Bu mekanın Selçuklu mimarisinin izlerini taşımakta ve tarihi yapısı ile dikkat çekmektedir. Uzun Çarşı sahip olduğu tarihi binalar ve Arnavut kaldırımlı sokakları ile dikkat çekmektedir. Uzun Çarşı günün her vakti oldukça hareketlidir. Hem yerli halk hem de ilçeyi ziyaret eden kişiler uzun çarşıda uzun uzun zaman geçirmektedir. Çarşıda pek çok dükkanda bulunur. Bu dükkanları ziyaret ederek el işi takılar alabilmek ve Likya halılarını inceleyebilmek mümkündür. Ayrıca uzun Çarşı sahip oldu tarihi yapısı ile de fotoğraf çekilmek için en güzel mekanlardan birisidir. Uzun Çarşı ziyaret edilerek hediyelik eşyalar alabilmek Selçuklu mimarisinin yakından inceleyebilmek ve etkileyici fotoğraflar çekebilmek mümkündür.

Gece Hayatının Tadını Çıkarın

Kaş gezilecek yerler listesi içerisinde gece keyifli şekilde vakit geçirebilecek pek çok mekanda bulunur. Özellikle caz müziği seven kişiler Kaş ziyareti sırasında müzik dinleyebilecek pek çok mekanı ziyaret edebilirler. Bu mekanlar özellikle gece pek çok grubun ve sanatçının konser verdiği mekanlardır. Mekanlar ziyaret edilerek caz müzik başta olmak üzere rock ve blues gibi pek çok müzik türüne ait grubu dinleyebilmek de mümkündür.

Kategoriler : Seyahat Rehberi