Müze

Online Müzeler

12 Ekim 2022
İçerikler [göster]

Online müzeler, müze gezmek isteyen fakat yeterli zaman ve bütçeyi ayıramayanlar için oldukça büyük kolaylık sağlıyor. Gezmek isteyip de gidemediğiniz dünyaca ünlü pek çok müze, koleksiyonlarını ve hayranlarını online olarak buluşturuyor. Yüzlerce tarihi eser çevrimiçi bir şekilde keyifle incelenebiliyor.

Tarihin izlerini anında görebileceğiniz, yenilikleri ve efsanevi tarihi olayları bilgilerinize ekleyebileceğiniz online müzeler sadece bir tık uzağınızda. Teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde popülerlik kazanan online müze turu, aslında 1990'lı yıllarda ortaya çıkan bir seyahat şeklidir. Müzelerin genel iletişimlerinin bir parçası olarak kurdukları sanal çevrim içi turlar da müze değerlerinin korunmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca kalabalıktan hoşlanmayanlar için uygun bir seyahat şekli olan müze turu, günün 24 saati gerçekleştirilebildiği için her an kesintisiz olarak gerçekleştirilebilmektedir. Bu, gezip görme imkanı yakalayamadığınız tüm müzeleri tanımanızı ve bilgi sahibi olmanızı sağlar.

Louvre Müzesi

Dünyanın en büyük müzeleri söz konusu olduğunda hiç şüphesiz başı çeken Louvre, Paris'te bulunmaktadır. Müzenin tarih öncesinden günümüze uzanan geniş koleksiyonuna gidemezseniz, birbirinden değerli eserlere web üzerinden erişebilir ve 360 ​​derecelik bir iç tura katılabilirsiniz. Online müzeler söz konusu olduğunda pek çok kişi tarafından keşfedilmek istenen bu müze, oldukça ilgi çekicidir. Paris Şehir Rehberisayesinde Paris gezinizi planlayabilirsiniz.

Arkas Sanat Merkezi

Arkas Sanat Merkezi, çok zengin ve iyi organize edilmiş bir koleksiyona sahip, sevilen bir aile sanat merkezi olduğu için İzmir'de oldukça popüler. Çok sayıda ziyaretçisi var. Bu sıra dışı sanat merkezinin kuruluş amacı Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'a kadar uzanıyor. Fransız hükümetinin Fransız Fahri Konsolosluğu binasının denize bakan bölümünü Arcas Holding'e devretmesiyle Lucien Arcas'ın sanata olan ilgisiyle doğan bir sanat merkezi ortaya çıktı. Kaliteli bir sanal müze turu istiyorsanız online Arkas Sanat Merkezi doğru adres.

İstanbul Oyuncak Müzesi

Online müzeler kültür bakanlığı ve imkanları sayesinde artık çocuğunuzla sanal bir tura çıkabilirsiniz. İstanbul Oyuncak Müzesi, Sunay Akın isimli yazarın satın aldığı çok çeşitli oyuncaklar sayesinde ortaya çıkmıştır. Gelecek vadeden bir müze ve kesinlikle aile dostu. Hem bir yazar çabaları ile kurulmuş olması hem de Tasarım sanatçısı Ayhan Doğan sayesinde tasarlanmış olması burayı ayrı kılıyor. Koleksiyonunda yaklaşık üç kuşağa hitap etmeyi tam anlamı ile başaran bu müze ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarabilir. Sanal müze kart ile sizler de tarihi yolculuğa tanıklık edebilirsiniz.

Ayasofya Müzesi

Ayasofya Müzesi'nin görkemli mimarisi 532 yılında yapımına başlanmış ve 537 yılında ibadete açılmıştır. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinden sonra camiye dönüştürülmüştür. Osmanlı mimarisiyle bezenmiş site, 1935 yılında resmen kendisini müze ilan etmiş. 104 Sütunlu Antik Kent Müzesi, tam bir tarihi hikayedir. Osmanlı döneminde cami kimliğinde varlığını sürdürmüş olan bu yer altın, gümüş, cam çatı mozaiğine sahip ve oldukça görülmeye değer.

 

Ulusal Sanat Galerisi

Online gezilen müzeler arasında bulunan ve 1937'de kurulan Ulusal Sanat Galerisi, Hazine Sekreteri olarak görev yapan yatırımcı Andrew W. Mellon sayesinde kuruldu. Mellon, resmi kariyeri boyunca Amerika'nın da her ülke gibi ulusal bir müzeye ihtiyacı olduğunu düşünmeye başladı. 1936'da Başkan Franklin D. Roosevelt'e, muhteşem sanat koleksiyonunu bağışlamayı ve yeni binanın inşasına kendi fonlarıyla katkıda bulunmayı teklif etti. Başkanın desteğiyle Kongre, Andrew’in hediyesini kabul etti ve 1937'de Ulusal Galeri kuruldu. Washington'da olmayanlar galerileri ve sergileri sanal olarak ziyaret edebilirler. Güncel sergilerin yanı sıra geçmiş sanatçıları ve galerileri 3d müze özellikleri ile sizler de mutlaka görün.

Londra Ulusal Galerisi

Londra Ulusal Galerisi'nin 18 sergi salonunda sanal bir tura çıkın ve müze salonlarından panoramik manzaraların keyfini çıkarın. 13. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar 2.300'den fazla sanat eseri ülkenin başkentinde sergileniyor. 3d müze olma özelliği taşıyan bu müze Batı Avrupa geleneklerini yansıtıyor. 1824 yılında kurulmuş olan bu eşsiz galeri Londra’nın merkezindeki Trafalgar Meydanı'nda bulunuyor. Londra Şehir Rehberi sayesinde Londra gezinizi planlayabilirsiniz.

Nasa Araştırma Merkezleri

NASA, uzay araştırmalarıyla ilgilenen meraklılar için kamera arkası görüntüleri ile sanal turlar sunuyor. Uzay ve havacılık teknolojilerinin geliştirilmesi ve test edilmesi için merkezlere sanal turlar düzenleyebilirler. Bu sanal tur, Langley, Hampton, Virginia'da gerçekleşir. Araştırma Merkezi, Uçuş Araştırma Deposu, Katherine Johnson Bilimsel Araştırma Merkezi ve çok daha fazlası online gezilen müzeler ve özelliklerini taşıyarak rahatlıkla keşfedilebilir.

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi

Zeugma Mozaik Müzesi, eski Tekel fabrikasının yerine inşa edilmiş ve 9 Eylül 2011'de açılmıştır. Zeugma Mozaik Müze ve Sergi & Konferans Merkezi toplam 30.000 metrekare oturma alanına ve 25.000 metrekarelik kocaman kapalı alana sahiptir. Üç bloktan oluşan yapı kompleksinde, Gaziantep ve civarında yapılmış olan kazılarda ortaya çıkarılan A Blok'taki Zeugma antik kentinin mozaiği ile B Blok'taki Bizans kilisesinin taban mozaiği yer alıyor. Online müzeler kültür bakanlığı noktasında değerli bir yeri olan bu müze, sanal bir şekilde her an gezilip keşfedilebiliyor.

Efes Müzesi

Klasik, Helenistik, Roma, Miken, Arkaik, elçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait birbirinden değerli pek çok eserin bulunduğu Efes Müzesi anat eserleri açısından Türkiye'nin en stratejik müzelerinden biri olarak kabul ediliyor. Müzenin içinde Yamaç Ev ve Ev Eserleri Salonu, Sikke ve Hazine Dairesi, Mezar Eserleri Salonu, Efes Artemis Salonu ve İmparator Kült Salonu gibi çeşitli yerler bulunmaktadır. Yıllar içinde yeni eklemelerle harika bir müze kimliğine kavuşmuştur. Sanal müze kart ile gezilecek nadide değerlerdendir.
 


 



 

Kategoriler : Müze