Seyahat Rehberi

Batum'da Yapılacak Aktiviteler

17 Temmuz 2023
İçerikler [göster]

Batum’da yapılacak aktiviteler öğrenilerek Batum ziyareti sırasında daha keyifli şekilde vakit geçirebilmek mümkündür. Batum Gürcistan'da yer alan bir bölgedir. Bir liman şehri olması ile dikkat çeken Batum aynı zamanda Gürcistan'ın en büyük şehirleri arasında yer alır. Her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Batum'da pek çok aktivitenin yapılabilmesi ve birçok mekanın gezilebilmesi mümkündür.

Ali ve Nino Heykeli

Batum'da yapılacak aktiviteler listesinin ilk sırasında Ali ve Nino heykelini ziyaret etmek gösterilebilir. Bu heykel 2010 yılında yaptırılmıştır be bir aşk romanından esinlenerek tasarlanmıştır. Ali ve Nino dini ve kültürel farklılıkları nedeniyle birbirine kavuşamayan iki aşıktır. Bu aşıkların aşkını temsil etmek üzere tasarlanan bu heykelde 1 adet kadın 1 adet de erkek figürü yer alır. Bu heykeller hareketli bir mekanizmaya sahip olmaları ile de dikkat çekmektedir. Batum'un kıyısında inşa ettirilen bu aşk heykeli 24 saat boyunca görülebilecek ve fotoğrafı çekilebilecek en güzel mekanlardan birisidir.

Alfabe Kulesi

Batum görülecek yerler listesinde alfabe kulesi de yer alır. Alfabe kulesi Batum'un simgesi haline gelmiştir. Alfabe kulesi 130 metre bir uzunluğa sahiptir ve DNA sarmalarını andırmaktadır. Bu Yapı Gürcü alfabesinde yer alan 33 harfin sıralanması ile oluşturulmuştur. Alfabe kulesi ziyaret edilerek hem Batum manzarasını en güzel yerden izleyebilmek hem de Gürcü alfabesini inceleyebilmek mümkündür.

Astronomik Saat

Batum görülecek yerler listesinde astronomik saatte bulunur. Astronomik saat hem etkileyici dış görüntüsü hem de ilgi çekici tasarımı ile her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir mekandır. Astronomik saat 2010 yılında inşa ettirilmiştir ve o günden beri Batum'un simgelerinden biri olmayı başarmıştır. Astronomik saatte gerçek gerçek saat görülebileceği gibi gezegenlerin konumunu görebilmekte mümkündür. Astronomik saat ziyaret edilerek Batum'un en güzel mekanlarından birini keşfedebilmek mümkündür.

Ters Ev

Batum gezilecek yerler listesinin üst sıralarında ters evde bulunur. Ters ev özellikle Batum’u ziyaret eden Türkler tarafından daha fazla ziyaret edilmektedir. Bunun nedeni ise bu yapının bir laz tarafından inşa ettirilmesidir. Ev tamamen ters bir şekilde inşa edilmiştir ve bu nedenle de dikkat çekmektedir. Evin dışı ibi içerisi de tamamen ters olacak şekilde tasarlanmıştır. Batum gezisi sırasında ters ev ziyaret edilerek ilginç bir mekanda keyifli şekilde vakit geçirilebilir. Ters ev içerisinde ayrıca başta Türk lezzetleri olmak üzere pek çok lezzetli yemeğin tadılabileceği bir restoranda bulunur. Ters ev ziyaret edilerek hem keyfini şekilde vakit geçirilebilir hem de lezzetli yemeklerin tadına bakılabilir.

St. Nicholas Kilisesi

St. Nicholas kilisesi Batum gezisi sırasında görülmesi gereken önemli bir tarihi yapıdır. Yüzyıla aşkın tarihi ile dikkat çeken bu kilise Batum'da bulunan en eski yapılardan birisi olması nedeniyle dikkat çeker. Yapının 1.800'lü yıllarda inşa ettirildiği bilinmektedir. St. Nicholas kilisesi hem etkileyici dış görünümü hem de içerisinde yer alan resimleri ile dikkat çekmektedir. Kilise her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Tiyatro Binası

Batum drama tiyatrosu olarak da bilinen tiyatro binası Batum'daki en önemli kültür merkezleri arasında yer alır. Tiyatro binası Romalılar tarafından yapılmıştır ve mimaride Roma esintileri görülmektedir. Tiyatro binası içerisinde pek çok oyunda sergilenmektedir. Tiyatro binasının ziyaret ederek hem Roma mimarisini yakından inceleyebilmek hem de tiyatroda sergilenen oyunları izleyebilmek mümkündür.

Meryem Ana Katedrali

Batum gezisi sırasında Meryem Ana katedrali de ziyaret edilmelidir. Ortodoks katedrali olması ile dikkat çeken bu katedral hem ihtişamlı yapısı hem de tarihi olması nedeniyle dikkat çeker. Katedralin 20 yüzyılda inşa ettirildiği bilinmektedir. Gotik mimarisinin esintilerini taşıyan bu kilise etkileyici fotoğraflar çekilebilecek alanlardan birisidir. Meryem Ana katedrali ziyaret edilerek hem yapının mimarisi incelenebilir hem de katedral hakkında daha fazla bilgi sahibi olunabilir.

Neptün Çeşmesi

Batum gezisi sırasında görülmesi gereken bir diğer önemli Yapı ise Batum çeşmesidir. Çeşme'de 5 adet heykel bulunmaktadır ve etkileyici heykeller turistlerin dikkatini çekmektedir. Heykellerden dördü deniz kızını simgelemektedir. Neptün çeşmesi ziyaret edilerek güzel fotoğraflar çekebilmek mümkündür. Ayrıca Batum gezisi sırasında serinlemek isteyen kişiler de bu çeşmenin gölgesinde yürüyüş yapma şansına sahiptirler.

Batum Arkeoloji Müzesi

Batum arkeoloji müzesi Batum gezisi sırasında görülmesi gereken bir diğer önemli tarihi yapıdır. Müze içerisinde 25 binden fazla tarihi eser yer alır. Müzede yer alan eserler Tunç çağına ve orta çağ'a aittir. Müzede dikkat çeken yapılar arasında 10 metreden fazla boyu ile dikkat çeken yunus balığı da bulunur. 2 Dünya savaşı sırasında avlanan bu balık kıtlık çeken yöre halkının doymasını sağlamıştır. Batum halkı için önemli olan bu balığın iskelesi müze içerisinde sergilenmektedir. Müzede ayrıca Batum'a ait kıyafetler ve takılar da bulunur.

Piazza

Batum gezilecek yerler listesinde Piazza meydanı da yer alır. Bu meydan 2010 yılında inşa edilmiştir ve 5.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Özellikle mimari yapısı ile dikkat çeken bu mekan etkileyici fotoğraf çekmek isteyen kişilerin uğrak noktalarından birisi olacaktır. 24 saat boyunca eğlenceli vakit geçirilebilecek bu meydan da pek çok kafe ve restoranda yer alır. Ayrıca meydanda dönem dönem konserler ve çeşitli etkinliklerde düzenlenmektedir. Batum gezisi sırasında Piazza meydanı ziyaret edilerek pek çok etkinliğe katılabilmek ve keyifli vakit geçirebilmek mümkündür.

Kategoriler : Seyahat Rehberi