Gezilecek Yerler

Dünya’da En Çok Gezilen Yerler

01 Aralık 2022
İçerikler [göster]

Dünya’da En Çok Gezilen Yerler 

Dünyada nereler gezilir sorusuna yanıt olarak pek çok farklı bölgede bulunuyor olması sebebiyle seyahat yapan herkesin ilgisini çekiyor. Dünyanın birçok farklı yerinde bulunan bu yerler unutulmaz anlar yaşamanıza neden oluyor.

 

Plitvice Lakes National Park, Hırvatistan

Pakistan’da bulunan Plitvice Lakes National Park, güneydoğu Avrupa’nın en eski ulusal parkı unvanına sahiptir. Dünyanın en güzel yerlerinden biri kabul edilen bu park Zagreb ve Zadar şehirleri arasında yer alır. Birbirlerine şelalenin ile bağlanmış olan turkuaz ve yeşil renkli 16 farklı gölden oluşan bu yer 1949’da milli park kapsamına alınmıştır. 1979 yılından beri ÜNESKO tarafından Dünya miras listesinde bulunan park koruma altında bulunmaktadır. Yemyeşil manzarası ve nefes kesen bir şeyler verelim inanılmaz bir yer olan bu park Hırvatistan’a gelen ziyaretçilerin mutlaka görmeleri gereken yerlerin arasındadır. 

Blue Lagoon Hot Springs, İzlanda

İzlanda görülecek ve gezilecek yerleri ile ünlü ve dünyanın en turistik yerlerinden biridir. Bölgede bulunan ezgi ise volkanik aktivite bağlı olarak doğal olarak sıcak kalmış, silika ve sülfür içeren jeotermal bir kaplıcadır. Turistlik olarak eşsiz bir güzellik sunmasının yanı sıra sağlık açısından da oldukça önemli olan bu bölge karlı günlerde bile sıcacık sularda sağlık ileri alan sayısız turistlerin görülmesini sağlar. Kaplıcanın suyunun sıcaklığını yaklaşık olarak 40 derece olduğu bilinmektedir. Özellikle kış aylarında oldukça akına uğrayan bu bölge, turistlerin en çok ilgisini çeken yapılardan biridir. 

 

The Great Barrier Reef, Avustralya 

Dünyanın en ünlü yeri olarak pek çok bölgeye sahip olan Avustralya eşsiz güzellikleriyle görenleri adeta kendine hayran bırakır. Bu sebepler dolayısıyla her gezginin listesinde bulunan bir ülke olan Avustralya’da bulunan The Great Barrier Reef ise bölgenin belki de en çok turist çeken yapılarının arasında gelir. The Great Barrier Reef için dünyanın en büyük mercan resifi sistemi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu sistem Avustralya’nın dostunu çevreleyen mercan denizi nde yarılır ve öyle büyüktür ki uzaydan bile görülebildiği söylenir. Tam bir doğa harikası olan bu yapıt dünyadaki en iyi on dalış rotasından biridir. 

 

Ice Canyon, Grönland

Grönland’da bulunan ve 150 metre derinliğe sahip olan Ice Canyon, dünyada görülmeye değer yerlerin arasında bulunmaktadır. Buz mavisinin en güzel renklerine şahit olabileceğiniz bu yapı mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Atlas okyanusu’nun kuzeyinde, 2.166.086 km² ile kuzey kutbunda ki en büyük buz örtüsüdür.

Tunnel of Love, Ukrayna

Dünyada gezilecek ülkeler listesi o kadar uzundur ki pek çok kişi planlarına sadık kalamaz. Ancak gerçek bir plan yaptığınız takdirde talep ettiğiniz her yeri görmeniz mümkündür. Öyle ki günümüzde dünyayı gezmekte olan pek çok farklı seyyah bulunmaktadır. Neredeyse tüm gezginlerin listesinde bulunan yerlerden bir tanesi ise Ukrayna’da bulunan Tunnel of Love’dır. Aşk Tüneli olarak tanımlanmakta olan bu yer dev ağaçların sarmaladığı, ağaç ve sarmaşıktan oluşmakta olan bir tren yoludur. Dünyadaki en romantik yerlerden biri olarak bilinmesi sebebiyle sıklıkla tercih edilen ve bu sebeple Aşk Tüneli olarak adlandırılan bölge, Ukrayna’nın Klevan şehrinde bulunur. 

 

Cinque Terre, İtalya

İtalya için hayallerin ve aşkın şehri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Öyle ki pek çok gezgin ve Seyyah İtalya’ya dünyanın en güzel ülkesi adını verir. Bölgede bulunan ezgi ise İtalya’nın kuzeyinde yer alır ve 1997 yılından beri UNESCO dünya kültür mirası listesinde bulunarak koruma altındadır. 5 köy anlamına gelen bu yapı turistlerin ilgi odağıdır. Üzüm bağları ve zeytin bahçelerine sahip olan köyde manzaraların eşlik etti yürüyüş yolları bulunur.

 

Wisteria Tunnel, Japonya

Dünyada nereler gezilir sorusu için Japonya mutlaka gezi programınızda yer alması gerekiyor. Japonya’da yer alan Wisteria Tunnel, olağanüstü güzellikte bir bahçedir ve görenlerini kendine adeta hayran bırakır. Farklı renklerde çiçeklerin süslediği bu tünel, rengarenk bir atmosfer ve kokular sunar. Çiçek tünelleri yine oldukça popüler bir yer olan bu tünelin, bölgede turistleri kendine en çok çeken yapı olduğu bilinmektedir. 

 

Angel Şelalesi, Venezuela

Venezuella’da bulunan ve melek Şelalesi olarak anılmakta olan bu yer dünyanın en ünlü yeri listeleri arasında bulunur. 1994 yılından beri ÜNESKO dünya mirasların listesinde bulunan ve böylelikle koruma altına alınmış olan Şelale ulusal parkın içerisinde yer alır. 3212 metre ile dünyanın en yüksek şelalesi olma özelliği taşır. Ülkenin en popüler gezi ve yürüyüş merkezlerinden birinin etrafında bulunan Şelale, Niagara şelalesinden bile 19 kat daha yüksektir.

Antarktika 

Dünyada gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin listesi oldukça uzundur. Ancak bu listede mutlaka bulunması gereken yerlerden bir tanesinin Antarktika olduğunu söyleme kesinlikle yanlış olmayacaktır. Yüzde doksan dokuzunun buzlarla kaplı olduğu ve neredeyse tamamen işsiz olması ile dikkat çeken bu yer kimsenin sürekli olarak yaşamadığı kocaman bir kıtadır. Muhteşem manzarası da el değmemiş güzelliği ile eşsiz bir deneyim  sunan Antarktika, gerçek üstü mavi buzullardan oluşur.

 

Atacama Çölü, Şili

Bunun en sıcak ve kuru Çöl olmasıyla dikkat çeken Atacama Çölü Şili’de yer almaktadır. Yıllar süren erozyondan geriye kalan kuru nehir kaynaklarının girintili çıkıntılı kayalarından oluşan bu Çöl, dünyanın en kurak yeri olmasının yanı sıra yıldızların şekilde görüleceği yerlerden biridir.

 

Pek çok seyyah tarafından dünyada gezilecek ülkeler arasında en güzel ülke olduğu düşünülen Şili’ye ziyarette bulunan misafirlerin burayı mutlaka görmeleri gerekir. 

 

Kategoriler : Gezilecek Yerler