Gezilecek Yerler

Dünyada Gezilecek İlginç Yerler

02 Aralık 2022
İçerikler [göster]

Dünyada Gezilecek İlginç Yerler

Dünyadaki sıra dışı yerler sakin ve klasik gezileri sevmeyenler tarafından merak edilmekle ve araştırılmaktadır. Sürprizleri ile insanları ve gezginleri şaşırtmaya devam eden dünyada pekçok farklı bölge, oldukça ilgi çekicidir. Bu bölgeleri ziyaret ederek eşsiz deneyimler yaşayabilir ve böylelikle birçok farklı anı biriktirebilirsiniz. 

Yellowstone Ulusal Parkı

En ilginç turistik yerler listesine bakıldığında pek çok farklı bölge olduğu görülebilir. Dünyada yer alan ve misafirlerini oldukça şaşırtan bu yapılar, kendilerine ait çeşitli özellikleri ile popülerdir. Dünyada gezilmesi gereken ve sıra dışı yerlerin arasında bulunan en önemli yapılardan bir tanesi ise Yellowstone Ulusal Parkıdır. Amerika Birleşik Devletleri’nin Idaho, Montana ve Wyoming eyaletlerinde yer alan bu ulusal park, 1 Mart 1872’de devlet dönemin devlet başkanı öncülüğünde oluşturulmuştur. 

Dünyanın ilk ve en eski ulusal parkı olma özelliğini taşıması sebebiyle dikkatleri üzerine çeken bu parkın büyüklüğünün 8987 km’i geçtiği bilinir. 

Gansu Zhangye Ulusal Jeoparkı, Çin

Gansu Zhangye Ulusal Jeoparkı adıyla bilinen ve ekinde yer alan bu Jeoparkı gökkuşağı dağları olarak da bilinmektedir. Sunduğu eşsiz görüntüsü sebebiyle gökyüzünü gökkuşağını andıran renkleri ile bu dağlar dünyanın en ilginç dağlarından biridir. Kırmızı, turuncu, yeşil ve sarı renkteki kayaların, 24 milyon yıl önce gerçekleşmiş tektonik hareketlerle oluşan kum taşı ve diğer minerallerin sonucu ortaya çıktığı bilinmektedir. 

Araç ile giriş yapmanın mümkün olmadığı bu doğa harikası Jeoparkı, kişisel bir rota belirlemek imkansızdır. Yalnızca bölgeye yapılan organizasyonları takip etmek ve belirli bir izlenim noktalarını sırası ile girebilmek mümkündür.

Dallol Volkanı, Etiyopya

Dallol volkan olarak anılmakta olan bu volkanın en büyük özelliği dünyadaki en yüksek sıcaklığa sahip yerleşim yeri olarak kabul edilmiş olmasıdır. Çeşitli volkanik patlamalar sonucu ortaya çıkmış göllerden oluşan bu yapı dünyanın en ilginç yerleri arasında bulunur. Afrika plakasının kırılarak kaynar yeraltı sularının yeryüzüne çıkması ve böylelikle çeşitli minerallerle birleşerek oluşturulmuş olan bu yapı eşsiz bir manzara ortaya çıkartır. Bölge halkı geçmişte altınlar içinde gidecek kadar çok zengin olmaları sebebiyle açgözlü bir ruh haline büründüklerini ve tanrının da onları cezalandırmak için böyle bir volkanik patlama yarattığına dair efsaneler bulunmaktadır. 

The Dark Hedges, İrlanda

Dünyanın bir çok farklı yeri oldukça sıra dışı deneyimler sunan eşsiz bölgelere sahiptir. Gezginler tarafından oldukça merak edilen ve hepsini listesinde bulunan yerlerin arasında bulunan The Dark Hedges ise ilanda da yer almaktadır. Görenlerin bir korku filmi sokağına benzettikleri The Dark Hedges, kayın ağaçlarının oluşturduğu doğal bir tünel olarak bilinmektedir. 18. yüzyılda inşa edildiği bilinen bu yapının zaman içerisinde dalların birleşmesi ile sokağı karanlık bir görüntünün kapladığı bilinmektedir. Kasvetli havası nedeniyle oldukça ürpertici olsa da gün batımı saatlerinde sokakta yürüyüş yapmak keyifli bir akşam etkinliğidir. 

Antilop Kanyonu, ABD

En ilginç turistik yerler arasından bulunan Antilop Kanyonu, dikey ve sarmal şekillerde hızlı akan suların uyarak oluşturduğu şahane bir görsel şov yaratmaktadır. Sellerin aşındırdı kumlar, küçükler ve kayalar, sürüklenerek dalgalar halinde koridorlar meydana getirir. İnişli çıkışlı derinliklere sahip olan bu kanyonda güneşe en tepeden baktığı takdirde kum taşının turuncu, pembe ve kırmızıya geçiş anına şahit olabilirsiniz.

Cehennem Kapısı Darvaza Krateri

Türkmenistan’ın Karakum Çöl ortasında yer alan bu kraterin tam 30 metre derinliğe sahip olduğu bilinmektedir. 40 yılı aşkın süredir aktif şekilde yanıyor olması sebebiyle dünyadaki sıra dışı yerler arasında olmaya hak kazanan cehennem kapısı Krateri, 1970’li yıllarda Sovyetlerden bir bilim insanının gaz bulmak maksadıyla yaptığı çalışmalar esnasında ortaya çıktığı bilinen bir yapıdır. 69 metrelik genişliği ile krater bulunduğu çölü geceleri aydınlatacak kadar büyük bir ışık yaymaktadır.

Kaktüs Plajı, Avustralya

Avustralya’da bulunan Kaktüs Plajı yeryüzündeki en şaşırtıcı yerlerden biridir. Sörf severlerin ve fotoğraf tutkunlarının ortak noktası olan Kaktüs Plajı, suyun tuz seviyesinin yüksek olması sebebiyle pembe bakterilerin bambaşka bir renk oluşturmasını sağlamıştır. Plajın eşsiz renkleri, görenleri adeta büyüler. Su seviyesinin düşük olduğu günlerde plaj daha parlak ve canlı görünür. Bu sebeple kaktüs plajının renkleri her mevsim birbirinden farklı olabilir. Bunun yanı sıra Avustralya’nın en ünlü sörf ve kamp alanlarından biri olarak da dikkat çeken plaj, 1006 yüzlü yıllarda Hollandalılar tarafından keşfedilmiştir. 2012 yılında ise bölgenin ulusal sörf rezervi ilan edildiği bilinir.

Abraham Gölü, Kanada

Kanada görülecek yerleri ve eşsiz turistik mekanları ile gezginlerin seyahat noktalarının başında gelmektedir. Kanada’nın Alberta bölgesinde bulunan Abraham gölü ise -30 derecenin altına düşen sıcaklığı ile görenlerin dikkatini çeker. 

Muhteşem doğa üstü manzarasının yanı sıra kıyıdan baktığımızda görülen milyonlar de baloncuk oldukça büyüleyici bir görüntüye sahiptir. Ancak bu baloncukların hava ile etkileşim halinde patlayıcı hale gelen metan gazı olduğu bilinmektedir. Bitkilerin çürümesine sebep olan göldeki sıcaklık çoğunlukla eksi derecelerde olur. Baloncuklar ise yalnızca göl dondu taktirde ortaya çıkar. Yapay bir göl olmasına rağmen Abraham gölü diğer doğal buzul göllerde de görüldüğü gibi, kaya tuzu nedeniyle mavi bir renge sahiptir. 

Dünyanın en ilginç yerleri aslında bulunan bu göl gibi pek çok farklı yer turistlerin oldukça ilgisini çeken ve adeta akınına uğrayan yerlerin arasında gelmektedir. Farklı deneyimler yaşamanız mümkün hale getirecek bu yerlere ziyaret edebilir ve eşsiz anılar biriktirebilirsiniz. 

Kategoriler : Gezilecek Yerler