Gezilecek Yerler

Dünyada Gezilecek Tarihi Yerler

06 Aralık 2022
İçerikler [göster]

Dünyada Gezilecek Tarihi Yerler

Dünyaca ünlü tarihi yerler binlerce yıllık kökenleri ile görenleri kendine hayran bırakır ve sizleri tarihin tozlu raflarında eşsiz bir gezintiye çıkartır. Bu gibi sebepler dolayısıyla sıklıkla araştırılan ünlü tarihi yerler yalnızca yerli değil yabancı turistlerin de adeta akınına uğramaktadır. Siz de bu yerlere gerçekleştireceğiniz gezi doğrultusunda farklı deneyimler kazanılabilir ve hayat boyu unutamayacağınız anılar biriktirebilirsiniz.

Macchu Pichu 

Dünyanın en eski tarihi yerler sitesinde bulunan Macchu Pichu, Peru’nun ev sahipliği yaptı And Dağlarının zirvesinde bulunmaktadır. Dünyanın yedi harikasından biri olan gizemli antik İnka şehri Macchu Pichu, büyüleyici bir manzaraya sahiptir. Görenlerin bir daha unutamadığı bir güzelliğe sahip olan bir insanın en büyük mimari başarılarından biri olan Macchu Pichu, deniz seviyesinden yaklaşık olarak 2450 metre yükseklikte yer alır. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesi tarafından korunmakta olan bu büyüleyici şehir piramitleri kıskandıracak bir görüntüye sahiptir. 

 

Angkor Wat

Kamboçya'nın kendine has tılsımlı havasına daha da anlam katması ile ünlü olan Angkor Wat, Ankgor arkeoloji parkı olarak da bilinmektedir. Bölgenin ödüllü tapınağı ve en önemli parçası bu yapı, 10 ikinci yüzyılda inşa edilmiştir. Bu yapının dünyanın sekizinci harikası olmaya aday olduğu söylenmektedir. Hem mimari hem de spiritüel açıdan oldukça etkileyici olan bu yapı dünyaca ünlü tarihi yerler arasında bulunan ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. 

Petra

Ürdün Hâşimi Krallığının güneybatı köşesinde, engebeli çöl kamyonlarının ve dağlarının ortasında bulunan Petra, turistlerin en ilgisini çeken yapılardan biridir. Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasında bulunan bu antik kent, içerisinde bulunan kayaların renginden dolayı rose şehri olarak da anılmaktadır. 

100 kilometrelik bir alan üzerinde kurulmuş ve kum taşından kaya bloklarına oyulmuş amfi tiyatro, mezarlar ve ilgili rölyefler ve tapınaklardan oluşan bu yapı mutlaka görülmesi gereken ve görenlerin bir daha unutamayacağı yapıların başında gelmektedir. 2007 yılında dünyanın yeni 7 harikası listesine seçilmiş olan antik şehir büyüleyici bir görüntüye sahiptir. 

Stonehenge

Milattan önce 2500 yılında inşa edildiğine inanılan Stonehenge, Londra'dan 1.5 saatlik tren yolculuğu ile ulaşılabilecek bir konumda yer alır. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan büyüleyici hanım inşa edilmesinin ardından 5 yıl boyunca İngiltere'nin en büyük mezarlığı olarak kullanılmıştır. İnşa edilmesinin nedeni günümüzde hala gizemini koruyor olması sebebiyle bu bölge hikayesi olan gezilecek yerler arasında bulunur. İngilizler burayı dini törenler için inşa ettiklerini düşünürken pek çok kişi yapıların güneş ve ayın hareketlerini incelemek için kullanıldığını iddia etmektedir. Her halükarda bu yapıların eşsiz bir mühendisliğin sonucu oraya çıktığını söylemek yanlış olmayacaktır.

The Parthenon

Klasik antik döneminin en büyük tapınağı olan ve bunun yanı sıra dünyanın en nadide manzarasına sahip olmasıyla da dikkat çeken Parthenon, Yunan tanrıçası Athena’ya adanmış eski bir tapınaktır. Görenlerin bir daha unutamayacağı bir güzelliğe sahip olan bu yapı milattan önce 447 yılları civarında inşa edildiği düşünülmekte olan bir yapıdır. Fakat inşa edilmesinden sonra çeşitli olaylar sebebiyle harabe duruma gelse de günümüzde halen Avrupa'nın en ünlü tapınaklarından biri olarak aktif halde gösterime sunulmaktadır. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra altın oranın ilk uygulamalarından biri olması sebebiyle oldukça önemli bir örnektir.

Çin Seddi

Dünyada gezilmesi gereken tarihi yerler denildiğinde akla gelen çeşitli bölgeler bulunmaktadır. Bu bölgeler ve yerler kişiden kişiye ve zevklere göre değişse de listelerden asla çıkmayan ve herkesin aklına gelen kesin bir yer varsa Çin Seddi’dir. Pek çok efsaneye, kitaba, filme ve diziye konu olmuş Çin Seddi, 2000 yılı aşkın tarihi ile; dünyanın en ilgi çekici yerlerinden biridir.

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan ve bunun yanı sıra dünyanın 7 harikasına adını yazdırmış olan bu yapı 4 ile 6 metrelik yüksekliği 7 metrelik taban kalınlığı ve 6 metrelik üst kalınlığı ile dünyanın en uzun savunma duvarı olarak inşa edilmiştir. Öyle ki, duvarın tamamını görmek için yaklaşık olarak 177 gün hiç aralık vermeden yürümeniz gerekir.

Tac Mahal 

 Hikayesi olan gezilecek yerler Listesinin başında gelen Tac Mahal, aşk uğruna yapılan yapıların belki de en önemli örneği olarak bilinmektedir. Günümüzde en popüler turistik yapıların arasında bulunması sebebiyle de sıklıkla tercih edilse de hem yaz hem kış aylarında ziyaretçisi eksik olmayan bu yapının, Babür İmparatorluğu’nun 5. hükümdarı Şah Cihan tarafından Yaptırıldığı bilinmektedir. Hükümdar, genç yaşta doğum esnasında hayatını kaybeden ve hayatı boyunca aşık olduğu eşi için yaptırdığı bir anıt mezar olan Tac Mahal, görenlerin bir daha asla unutamayacağı bir güzelliğe sahiptir.

Paskalya Adası

Dünyada gezilmesi ve görülmesi gereken yerler bitmeyecek kadar uzun bir listeye sahiptir. Şili kıyılarından 2200 mil uzaklıkta bulunan bu ada, Paskalya Adası olarak adlandırılmaktadır. Pasifik okyanusunda yer alan Şili’ye bağlı bu ada, 1995 yılında UNESCO Dünya mirası listesine girmeye hak kazanmıştır. Ada içerisinde bulunan 1000 adet mamut heykeliyle ünlü olan bu bölge turistlerin oldukça dikkatini çeker. Dünyanın en eski tarihi yerler listelerinde de bulunmakta olan paskalya adası pek çok farklı insan ve anıt heykelini de içerisinde bulundurmaktadır. Görenlerin oldukça dikkatini çeken bu yerler insanlara eşsiz bir deneyim kazandırır ve hayatları boyunca unutamayacakları anıları biriktirebilmelerini sağlar. 

 

Kategoriler : Gezilecek Yerler