Gezilecek Yerler

Dünyada Gezilecek Yerler

23 Aralık 2022
İçerikler [göster]

Dünyada Gezilecek Yerler

Dünyada nereler gezilir pek çok gezgin tarafından merak edilen ve araştırılan bir konudur. İçerisinde yaşadığımız gezegenin sürprizlerle ve güzellikler ile dolu olması, dünyada gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin sayısının oldukça fazla olmasını sağlamaktadır. 

Lorde Howe Adası 

Yedi milyon yıl kadar önce bir volkanik patlamayla oluşan Lord Howe Adası, Avustralya'nın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir. UNESCO Dünya Mirası listesindeki bir cennet adası olarak bilinen bu yer, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bu güzel adada aynı anda sadece 400 turiste izin veriliyor olması da, dikkat çekici özelliklerinden biridir. Sydney’den yaklaşık 2 saatlik bir uçuş ile ulaşabileceğiniz bu yer, dünyada kesinlikle görülmesi gereken yerlerin arasında gelmektedir. 

Muhteşem doğa manzarasını bozmamak için sokak lambaları, arabalar veya diğer makineler kullanılmamaktadır. Günümüzde yerli halk ve bölge sakinleri yaşadıkları adaları koruyarak doğal çevrenin bozulmasını engellemektedir. Adada sadece 9 odalı tek bir otel mevcuttur. Adada kalabilir, mercan kayalıklarına dalabilir ve dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan balıkları fotoğraflayabilirsiniz.

Petra Antik Kenti 

Ürdün sınırında bulunan Petra Antik Kenti, günümüze dünyada nereler gezilir sorusuna cevap olarak verilmekte olan en görkemli yerlerden biri olarak bilinmektedir. Bir Dünya Mirası Alanı olan Petra Antik Kenti, Dünyanın 8. harikası olması sebebiyle de dikkatleri üzerine çekmektedir. Dönemin insanlarının özveri ve bağlılığının bir göstergesi olan ve ruhu nakışlarla işlenmiş Petra Antik Kenti mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu yer, hem yaz hem de kış aylarında binlere turiste ev sahipliği yapması sebebiyle oldukça kalabalıktır. 

Mısır Piramitleri 

Dünyanın en ünlü yeri olarak da anılmakta olan Mısır Piramitleri, dünyanın en büyük ve en eski anıtlarına ve mezarlarına sahiptir. Mısır piramitlerinin en büyüğü olan Keops Piramidi, görünümü nedeniyle dünyadaki birinci halkası olmayı hak etmektedir. Firavun mumyalarının bulunduğu piramitler, paha biçilmez sanat eserlerine, kraliçe, kral ve prens heykellerine de ev sahipliği yapıyor. Günümüzde gizemleri, efsaneleri ve hazineleri ile dünyanın kilit noktalarından biri haline gelmiştir. 

Kapadokya Peri Bacaları

Beyaz atlar diyarı olarak bilinen Kapadokya, muhteşem doğal topografyaya sahip olup, her yıl yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret ettiği bir turistik noktadır. 60 milyon yıl önce Hasandağ, Melendiz ve Göllüdağ’ın saçtığı lavlar, bugünün peri bacalarını oluşturmuştur. Dünyaca ünlü Nevşehir'de bu değeri henüz keşfetmediyseniz mutlaka keşfetmeniz önerilmektedir. Bunun yanı sıra bu doğa harikasına ev sahipliği yapan Nevşehir’e uğramayı ve şehirde vakit geçirmeniz de şiddetle tavsiye edilmektedir. 

Machu Picchu

Peru tarafında bulunan ve bugüne kadar özenle korunan antik İnka şehri Machu Picchu, And Dağları'nın tepesinde yer almaktadır. O dönemde İspanyollar yoğun aramalara rağmen şehri bulamayınca Machu Picchu yara almadan kurtulmuş ve Dünya Miras Alanları listesine dahil edilmiştir. Hikayesi ile de dikkat çekmekte olan bu yapı, dünyada görülecek yerlerin arasında gelmektedir. 

Eyfel Kulesi 

Dünyada gezilecek ülkeler arasında bulunan Fransa’nın sembolik yapısı Eyfel Kulesi, kesinlikle görülmesi gereken sembolik yapıların başında gelmektedir. Eyfel Kulesi 1889'da inşa edildiğinde Paris'in ana sembolü haline geldiyse de, günümüzde tüm Fransa’nın sembolü olarak bilinmektedir. Avangard yapılar geçtiğimiz yüzyılda şehrin silüetine eklenmiş olsa da, Eyfel Kulesi hala şehirde en çok dikkat çeken yapı olarak bilinmektedir. Pompidou Merkezi'ne kadar iyi inşa edilmiş bir bina olmaya devam eden Eyfel Kulesi, zamanının ötesinde bir mimariye sahiptir. Her yıl yedi milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Eyfel Kulesi, dünya üzerinde görülmesi gereken en önemli ve turistik yapıların arasında yer almaktadır. 

Roma Collesiumu

Dünyanın kalbi olarak nitelendirilmesi sebebiyle dikkatleri üzerine çeken İtala, dünyada gezilecek ülkeler listelerinin başında gelmektedir. Doğal güzelliği ve etkileyici mimarisi ile görenlerin bir daha unutamadığı ve eşsiz bir deneyim yaşadıkları İtalya, turistik olarak dikkat çekici pek çok yapıya da ev sahipliği yapmaktadır. İtalya’nın başkenti olan Roma’da bulunan Roma Collesiumu ise ülkenin en turistleri en çok çeken yapısı olarak bilinmektedir. Oval şekilde dizayn edilmiş bir amfi tiyatro olan bu kolezyumun yapımına MS 72 yılında başlandığı bilinmektedir. Titus döneminde inşası tamamlanan bu yapı günümüzde dünyanın en dikkat çekici yapılarının arasında bulunmaktadır. 

Venedik 

Venedik, rengarenk evleri, muhteşem kiliseleri, muhteşem kanalları ve meşhur tekne gezintileri ile dünyanın en eşsiz yerlerinden biri olarak anılmaktadır. Burada harika fotoğraflar çekebilir, şarap tadabilir, tekne gezintisine çıkabilir ve Venedik sokaklarında dolaşabilirsiniz. Görenlerin bir daha unutamadıkları bir deneyim yaşatan Venedik, yılın her mevsimi oldukça kalabalık bir şehir olmasıyla da dikkat çekmektedir. 

Arashiyama Bambu Korusu, Japonya

Nefes kesici bir güzelliğe sahip olan Arashiyama Bambu Korusu, Japonya’da yer almaktadır. Kyoto’nun eteklerine yapacağınız yolculuk ile ulaşabileceğiniz koru, eşsiz doğa sesleri ve büyüleyici güzelliği ile unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Japon kültürünü yakından görme şansı yakalayacağınız bu yer, her mevsim ziyaretçilerini kabul etmektedir. 

Disney World 

Dünyanın en ünlü yeri demenin abartı olmayacağı Disney World, eğlence denince dünyanın parmak ile gösterdikleri bir yer olarak bilinmektedir. Amerika’nın Florida eyaletinde yer alan Disney World’ün tek başına bir şehir olduğunu söylemek ise yanlış olmayacaktır. 150 hektarlık geniş bir alana kurulmuş olan Disney World’de pek çok tema park bulmak mümkündür. Eşsiz bir deneyim sunan bu park, her yaş grubuna hitap etmektedir. 

Kategoriler : Gezilecek Yerler