Müze

Dünyadaki Tarihi Müzeler

17 Kasım 2022
İçerikler [göster]

Dünyadaki Tarihi Müzeler

Müzeler, yurtdışına seyahat etmek isteyenlerin listesinin her zaman üst sıralarında yer almaktadır. Müzeler bir ülkenin tarihi, mimarisi ve uygarlığı hakkında bilgi sağlarken aynı zamanda turistlere kültürel değer de sunar. Bazen müzeleri sadece kültürel olarak değil, profesyonel olarak da ziyaret etmek önemlidir. Bu ziyaretler yeni şeyler öğrenmemizi ve adeta zamanda yolculuk yapmamızı sağlar.

Louvre Museum Paris/Fransa

Dünyanın en büyük sanat müzesi olan ve etkileyici sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Louvre, Paris'i ziyaret eden herkes için en çok aranan yerlerden biridir. Bu eşsiz müze 16. Yüzyılda inşa edilmiştir. Müzede konferans salonları, eğitim bölümü, kapsamlı bir kütüphane ve Louvre Okulu ile eserlerin incelenmesi ve yenilenmesi için laboratuvarlar bulunmaktadır. 35.000 sanat eseri ve toplam 380.000'den fazla objenin sergilendiği müzede, İslam Eserleri ve Anadolu Medeniyetleri Bölümü'nde Anadolu'dan getirilmiş olan pek çok eser ve ünlü ressamların eserleri yer alıyor. Louvre müzesini ziyaret etmek için  Fransa Uçak Bileti  alabilirsiniz.

Metropolitan Museum of Art Newyork/ABD

Dünyanın en büyük koleksiyonlarından biri olan Metropolitan Museum of Art, 2 milyondan fazla sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Bu kalitesi ile Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük sanat müzesi olarak ün kazanmıştır. Sanatseverlerin ilgisini çeken müze ücretsiz ancak müzeye girişte bağış toplanıyor. Pek çok medeniyete ait pek çok sanat eserine ev sahipliği yapmakta olan bu müze, New York Manhattan'daki Central Park'ın doğu ucunda yer alıyor. Konumu nedeniyle turistlerin en çok ilgisini çeken yerlerden biridir. Dünyanın en çok ziyaretçi ağırlamakta olan müzelerinden biri olan Metropolitan Museum of Art, 20 Şubat 1872'den beri açık. Müze, ortaçağ Avrupa, Mısır, Asya, Hindistan, Bizans ve tabii ki İslam sanatına ait birçok sanat eseri, kostüm, aksesuar, müzik aleti ve antika silahları sergiliyor.

British Museum Londra/İngiltere

Dünyaca ünlü müzeler arasında önemli bir yere sahip olan British Museum, Britanya şehrinin önemli başkentlerinden biri olan Londra'da bulunuyor. Dünyanın her yerinden antik eserler ve etnografya koleksiyonları ile bir müze olma özelliğine sahiptir. Yerli ve yabancı turistlerin en önemli uğrak yerlerinden biridir. Müzenin dikkate değer eserlerinden bazıları Mısır hiyeroglifli Legit taşı, Nineveh'in Asurbanipal Sarayı'nın Asur kabartmaları, Bodrum mozolesi frizi, Sutton Hoo gemi mezarlığı ve Afrika bronz ve fildişi heykelcikleri vb.

Vatikan Müzesi Vatikan/İtalya

Dünyanın en büyük sanat müzelerinden biri olan Vatikan Müzesi, İtalya'ya seyahat edenler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken değerli yerlerden biridir. Dünyanın en önemli heykellerinden bazılarına ev sahipliği yapmakta olan bu eşsiz müzede Sistine Şapeli de dahil olmak üzere toplam 54 galeri bulunuyor. Müzenin oldukça büyük olduğu ve bölümden bölüme değil hikâyeden hikâyeye gezildiği söylenebilir. Roma'ya seyahat eden yerli ve yabancı turistler, müzeleri gezmek için uzun kuyrukların buna değdiğini anlayacaklardır. Vatikan Müzesi, ziyaretçilerine medeniyet tarihine bir seyahat deneyimi sunuyor. Bunun için en az 3-4 saat plan yapmalısınız.

Acropolis Müzesi Atina/Yunanistan

Bu müze dünyaca ünlü müzeler arasında değerli olan bir müzedir ve Atina'nın Akropolis kalıntılarından buluntular içeren bir arkeoloji müzesidir. Müze, Yunan Tunç Çağı'ndan Roma ve Bizans Yunanistan'a kadar her türlü el sanatını sergiliyor. Makrigianni'den arkeolojik alanlar ve Roma ve erken Bizans Atina'sının bazı bölümleri de vardır. Zemin katta, şeffaf bir cam bina, Akropolis'ten kazılan sahneleri sergileyerek, muhteşem tarihi boyunca yürümenizi sağlar. Yunanistan seyahatlerinin vazgeçilmez etkinliklerinden biri hiç şüphesiz bu müzeyi ziyarette bulunmaktır.

Hermitage Müzesi Sankt-Peterburg/Rusya

Catherine the Great tarafından kurulan müze, toplamda 3 milyondan fazla eserle dünyanın en büyük resim koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Catherine'in zamanında, Kışlık Saraydı ve Saray Meydanı'nın en önemli parçasıydı, ancak bugün saray ve müze birlikte kullanılıyor. Saray Meydanı'nda şehrin ana binaları vardı ve St. Petersburg iletişim merkezi olarak hizmet etti. Petersburg'un kentsel gelişimi açısından bu eşsiz müze büyük önem taşıyordu ve sembolik değerini bu güne kadar korudu.

Kraliçe Sofia Ulusal Sanat Müzesi Madrid/İspanya

İspanya'nın 20. yüzyıl sanatını yansıtmakta olan ve ulusal müze olma özelliği taşıyan Sofia Ulusal Müzesi, kalıcı koleksiyondan birçok eserin yanı sıra kalıcı bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. Eserlerin yanı sıra bir cam konservatuvar olan Palacio de Cristal, müzenin ilgi çekici bölümlerinden biri.

Paris Doğa Tarihi Müzesi Paris/Fransa

Paris Doğa Tarihi Müzesi, 1793 yılında Fransız Devrimi sırasında kuruldu. Louis XIII döneminde, bilim adamları müzede şifalı bitkiler okudu ve bugün yüksek lisans ve doktora eğitimi de sunuluyor. Ayrıca müze yöneticisi 3 dergi ve 6 monograf yayınlamaktadır. Tamamı 14 bölümden oluşmakta olan ve Dünyadaki doğa tarihi müzeleri arasında önemli bir yere sahip olan bu müze yaklaşık olarak 62 milyon esere ev sahipliği yapıyor.

Londra Doğa Tarihi Müzesi Londra/İngiltere

Dünyadaki doğa tarihi müzeleri arasında Londra Doğa Tarihi Müzesi de ön plana çıkmayı başarıyor. Doğa Tarihi Müzesi'nin ana cephesi Comwell Yolu'na bakmaktadır. 80 milyon botanik, mineraloji ve zooloji kaydı içerir. 1884 senesinde faaliyete açılmış olan bu müzede Charles Darwin'in eserlerinin yanı sıra önemli dergi, el yazması ve sanat koleksiyonu bulunuyor. 850 kişinin çalıştığı müzeye giriş için rezervasyon gerekiyor. Bu müze her yıl pek çok ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor.

Kategoriler : Müze