Seyahat Rehberi

Dünyadan Kış Festivalleri

25 Ocak 2023
İçerikler [göster]

Seyahat Rehberi hazırlarken dünyanın dört bir yanında düzenlenen festivallere de göz atmak gerekmektedir. Çünkü bu festivaller seyahatleri daha da eğlenceli kılarken, farklı kültürleri tanımamızı da sağlamaktadır.

Hollanda Buz Heykel Festivali

Amsterdam uçak bileti alarak şehre 130 kilometre mesafedeki Zwolle’de Hollanda Buz Heykel Festivali’ne katılmak önemlidir. Çünkü 17 Aralık 2022’de başlayan ve 5 Mart 2023’e kadar sürecek olan Hollanda Buz Heykel Festivali’nde dünyanın birçok yerinden sanatçının buzdan ve kardan yapılmış heykellerini görmek mümkündür.

Sneeuwbal Festivali

Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen Sneeuwbal Festivali, her sene yapılan kar temalı bir festivaldir. Kar slayt, sirk çadırı, partiler ve tekno müzik eşliğinde eğlenmek için Sneeuwbal Festivali ideal bir karışım sunmaktadır. Bu yıl 28 Ocak’ta yapılacaktır.

Up Helly Aa – Shetland’daki Viking Tarihi Festivali

1880’den beri İngiltere’nin Shetland şehrinde düzenlenen Up Helly Aa – Shetland’daki Viking Tarihi Festivali, bu yıl 31 Ocak 2023’te kutlanacak. Dokuz metre uzunluğundaki Viking kayığı kopyasının yakılmasıyla doruğa çıkan festival coşkusuna bir adım yaklaşmak için Londra uçak bileti almak yeterlidir.

Reykjavik Kış Işık Festivali

İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te 3-6 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenmektedir. Reykjavik Kış Işık Festivali için seyahat rehberi oluştururken Kuzey Işıkları’nı görme şansına da sahip olacağınızı aklınızda tutmanız gerekmektedir.

Taste Florence Food Festival

4-6 Şubat 2023 tarihleri arasında Floransa’da düzenlenen Taste Florence Food Festival’inde İtalyan yemeklerini tatmanın yanı sıra İtalyan kültürüyle haşır neşir olmak mümkündür. Floransa uçak bileti alarak Taste Florence Food Festival’i için hazırlık yapmaya başlanabilir. Ortaçağ’dan kalan en güzel şehirlerden biri olan Floransa’ya gitmek için en uygun uçak bileti fırsatlarından yararlanın!

24. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali

Bayındır’da düzenlenen 24. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali mutlaka görülmesi gereken festivallerden biridir. İzmir uçak bileti veya İzmir otobüs bileti alanlar, 5-8 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenecek 24. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’ne katılmak konusunda bir adım atmış olacaktır. Bayındır ilçesindeki çiçek kortejlerini görmek için seyahat rehberinize not alın.

Fete du Citron

11-26 Şubat 2023’te Lyon şehrini dört günlüğüne ışıklarla süsleyecek olan Fete du Citron’da tamamen limondan yapılmış dev limonlar görülmektedir. Hava karardıktan sonra şehri süsleyen video, lazer, LED ve ses gösterileri ise gidenleri büyülemektedir.

Busojaras

UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde adı geçen Busojaras, kışa veda etmenin en güzel yollarından biridir. Macaristan’ın Mohacs kasabasında kutlanan Busojaras’a girmek için atmanın gereken Budapeşte uçak bileti almaktır. Seyahat rehberinizi oluştururken 16-21 Şubat arasındaki bu nadide festivali listenize eklemeyi unutmayın!

Holi Festivali

Hindistan’dan dünyaya yayılan bir gelenektir. Baharın gelişini kutlamak için bu yıl 8 Mart’ta düzenlenecek Holi Festivali’nde yer almak için boyalarınızı şimdiden hazırlamanız gerekmektedir. İnsanları rengarenk bir dünyada buluşturan Holi Festivali’ne katılmak için tek yapmanız gereken festivalin düzenlendiği en yakın merkeze uçak bileti veya otobüs bileti satın almaktır.

Alaçatı Ot Festivali

İzmir uçak bileti veya İzmir otobüs bileti alarak Alaçatı Ot Festivali’ne katılmak çok kolaydır. Alaçatı Ot Festivali, bu sene 23-26 Mart tarihleri arasında Ege’nin endemik bitkilerinin tadına varmak isteyenleri beklemektedir. Lezzetli otlarla yapılan yemekleri tatmak isteyenler Alaçatı Ot Festivali’ne katılmak için yol hazırlığı yapmaktadır.

Kategoriler : Seyahat Rehberi