Gezilecek Yerler

Dünyanın En Güzel Yerleri

09 Aralık 2022
İçerikler [göster]

Dünyada en çok ziyaret edilen yerler, dünya turuna çıkmak isteyen ya da bir seyahat planlayan pek çok kişi tarafından araştırma konusu olmaktadır. Dünya her geçen gün gelişiyor ve değişiyor olması sebebiyle, gezginlere birbirinden farklı sürprizler sunar. 

Büyük Mavi Delik, Belize 

Belize’de bulunan ve görenlerin gözlerine inanamadığı çukur, dünyada görülmesi gereken doğal yerlerin arasında bulunmaktadır. Tamamen doğal bir oluşum olmasın sebebiyle de dikkat çeken ve Büyük Mavi Delik olarak adlandırılan bu yapı, yeraltı kaynaklarının kireç taşını çözmesi ile meydana gelmiştir. 300 metre çapı ve 125 metre derinliği ile göz alıcı bir büyüklüğe sahip olan bu delik, özellikle tüplü dalış yapmak isteyenlere eşsiz bir deneyim sunmaktadır. 

 

Blod, Slovenya

Dünyanın en ünlü kasabalarının arasında bulunan Blod, Slovenya’da yer almaktadır. Doğal güzelliği ve eşsiz manzarasıyla ünlü Blod kasabası, Alpler'in eteklerine konumlanmıştır. Masmavi sularla çevrili küçük bir adada barok bir kale de bulunmaktadır. Her mevsim güzel manzarası ile bu şirin yere pletnas adlı geleneksel ahşap tekne ile ulaşım sağlanmaktadır. Önemli diplomatik ve hükümet protokol toplantılarına ev sahipliği yapan Blod, aynı zamanda Avrupa'nın en güzel düğün mekanlarından biri olarak da kabul edilmektedir.

Şirince, Türkiye

Doğal güzellikleri ile ünlenen Türkiye’de bulunan bir kasaba olan Şirince, dünyada en çok ziyaret edilen yerler arasında gelir. Şirince, İzmir'de huzurlu bir kaçamak arayanlar için akla gelen ilk seçeneklerden biri olsa da, yalnızca yerel halk değil hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ilgisini çeken bir yer olarak bilinmektedir. Tepeler arasına kurulan köyün tarihi MÖ 5. yüzyıla kadar uzamaktadır. Yıl boyunca binlerce turisti ağırlayan Şirince, doğal güzellikleri, Matematik Köyü ve Tiyatro Medresesi ve tarihi eserleriyle büyük ilgi görmektedir. Kasabada kurulan ve Şirince Pazarı adı verilen pazarın tezgahlarında şaraptan giyime, sabundan züccaciyeye kadar her şeyi bulmak mümkündür.

 

New York, ABD 

New York, herkesin hayatında en az bir kez görme hayali kurduğu şehirlerden biridir. Amerika'nın en önemli kültürel ve ekonomik merkezi olan New York, kozmopolit yapısıyla tüm dünya uluslarının ilgisini çekmektedir. Kültürel geziler, iş gezileri ve keşifler için en iyi adreslerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat eden herkes mutlaka önce New York'u görmek isteyecektir. New York, pek çok ilginç noktaya sahip olması sebebiyle de dikkat çekmektedir. Bu şehre geldiğinizde Özgürlük Anıtı, Empire State Binası, Brooklyn Köprüsü, Times Meydanı, Central Park, Metropolitan Sanat Müzesi, Fifth Avenue, Rockefeller Center ve daha birçok simge yapıyı görmeniz mutlaka tavsiye edilmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin adeta akınına uğrayan bu şehir, 4 mevsim boyunca çok kalabalık olmaktadır. Tüm bu özellikleri ile New York dünyada nereleri gezelim sorusuna cevap olarak verilebilecek güzel bir seçenektir. 

 

Vancouver, Kanada

Kanada'nın üçüncü büyük metropolü olan Vancouver, müzeleri, parkları ve bahçeleriyle hem yerli hem yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmektedir. Vancouver ile aynı adı taşıyan Vancouver Müzesi, bu şehre geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken müzelerin arasında bulunuyor. Müzede kentin tarihi ile ilgili birçok fotoğraf ve belge bulunuyor. Böylelikle misafirlerini tarihine tanıklık eden müze, turistlerin yoğun ilgisini görüyor. , Bunun yanı sıra şehre ziyretiniz esnasında Stanley Park, Nitobe Memorial Garden, Chinatown ve Science World’de gezmeniz gereken yerlerin arasında gelmektedir. 

Barselona, İspanya

Renkli sokakları, Katalan kültürel mirası, görkemli binaları ve eşsiz mutfağı ile Barselona, ​​seyahat tutkunlarının en gözde destinasyonlarından biri olarak bilinmektedir. Güçlü kültürel yapısıyla öne çıkan Barselona, ​​renkli bir yaşam, eğlenceli bir gece hayatı ve eşsiz tarihi eserleri bir araya getiren dünyanın en özel şehirlerinden biridir. 

Barselona, ​​​​İspanya’nın en turistik yeri olarak da dikkat çekmektedir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Sagrada Familia, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Park Guell, Casa Batllo binası, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki büyüleyici modern anıtlardan Picasso gibi binlerce turistin ziyaret ettiği önemli yerler, şehre ziyaretiniz esnasında mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. 

 

Amsterdam, Hollanda 

Amsterdam, Hollanda'nın başkenti olarak bilinmesi sebebiyle dikkat çekmektedir. Bunun yanı sıra dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan şehir, zıtlıklarını ve zengin kültürünü korumayı ve günümüze güçlü bir şekilde aktarmayı başarmıştır. Amsterdam ziyaretiniz esnasında mutlaka görmeniz gereken yerlerin arasında Van Gogh Müzesi gelmektedir. Bunun yanı sıra şehrin ortasından geçen kanalda, kanal gezisi yapmanız da tavsiye edilmektedir. Bu iki deneyim şehirdeki konukların bambaşka bir deneyim yaşayabilmelerini sağlamaktadır. Diğer önemli turistik rotalar arasında Dam Meydanı, Rijksmuseum (Ulusal Müze), Red Light District, Vondelpark, Anne Frank Evi, Madame Tussauds ve ünlü laleleriyle Amsterdam Çiçek Pazarı bulunmaktadır. 

Gezilecek yerleri, doğal güzellikleri, müzeleri gibi çeşitli yapıları ile Amsterdam dünyada nereleri gezelim sorusuna verilebilecek bir yanıttır. 

Bryce Kanyonu, ABD

Kanyon olarak anılsa da, deniz seviyesinden yaklaşık olarak 2000 metre yükseklikte bulunan Bryce Kanyonu, piramite benzer görüntüsü ile de dikkat çekmektedir. Kaya oluşumlarının piramite benzer bir görüntüye sahip olduğu bu yapı, dünya üzerinde görülmesi gereken doğal güzelliklerin arasında gelmektedir.  Fakat bu yapının kanyon olarak anılsa da gerçek bir kanyon olmadığını belirtmek gerekir. Rüzgar, su ve buz erozyonu ile meydana gelmiş olan kayalar gezginler tarafından Kapadokya’nın Peribacalarına benzetilmektedir. 

Kategoriler : Gezilecek Yerler