Seyahat Rehberi

Dünyanın En İyi Tema Parkları

03 Şubat 2023
İçerikler [göster]

Dünyanın En İyi Tema Parkları

Tema parkları hem küçüklerin hem de büyüklerin ilgisini çekmektedir. Dünyanın en iyi tema parkları yabancı olduğu kadar yerli turistlerin de gözdesidir. Bu nedenle seyahat rehberi hazırlarken gidilecek bölgedeki tema parkları da araştırılmalıdır.

Canada’s Wonderland, Kanada

Kanada’nın büyük tema parkı olan Canada’s Wonderland kapılarını 1981 yılında açmıştır. 2019 senesinde Kuzey Amerika’nın en çok ziyaretçi çeken tema parkı olan Canada’s Wonderland’de eğlence tüm yıl boyunca sürmektedir. 20 dönümlük Splash Works su parkı, on yedi adet roller coaster’ı Canada’s Wonderland tam bir harikalar diyarı olduğunu kanıtlamaktadır.

Walt Disney World Resort, ABD

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bulunan Walt Disney World Resort; dört tema parkı, iki su parkı, golf sahaları, kamp tesisi, Disney Springs, 27 adet temalı ve 9 adet Disney’e ait olmayan otelden oluşmaktadır. Yılda 52 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği Walt Disney World Resort’a ulaşmak için Florida uçak bileti almak yeterlidir.

Ocean Park, Hong Kong

Ocean Park, Hong Kong’un güney bölgesindeki Wong Chuk Hang ve Nam Long Shan’da konumlanan bir tema parkıdır. Parkta aynı zamanda deniz memelileri parkı, okyanus akvaryumu, hayvan tema parkı ve eğlence parkı da bulunmaktadır. Asya’nın en büyük tema parklarından biri olan Ocean Park, 226 dönümlük arazisiyle dikkat çekmektedir. Ocean Park Asya’daki en büyük Cadılar Bayramı etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır. Hong Kong uçak bileti alırken Ocean Park’ı da seyahat rehberinize eklemeniz gerekmektedir.

Üniversal Stüdyoları, Japonya

Osaka’da kurulan Üniversal Stüdyoları Japonya’nın en büyük tema parkıdır. Asya’da inşa edilen tek Üniversal Stüdyoları Tema Parkı olan park, kısa sürede dünyanın en çok ziyaret edilen tema parklarından biri haline gelmiştir. Harry Potter ve Jurassic Park sevenlerin büyük ilgisini çeken Üniversal Stüdyoları, alışveriş merkezleri ve restoranları ile de rağbet görmektedir. Osaka uçak bileti alarak parkta geçirmek ilk adımı atın.

Dollywood Pigeon Forge, ABD

Şovmen Dolly Parton ve Herschend Family Entertainment’ın ortaklaşa olarak kurduğu Dollywood Pigeon Forge, 1961 yılında kapılarını açtığından beri yılda neredeyse 3 milyon misafir ağırlamaktadır. 2023 yılında açılması planlanan Big Bear Mountain, 11 temaya ayrılan Dollywood Pigeon Forge’ın en uzun hız treni olacak. Yıl boyunca konserlere de ev sahipliği yapan tema parka Amerika Birleşik Devletleri uçak bileti ile ulaşmak mümkündür.

Beto Carrero World, Brezilya

Dünyanın en büyük çoklu tema parkı olan Beto Carrero World, 14.000.000 metrekare alana yayılmıştır. Üç alana ayrılan Beto Carrero World’de hayvanat bahçesi, park ve gösteri alanı bulunmaktadır. Tematik alanları; milletler caddesi, radikal macera, korsan adası, hayvan dünyası, fantezi diyarı, vahşi batı ve Cermen villasıdır. Orman macerası alanı yapım aşamasındadır.

Vialand, Türkiye

Türkiye’de inşa edilen ilk tema park olan Vialand, 2013 senesinde Eyüpsultan ve Gaziosmanpaşa ilçeleri arasında açılmıştır. Toplamda 600 bin metrekarelik bir alanı kaplayan parkın 200 bin metrekaresi tema park, 100 bin metrekaresi gösteri merkezi ve 350 bin metrekarelik kısmı alışveriş merkezi olarak kullanılmaktadır. Seyahat rehberinizi oluştururken İstanbul uçak bileti veya İstanbul otobüs bileti alabilir ve Vialand’ı planlarınıza dahil edebilirsiniz.

IMG Worlds of Adventure, Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan IMG Worlds of Adventure beş bölgeye ayrılmıştır. Cartoon Network, Marvel, IMG Boulevard ve Lost Valley – Dinosaur Adventure ve Novo Cinema bu bölümlerin isimleridir. IMG Worlds of Adventure her gün yirmi binden fazla ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Parkta 12 salonlu bir sinema kompleksi de bulunmaktadır. Dubai uçak bileti ile maceradaki yerinizi almanız olasıdır. 

Kategoriler : Seyahat Rehberi