Gezilecek Yerler

Dünyanın En Popüler Turistik Yerleri

08 Aralık 2022
İçerikler [göster]

Dünyanın En Popüler Turistik Yerleri

Dünyanın en güzel doğal yerleri farklı yerleri keşfetmeyi seven pek çok kişi tarafından oldukça merak edilmektedir. Dünya sunduğu sürprizler ile insanları her gün şaşırtmaya devam eder. Dünyanın her geçen gün gelişiyor ve değişiyor olması ise gezilecek ve görülecek yerler listesinin her geçen gün daha da artmasını sağlamaktadır. 

Cinque Terre, İtalya

İtalya yalnızca yerel halkı değil tüm dünya tarafından en turistik yerlerden biri olarak bilinmektedir. Eşsiz güzelliği ile görenleri adeta kendine hayran bırakan ve büyüleyen İtalya içerisinde bulundurduğu pek çok turistik bölge ile de oldukça popülerdir. Bölgede bulunan Cinque Terre ise hem yerliler için hem de turistler için en popüler tatil yerlerinin arasında gelir. Görmeye değer güzelliği ile beş köyden oluşmakta olan bu yapı araba, tren veya teknelerle ulaşılabilir bir konumda bulunmaktadır. Siz de bu bölgede geçireceğiniz süre içerisinde otantik İtalyan yemeklerini tanımını yapabilir, sahil manzaralarında eşsiz bir gün geçirebilir ve İtalyan kültürü ile dolu bir tatili mümkün hale getirebilirsiniz. 

Banff Ulusal Parkı, Kanada

Dünyada bulunan ülkeler doğal güzellikleri ve eşsiz yapıları ile turistlerin ve gezginlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Seyahat etmek insanlara yepyeni kapılar açar ve hiç görmedikleri yerleri görebilmelerini mümkün hale getirir. Pek çok gezgin seyahat etmenin kendisine yaşadığını ve hayatta olduğunu hissettirdiğini dile getirmektedir. Sizde dünya seyahatiniz esnasında mutlaka Kanada’da bulunan Banff adlı bu parkı ziyaret etmelisiniz. Rocky dağlarının manzarasını misafirlerine sunan bu park, resimde bulunan gölleri ile oldukça meşhurdur. Göller yansıtılmış daha manzarasına sahiptir ve böylelikle adeta bir tablodur. Turkuaz buzul suları izleyebilir, doğal güzelliğin eşsiz manzarasında kendinizi bırakabilirsiniz. 

Moher Kayalıkları, İrlanda

Dünyada gezilecek ülkeler arasında bulunan ilanda eşsiz doğal güzellikleriyle görenleri adeta kendine hayran bırakır. Canlı havası ve güzel manzarasıyla adeta bir tablo olan ilanda da bulunan Moher Kayalıkları, son yıllarda oldukça popüler bir hal almıştır. Neredeyse tüm gezginlerin ilk noktalarından bir tanesi olan bu bölge ziyaretiniz esnasında 30.000’den fazla deniz kuşu, yunus ve balina gözlemleme şansı yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Atlantik okyanusu ve uçurumlarının eşsiz bir görüntü sünüyor olması da görenlerin bir daha unutamadığı bir yer olmasını sağlar. 

Büyük Kanyon, Amerika Birleşik Devletleri 

Amerika Birleşik Devletleri ve içerisinde bulundurduğu sayısız turistik bölgesi ile, her gezginin ilk hayali olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Büyük Kanyon ise dünyanın en güzel doğal yerleri arasında bulunur. Dünyanın yedi doğal harikasından biri olmaya hak kazanmış olan büyük kanyon eşsiz bir manzara sunar. Katmanlı kırmızı kaya gruplarından oluşan ve dünyanın en güzel yerlerinden biri olarak Büyük Kanyon’da vahşi yaşamı ve kilometrelerce uzayan kayaları görebilirsiniz.

Kilimanjaro Dağı, Tanzanya

Dünya yaptığı sürprizler ile insanları her gün şaşırtır. Doğal güzellikleri ve eşsiz manzaraları ile görenleri kendine hayran bırakan dağların arasında bulunan Kilimanjaro Dağı, Tanzanya’da yer almaktadır. Afrika ziyaretiniz esnasında mutlaka ziyaret görmeniz gereken bu dağ, Afrika’nın en yüksek zirvesi olmasının yanı sıra hareketsiz bir yanardağ ve dünyanın en eski dağı olma özelliğini taşır. Zirvenin her iki tarafında düz olan bir Afrika’daki bir çok ülkeyi görebilen manzarasından aldığı güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan Kilimanjaro Dağı, her gezginin görmek istediği bir yapıdır. 

Salar de Uyuni, Bolivya

Dünyanın en büyük tuz dairelerine ev sahipliği yapan Bolivya dünyada gezilecek ülkeler arasında gelmektedir. Salar de Uyuni ise gerçeküstü manzarası ve dünyanın var olan en güzel yerlerinden biri olma özelliği taşıması sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir. Turistlerin adeta akınına uğrayan bu bölge, size yaşadığınızı bir kez daha hissettirecektir. Yıllarla birlikte gölde bulunan tuz gökyüzünü yansıtan eşsiz bir sor manzarasına dönüşmüştür. Mutlaka zaman ayırmanız gereken bu bölge, sunduğu eşsiz manzara ve güzellikle zamanın nasıl geçtiğini unutturabilir.

Reynisfjara, İzlanda

Dünyada ziyaret edilebilecek en havalı yerlerin arasında bulunan Reynisfjara, eşsiz siyah kumu ve okyanusa akan lavı ile görenleri adeta büyüler. Lavın aniden soğumazsa eşsiz bir görüntü sunar. Bazalt yığınları ile eşleştirilirmiş olan Reynisfjara, İzlanda’nın güzelliğini tüm çarpıcılığıyla yansıtmaktadır.

Uluru, Avustralya

Eğer yerel bir deneyim yaşamak istiyor ve dünyanın en güzel tarihi yerleri arasında eşsiz bir gün geçirmek istiyorsanız Avustralya’da bulunan Uluru ‘ya mutlaka gitmelisiniz. Avustralya’nın kuzey bölgesine konumlanmış olan ve Ayers Kayası olarak da anılmak da olan Uluru görülmesi gereken eşsiz bir manzara sunar. Bu büyük kayanın tarihinin ise 700 yılın üzerinde olduğu bilinmektedir. Kırmızı ışığın keyfini çıkartabilir ve şafak vakti ya da gün batımında gittiğinizde eşsiz bir manzara ile karşılaşabilirsiniz. Bazı zamanlarda Kaya’nın altın ve morun çeşitli tonlarına büründüğü görülmektedir. 

 

Machu Picchu, Peru

Peru’da yer alan Machu Picchu, dünyanın en güzel tarihi yerleri arasında bulunur. Dünyanın en ünlü yerleri arasında gelen İnka Kalesi, bölgede bulunan her turistin mutlaka görmesi gereken yerlerin arasında gelmektedir. Güzelliğinin başka hiçbir şeye benzemediği ve dünyanın yedi harikasından biri olarak bilinen bu dağ, ulaşımın oldukça zor olduğu bir yer olarak da bilinmektedir. Nefes kesen yükseklikleri ulaşmak için trenler kullanılabilir. Her gezginin listesinde olan bu yer mutlaka görülmesi gereken yerlerin arasında gelmektedir. 

Kategoriler : Gezilecek Yerler