Seyahat Rehberi

Gökova'da Nereye Gidilir?

17 Temmuz 2023
İçerikler [göster]

Gökova'da gidilecek yerler oldukça çeşitlidir. Ege Bölgesi'nin incisi olan Muğla'da yer alan Gökova muhteşem manzarası ile dikkat çekmektedir. Gökova ziyaret edilerek etkileyici doğa manzarasının tadını çıkarabilmek ve çeşitli etkinliklere katılabilmek mümkündür. Gökova Datça Yarımadası'nda yer alan ve uçak otobüs gibi araçlarla ziyaret edilebilecek bir mekandır. Özellikle yaz tatilinde ziyaret edilebilecek bu mekan sayesinde hem denizin tadını çıkarabilmek hem de eşsiz doğa fotoğrafları çekebilmek mümkündür.

Akyaka

Gökova görülecek yerler listesini ilk sırasında Akyaka yer alır. Akyaka bir tatil beldesi olarak dikkat çeker ve Gökova gezisi sırasında herkesi mutlaka ziyaret etmesi gereken bir mekandır. Gökova'yı ziyaret eden kişiler deniz seviyesine doğru indiklerinde Akyaka tatil beldesi ile karşılaşırlar. Akyaka'daki deniz biraz dalgalı olmasına rağmen eşsiz fotoğrafların çekilebileceği bir mekandır. Akyaka'da eşsiz Deniz manzarasına ek olarak yeşilin pek çok konuda yer alır. Birçok acil ev sahipliği yapan Akyaka huzurlu vakit geçirmek isteyen kişilerin favori mekanı olacaktır. Akyaka önceleri balıkçıların yaşadığı bir kasaba olması nedeniyle oldukça sakin bir beldedir. Zamanla Akyaka turistlerin odak noktalarından biri olmayı başarmış ve turizm merkezi halini almıştır.

Çınar Plajı

Gökova'da gidilecek yerler arasında denize girmek isteyen kişiler Çınar plajını tercih edebilirler. Çınar plajı Akyaka'ya 3 kilometre uzaklıkta yer alır ve yürüyerek de ziyaret edilebilecek bir plajdır. Çınar plajı ziyaret edilerek temiz plajın tadını çıkarabilmek mümkündür. Ayrıca plajdaki renkli çakıl taşları da plajı ziyaret etmek için bir diğer nedendir. Gökova'dan Çınar plajına ulaşabilmek için tekne kiralayabilmek mümkündür. Teknelere ek olarak minibüslerde Çınar plajını ziyaret edebilmek için kullanılabilen ulaşım araçlarıdır.

Kleopatra Adası ve Kleopatra Plajı

Gökova görülecek yerler listesi ile yola çıkan kişiler Akyaka beldesinde yer alan Kleopatra Adası ve Kleopatra plajı da ziyaret edilmelidir. Plaj altın sarısı kumları ile dikkat çekmektedir. Ayrıca temiz Denizi ve tarihi kalıntıları ile de bu plaj mutlaka Gökova gezisi sırasında ziyaret edilmesi gereken mekanlar arasındadır. Plajı ziyaret edebilmek için teknelerin kullanılması önerilir. Bu plaj hem Gökova'nın hem de Ege Bölgesi'nin en etkileyici plajlarından birisidir. Plajda tekne ile gezinti yapabilmek ve denize girip keyifli vakit geçirebilmek mümkündür.

Akbük Koyu

Gökova'da yer alan bir diğer önemli plaj ise Akbük Koyudur. Akbük Koyu Akyaka 24 kilometre uzaklıkta yer alır. Burası özellikle yat kiralayarak sakin bir saatimi geçirmek isteyen kişilerin uğrak mekanı olmaktadır. Ayrıca Akbük plajı da ziyaret edilmesi gereken bir diğer önemli noktadır. Akbük plajı ziyaret edilerek plajda keyifli şekilde vakit geçirebilmek mümkündür. Ayrıca plajda bulunan kafe ve restoranlarda etkileyici şekilde vakit geçirmek için tercih edilebilecek mekanlardır. Akbük Koyu ayrıca kamp yapmak isteyen kişilerin de tercih edebileceği mekanlar arasındadır.

Azmak Nehri

Gökova nereye gidilir sorusu ile yola çıkan kişiler Azmak Nehri'nin etkileyici manzarasını da izleyebilirler. Azmak nehri özellikle doğa gezisi yapmak ve doğa fotoğrafı çekmek isteyen kişilerin favori mekanlarından birisi olacaktır. Azmak nehri doğal yapısını kaybetmediği için etkileyici manzarası ile görenleri büyülemeyi başarmaktadır. Nehir etkileyici manzarasına ek olarak içerisinde bulundurduğu soda ile de dikkat çekmektedir. Nehirde bulunan sodanın başlı cilt olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir. Nehir suyu ile cildin temizlenmesi durumunda cildin daha güzel bir görünüme kavuşacağı da söylenmektedir. Azmak nehri özellikle yaz aylarında Serin sulara sahip olduğu için tercih edilir. Azmak nehrinde denize girebilmeye ek olarak tekne turları yapabilmek de mümkündür. Yarım saat süren tekne turları sayesinde etkileyici doğa manzarasının tadını çıkarabilmek ve keyifli vakit geçirebilmek mümkündür.

Okaliptüs Yolu

Gökova gezisi sırasında keyifli şekilde yürüyüş yapmak isteyen kişiler okaliptüs yolunu tercih edebilirler. Okaliptüs yolu 1930'lu yıllarda bataklıkların üzerine okaliptüs ağaçlarının dikilmesi ile oluşmuştur. Yolun iki kenarını dikilen okaliptüs ağaçları sayesinde eşsiz bir manzarada yürüyüş yapabilmek mümkündür. Tüneli andıran bu ağaçlar Türkiye'nin en etkileyici doğa manzaralarından birini oluşturmuştur. Okaliptüs yolunda yürüyüş yaparak hem keyifli vakit geçirebilmek hem de etkileyici fotoğraflar çekebilmek mümkündür. Gökova gezisi sırasında okaliptüs yolu mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken mekanlar arasında gösterilir. Burası ayrıca Gökova aşıklar yolu veya Sevgi yolu olarak da bilinmektedir.

Kadın Azmağı Deresi

Gökova nereye gidilir sorusu ile yola çıkan kişiler Kadın Azmağı Deresini de ziyaret edebilirler. Kadın Azmağı Deresi Akyaka beldesinde yer alan ve etkileyici manzarası ile dikkat çeken bir deredir. Kadın Azmağı Deresi etkileyici manzarasına ek olarak derede bulunan su samurları ve ördekler ile de dikkat çekmektedir. Koruma altına alınan bu dere yaz aylarında kanolar ile gezi yapılabilmesi ile de etkileyici vakit geçirmek isteyen kişilerin ziyaret etmesi gereken mekanlar arasındadır. Ayrıca dere kenarında piknik yapılabilmek ve balık avlayabilmek de mümkündür. Dere yaz aylarında ziyaret edildiği takdirde serin sularında yüzebilme imkanı sunmaktadır. Gökova'yı ziyaret eden kişiler Kadın Azmağı Deresi'nde rehberler eşliğinde yürüyüş yapabilir bisiklete binebilir ve etkileyici doğal manzaralarının resmini çekebilirler.

Kategoriler : Seyahat Rehberi