Gezilecek Yerler

İstanbul’a Yakın Gezilecek Yerler

30 Kasım 2022
İçerikler [göster]

İstanbul’a Yakın Gezilecek Yerler 

İstanbul'a yakın günübirlik gezilecek yerler özellikle İstanbul’da oturan ve şehrin kaosundan yorulan kişiler tarafından merak edilmektedir. İstanbul konumu nedeniyle pek çok küçük ilçe ve şehre komşu olarak bulunmaktadır. Siz de bu bölgelere hafta sonlarında ya da birkaç günlük küçük kaçamaklarda ziyarette bulunabilir ve şehrin kaosundan uzaklaştığınız, keyifli günler geçirebilirsiniz. 

Maşukiye, Kocaeli

İstanbul’dan yalnızca 1.5 saatlik mesafede bulunan Maşukiye, Kocaeli’de yer almaktadır. Maşukiye’de bahar aylarında uğrak olan iki önemli nokta bulunmaktadır. Kış sporları için mutlaka görülmesi gereken Kartepe Kayak Merkezi ve huzur içinde piknik yapabileceğiniz Maşukiye Şelalesi, bölgeye turistleri en çok çeken yapıların arasında gelmektedir.

Ayrıca Kartepe, kayak yapmanın yanı sıra piknik yapmak için de ideal bir bölgedir. Harika vakit geçirebileceğiniz ve kısa bir tatil yapabileceğiniz bu yer, kış sporlarının vazgeçilmez noktası olması sebebiyle de dikkat çekmektedir. Kayak pistleri ve piknik yapabileceğiniz Maşukiye şelalesini görmek için, dilediğiniz mevsim bölgeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Maşukiye'ye Halkalı veya Söğütlüçeşme'den kalkan trenlerle veya Kocaeli otobüsü ile ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra bölgeye İzmit Kocaeli Merkez Otogarı'ndan otobüsle 10 dakikada ulaşılabilir.

Sapanca, Sakarya 

İstanbul’da kafa dinlemelik yerler listesinin başında gelen Sapanca, Sakarya’da yer almaktadır. İstanbul'a yaklaşık 139 kilometre uzaklıktaki Sapanca'ya gelirken Kırkpınar’ın sükuneti dikkatinizi çekebilir. Çiçeklerle dolu bu şehir sizi şehrin boğucu havasından uzaklaştırmayı ve sizi çok daha iyi hissettirmeyi vaat etmektedir.

Sapanca’da lezzetli bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Bu lezzetli kahvaltının ardından yolu Sapanca'ya düşenlerin yakından tanıdığı Sapanca Gölü'ne gidebilirsiniz. Ayrıca göl çevresindeki otelleri de inceleyebilir ve burada konaklayabilirsiniz. Kitap okumak veya sakin bir fincan kahve içmek için bu sessiz yer bunun yanı sıra ATV ile safariye giden çılgın rotalara da sahiptir.

Eğer Sapanca'yı seyahat programınıza dahil etmeyi planlıyorsanız, bahar mevsimini seçmeniz önerilmektedir. Sapanca otobüsü sizi yaklaşık 2.5 saatte doğrudan Sapanca Gölü'ne götürmektedir.

Trilye, Bursa

İstanbul'dan deniz otobüsü ile buraya ulaşımın çok kolay olması, bölgenin oldukça popüler hale gelmesini sağlamıştır. Günümüzde ziyaretçilerine halen Rum mimarisinin bir dokunuşunu hissettiren Trilye’nin Marmara'ya da bir kıyısı bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra birçok dizi ve film yapımcısının favori set alanı olan Trilye’de, televizyondan takip ettiğiniz pek çok dizinin çekildiği ana şahit olmanız da mümkündür. Bunun yanı sıra dört bir yanda bulunan Rum yapılarını incelemek de, eşsiz bir tatil yaşayabilmenizi sağlar.

Örneğin ilçede bulunan ve tarihi 13. yüzyıla kadar uzanan ve 12. yüzyıldan beri var olduğuna inanılan Dündar Evini gezebilir, ardından 16. yüzyıldan kalma Kemerli Kilise'ye gidebilirsiniz. Tarihin içerisinde, eşsiz bir gün geçirmeyi mümkün hale getiren Trilye, kafanızı dinlemek için pek çok kafe ve restoranı da içerisinde bulundurmaktadır. 

İlçeye ziyaretiniz esnasında lezzetli Trilye zeytinleri içeren kahvaltılardan yararlanabilir, güne güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

Adı kadar çarpıcı olan Trilye, Mudanya İskelesi'ne araçla 16,5 kilometre uzaklıkta bulunur. Bursa otobüsü ile şehir merkezine ulaştıktan sonra Trilye belediye otobüsü veya minibüs ile de ulaşım sağlanabilir.

Amasra, Bartın 

İstanbul'a yakın günübirlik gezilecek yerler arasında bulunan Amasra, Batı Karadeniz bölgesinin en güzel illerinden biri olan Bartın'da ve İstanbul'a 457 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 

3.000 yaşında olmasına rağmen güzelliğini bir sır olarak saklamış olan Amasra, keşfedildiği günden bu yana İstanbulluların uğrak yeri olmuştur. Plajları ve tarihi yapıları ile öne çıkan bu yerde doğanın tadını çıkarmak isterseniz Karaman köyü yakınlarındaki Göldere Şelalesi'ne gidebilirsiniz.

Amasra'ya geldiğinizde ve 300 yıllık ünlü ağlayan ağacın altında bir nefes alarak,  çayınızı yudumlayabilirsiniz. Nem nedeniyle yapraklardan damlayan suyu izlemek isteyen insanların burada vakit geçirdikleri bilinmektedir. Tavşan Adası'nı buradan gözlemleme imkanı da var.

Safranbolu, Karabük

İstanbul'da ailecek gezilecek yerler arasında şehre yakın mesafede bulunan Safranbolu gelmektedir. Karabük'ün özel bir köşesi olan Safranbolu, her köşesindeki tarihi detaylar nedeniyle müze kent olarak kabul edilir. Bu bağlamda İncekaya Su Kemeri, ilçenin etnik yapısını gösteren tarihi Safranbolu evleri ve kaymakamlık evi ilçenin adıyla anılmasını açıklamaktadır.

 Mutlaka görülmesi gereken bu yerleri gezmek için zaman ayırabilir ve Safranbolu'nun en popüler noktalarından biri olan Kristal Teras’a uğrayabilirsiniz. Bu camla çevrili terasa adım attığınızda, benzersiz bir deneyim için kanyon resmen ayaklarınızın dibine açılmaktadır.

Safranbolu'daki bu güzel geziyi denememeniz gereken lezzetlerden biri olan peruhi ile bitirmek istiyorsanız Safran Konak ideal bir seçenek olacaktır. Kış aylarında İstanbul'dan yaklaşık dört buçuk saat uzaklıktaki Safranbolu'ya gelen ziyaretçiler kavurucu sıcaktan da korunmaktadır.

Açık hava müzeleri şehrine İstanbul'dan kalkan Safranbolu otobüsleri ile kolayca ulaşılabilir.

 

Abant Gölü, Bolu

İstanbul’da kafa dinlemelik yerler arayan ancak kendine uygun bir yer bulamayan pek çok kişi, çevre il ve ilçelere yönelmektedir. Milli park olarak belirlenmiş bir alanda yer alan Abant Gölü, Bolu il sınırları içerisinde yer alır. 

Güzelliğiyle hem yerli hem de yabancı turistleri kendine çeken Abant Gölü, tek başına tatile çıkmak ve kafasını dinlemek isteyenlerin olduğu kadar, büyük bir tatil planı yapmak isteyenlerin de ilk tercihlerinden biri haline gelmektedir. 

Ayrıca Abant Gölü çevresinde Samandere Şelalesi ve Akkayalar gibi görülmesi gereken eşsiz güzellikler de yer almaktadır. İstanbul'a sadece 3 saat uzaklıkta olması ise burayı İstanbul'da ailecek gezilecek yerler arayanların ilk seçeneklerinden biri haline getirmektedir. Karadeniz havasını solurken Abant Gölü'nün nefes kesen manzarasının bir parçası olmak için burada bir tatil planlayabilirsiniz. Otobüsler doğrudan Abant'a gidemiyor, bu yüzden önce Bolu’nun merkezine giden bir otobüse binerek, Bolu’ya ulaşmanız gerekir. Abant'a merkezden minibüs veya taksi ile de ulaşmak mümkündür.                                                               

Kategoriler : Gezilecek Yerler