Seyahat Rehberi

İzmir Konak'ta Boyoz Nerede Yenir?

21 Temmuz 2023
İçerikler [göster]

İzmir'de ne yenir sorusuna cevap olarak boyoz Kumru gibi lezzetler söylenebilir. Ayrıca İzmir gezisi sırasında lokma ve bomba gibi tatlıların da tadına bakılabilir. İzmir gezisi sırasında özellikle boyozun tadına bakmak isteyen kişiler boyozu yiyebileceklerin mekanları araştırırlar. Boyozun nerede yenilebileceğini ek olarak nasıl yenilebileceği de merak edilir.

Boyoz ile Ne Yenir?

Boyoz nerede meşhur sorusuna cevap olarak İzmir söylenebilir. Boyoz peynir ve yumurta ile tüketilen bir yiyecektir. Ancak boyozun yanında servis edilen yumurta pişirme usulü olarak biraz farklılık gösterir. Boyozun yanında servis edilecek olan yumurta 15 saat kadar fırında haşlanır. Su içerisinde haşlanan bu yumurta boyoza eşsiz bir lezzet katmaktadır. Boyoz ayrıca sıcak çay ve peynir ile de oldukça lezzetli bir hal almaktadır. Özellikle İzmirliler sabah kahvaltısında ve işe giderken boyoz tercih ederler. Boyoz almak isteyen kişiler özellikle Konak ilçesinde yer alan mekanları ziyaret edebilirler. Boyozun yanında peynir çay ve domates salata da tercih edilebilir.

Yalı Unlu Mamuller

İzmir yemek yerleri arasında ilk sırada yalı unlu mamuller gösterilebilir. İzmir'in Konak ilçesinde yer alan bu mekan 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. İzmir ziyaret eden kişiler boyozun tadına bakmak için bu mekanı tercih edebilir ve hazırlanan eşsiz boyozların tadını çıkarabilir. Her gün taze taze olarak satışa sunulan boyozlar özellikle sabah kahvaltısı için tercih edilebilir. Yalı unlu mamuller satışa sunmuş olduğu etkileyici lezzetlerine ek olarak Güler yüzlü personeli ile de mutlaka ziyaret edilmesi gereken mekanlar arasında yer alır.

Dostane Boyoz

Dostane boyoz İzmir'in Konak ilçesinde yer almaktadır. Mekanı ziyaret eden kişiler leziz boyozların tadına bakabilirler. Boyozun yanında sunulan çay da boyozun daha leziz gelmesini sağlayacaktır. İzmir'e özgü olan bu hamur işi Konak ilçesinde satılacaksa dostane boyoza mutlaka uğranılması gerekir. Mekan ziyaret edilerek boyoz yiyip arkadaşlarınızla keyifli şekilde vakit geçirebilmeniz de mümkündür.

Alsancak Dostlar Fırını

Alsancak Dostlar Fırını İzmir'in Konak ilçesinde yer alan bir mekandır. Bu mekan İzmir boyozu denilince akla gelen ilk mekanlar arasında yer alır. Alsancak Dostlar Fırını ziyaret edilerek birbirinden lezzet ve çeşitli boyozlar tadılabilir. Alsancak Dostlar Fırını boyozlara ek olarak pek çok kahvaltı ürününün de satışının yapıldığı bir mekandır. Mekan İzmir boyozu denilince akla geldiğinden özellikle sabah saatlerinde mekanın önünde boyoz alabilmek için uzun kuyruklar oluşur. Alsancak Dostlar Fırını ziyaret edilerek peynirli patlıcanlı enginarlı ve pastırmalı boyozların tadına bakılabilir. Alsancak Dostlar Fırını özellikle İzmir'de boyozun birçok çeşidinin satışa sunulduğu ilk yer olması nedeniyle de dikkat çekmektedir. İzini ziyaret eden herkesin mutlaka Alsancak Dostlar Fırınında boyozun tadına bakması önerilir. 

Zeynel Ergin Gevrek Fırını

Zeynel Ergin Gevrek Fırını Konak'ta yer alan bir mekandır. Mekan lezzetli boyozları ile sabah kahvaltısı için en uygun mekanlardan birisi olacaktır. Zeynel Ergin Gevrek Fırını ziyaret edilerek başta boyoz olmak üzere gevrek de tadılabilir. Ayrıca mekan hazırlamış olduğu lezzetli kumruları ile de hem İzmir'de hem de Türkiye'de adından söz ettirmeyi başarmıştır. Mekanı bu kadar popüler olması nedeniyle günün her vaktinde mekan önünde uzun kuyruklar yer almaktadır. Uzun kuyruklara rağmen mekandaki çalışanlar o kadar hızlıdır ki kısa süre içerisinde istediğiniz lezzetlere ulaşabilmeniz mümkündür. Boyozun yanında İzmir tulumu da satışa sunulmaktadır. Hem İzmir'i ziyaret eden kişiler hem de sabah kahvaltısında lezzetli boyoz yemek isteyen kişiler Zeynel Ergin Gevrek Fırınını mutlaka ziyaret etmelidirler.

Çelebi Unlu Mamuller

Çelebi Unlu Mamuller hem gece hem de gündüz oldukça kalabalık olan bir mekandır. Mekânın bu kadar kalabalık olmasının nedeni ise hazırlamış olduğu lezzetli boyozlardır. Çelebi Unlu Mamuller ziyaret edilerek başta lezzetli boyozlar olmak üzere İzmir bombasının da tadına bakılabilir. İzmir bombasının içerisine fıstık vişne veya tahin eklenerek hazırlanan çeşitleri bu mekanda satılmaktadır. Mekanı ziyaret edilerek sabah kahvaltısında lezzetli boyozlar yiyebilmek ve çeşit çeşit İzmir bombanın tadına bakabilmek mümkündür.

Boyoz Börek

İzmir'in en iyi restoranları arasında boyoz börekte bulunur. Boyoz börek bölgenin en eski mekanlarından irisi olmasının nedeni ile İzmir gezisi sırasında mutlaka ziyaret edilmelidir. İzmir'in en eski mekanlarından birisi olan boyoz börek adından da anlaşılacağı üzere lezzetli boyozları satıldığı bir mekandır. Boyoz börek İzmir'in Konak ilçesinde yer alır ve oldukça eski bir tarihe sahiptir. Mekanı ziyaret ederek başta lezzetli boyozlar olmak üzere pek çok böreğinde tadına bakılabilir. Ayrıca kahvaltıda satışa sunulan çeşit çeşit poğaçaların da tadına bakabilmek mümkündür. İzmir gezisi sırasında boyoz börek ziyaret edilerek eşsiz bir kahvaltı yapılabilir. Eşsiz lezzetlerin renk olarak güler yüzlü personeli ile de dikkat çeken bu mekan İzmir gezisi sırasında mutlaka ziyaret edilmeli ve mekanda keyifli şekilde vakit geçirilmelidir.

Kategoriler : Seyahat Rehberi