Seyahat Rehberi

Kos Adası’nda Nerelere Gidilir?

17 Temmuz 2023
İçerikler [göster]

Kos Adası görülecek yerler bakımından oldukça zengin olan bir adadır. Kos Adası Yunanistan'ın 12 adalarına bağlı olan bir adadır. 45 kilometre uzunluğa sahip olan bu Ada Bodrum'un tam karşısında yer almaktadır. Kos Adası uzun yıllar boyunca Osmanlı Devleti'nin hakimiyeti altında kaldığı için Ada üzerinde pek çok Türk vatandaşı da yaşamaktadır. 50.000 nüfuslu olan bu Ada 287 kilometrekarelik bir yüzey alanına sahiptir. Ada 50 binlik bir nüfusa sahip olsa da yaz aylarında turistlerin de gelmesi ile oldukça kalabalık bir hal almaktadır. Adayı ziyaret edebilmenin en pratik yolu ise Bodrum'dan Kalkan feribotlara binmektir. Feribotlara binerek kısa süre içerisinde Kos Adasına varabilmek mümkündür.

Neratzia Kalesi

Kos Adası gezilecek yerler listesini ilk sırasında Neratzia Kalesi yer alır. Kale Türkçe adı ile şövalyeler Kalesi olarak anılmaktadır. Kalenin bu ismini almasının nedeni ise kaleyi şövalyelerin inşa etmiş olmasıdır. Kalenin inşa edilmesinin temel nedeni ise Osmanlı Devleti'ne karşı şehri korumaktır. Kale Yunanistan'da yaşanan 2017 depreminden sonra ziyaretçilere kapatılsa da kalenin önünde etkileyici fotoğraflar çekebilmek mümkündür.

Hipokrat Ağacı

Kos Adası görülecek yerler listesinde Hipokrat Ağacı da bulunur. Neratzia Kalesinin hemen yanı başında yer alan bu ağaç Hipokrat'ın öğrencilerine ders verdiği düşünülen bir ağaçtır. Hipokratın öğrencilerine ders verdiği düşünülen bu ağaç oldukça yaşlıdır. Ağacın etrafı koruma altına alınmıştır ve özellikle sıcak günlerde ağaç altında serinlemek için oturulabilmesi mümkündür.

Cezayirli Hasan Paşa Camii

Cezayirli Hasan Paşa camii kos gezisi sırasında mutlaka görülmesi gereken mekanlardan biridir. 1786 yılında inşa ettirilen bu camiyi etkileyici mimarisi ile dikkat çeker. Cami 2017 yılında yaşanan depremden sonra ciddi hasar görse de etkileyici görünümünü kaybetmemiştir. Camiyi ziyaret ederek caminin fotoğrafını çekebilmek mümkündür.

Kos Belediye Pazarı

Kos Adasını ziyaret eden kişiler adada kurulan kos belediye pazarını ziyaret edebilirler. Belediye pazarı içerisinde başta tatlılar olmak üzere pek çok el yapımı ürün satılmaktadır. Ayrıca pazar içerisinde başta hediyelik eşyalar olmak üzere Yunanistan'a özgü pek çok ürünü de alabilmek mümkündür. Kos belediye pazarı ziyaret edilerek hediyelik eşyalar alınabilmesine ek olarak yöre halkı ile keyfini vakit geçirebilmek de mümkündür.

İstanköy Arkeoloji Müzesi

Kos Adasını ziyaret eden kişiler keyfini vakit geçirmek için Istanköy Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edebilirler. Bu müze Kos Adası'nın merkezinde yer almaktadır ve içerisinde pek çok antik kalıntı sergilenmektedir. Müzenin 2 katı bulunmaktadır. Müzenin ilk katında heykeller sergilenirken 2 katında tarihi paralar sergilenmektedir.

Antik Agora

Kos Adası'nı ziyaret eden kişiler antik kalıntıları da mutlaka görmelidirler. Antik Agora uzun yıllar boyunca adanın ticaret merkezi olarak hizmet vermiştir. Ayrıca bu mekan antik çağlarda sosyalleşme alanı olarak da kullanılmıştır. Kos Adasının merkezinde yer alan antika agora girişlerin ücretsiz olması nedeniyle de turistler tarafından sık sık ziyaret edilen mekanlardan birisidir.

Casa Romana

Kos Adası gezisi sırasında Casa Romana’da ziyaret edilebilir. Roma evleri adıyla da bilinen bu mekan Roma döneminin zengin ailesinin villasıdır. 30'dan fazla odaya sahip olan bu villa ziyaret edilerek Roma dönemindeki günlük yaşam hakkında bilgi sahibi olunabilir. Casa romana Kos Adası'nın tam merkezinde yer almaz. Bu nedenle burayı ziyaret edebilmek için merkezden biraz yürümesi gerekmektedir. Ada'nın merkezinden yürüyerek kısa süre içerisinde ulaşılacak bu mekanda etkileyici fotoğraflar çekebilmek de mümkündür.

Roman Odeon of Kos

Kos gezisi sırasında Romen Odeon of Kos isimli antik tiyatroda ziyaret edilmelidir. 750 kişilik kapasiteye sahip olan bu antik tiyatro hem tarihe tanıklık etmesi nedeniyle hem de birçok etkinliğin düzenlenmesi nedeniyle sık sık ziyaret edilmektedir. Kos Ada merkezine yakın bir konumda yer alan bu tiyatroya yürüyerek ulaşabilmek mümkündür. Tiyatro girişlerin ücretsiz olması nedeniyle hem yerli halk hem de yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret edilir. Bu antik tiyatroda tiyatro oyunlarına ek olarak konserler ve sergiler de düzenlenir. Bu etkinliklere katılarak keyifli şekilde vakit geçirebilmek mümkündür.

Lambi Plajı

Kos Adası'na gitmişken plajları gezmemek ve denize girmemek olmaz. Kos Adası merkezinde denize girmek isteyen kişilerin ise Lambi plajı olmalıdır. Temiz kumsalları ve etkileyici deniz manzarası ile dikkat çeken bu plajda keyifli şekilde vakit geçirebilmek mümkündür. Ayrıca plajda denize girerek denizin tadını da çıkarabilirsiniz. Kos Adası'nın merkezine yakın bir konumda bulunan bu adaya ulaşabilmek için yürüyebilir veya bisiklet kullanabilirsiniz.

Platani Köyü

Kos Adası gezilecek yerler arasında Platini köyü de yer alır. Platini köyü Türk mahallesi olarak da bilinmektedir. Bu köyde 3000'den fazla Türk vatandaşı yaşar. Çok fazla türkün yaşaması nedeniyle bu köy Türk mahallesi olarak anılır. Kos Adası'na 3 kilometre uzaklıkta yer alan bu köyü ziyaret ederek Türk restoranlarında lezzetli yemekler yiyebilmek mümkündür. Kos Adasına yakın bir konumda yer alan bu köy yürüyerek veya bisiklet ile kısa süre içerisinde ulaşılabilecek bir konumda yer alır.

Kategoriler : Seyahat Rehberi