Seyahat Rehberi

Mardin'de Kebap Nerede Yenir?

21 Temmuz 2023
İçerikler [göster]

Mardin yemekleri herkesin tatması gereken yemeklerdir. Özellikle et kullanılarak hazırlanan ve çeşitli baharatlar ile tatlandırılan bu yemekler Mardin'i ziyaret eden herkesin mutlaka tatması gereken yemekler arasında bulunur. Başta kebap olmak üzere Mardin'e ait pek çok etkileyici lezzet Mardin gezisi sırasında tadılabilir. Mardin'i ziyaret eden kişiler kebap yemek için hangi mekanları ziyaret etmeleri gerektiğini merak ederler.

Kebapçı Rido

Mardin'de nerede ne yenir sorusu ile yola çıkan kişiler şehrin en ünlü restoranlarından biri olan Kebapçı Rido ismini mutlaka rastlamışlardır. Rido’nun yeri Mardin'de kebap yiyebilmek için en doğru mekanlardan birisi olacaktır. Mekanda kebaplar acılı ve acısız olarak satışa sunulmuştur. Kuzu eti ve dana etinin karışımı ile hazırlanan bu kebaplar tadına bakanı kendine hayran bırakacak eşsiz lezzetlere sahiptirler. Mekanda hazırlanan kebaplar için etler günlük olarak taze alındığında kebaplar da daha lezzetli hale gelmektedir. Kebapçı Rido yüzyıllık bir mekan olmasıyla da dikkat çeker. Mardin'in Cumhuriyet caddesi üzerinde yer alan bu mekan ziyaret edilerek Mardin'e özgü yemeklerin ve mezelerin tadına bakılabilir.

Bağdadi

Mardin yemekleri doğru mekanda yenildiği takdirde kendine hayran bırakacak yemeklerdir. Mardin gezisi sırasında lüks bir mekanı ziyaret etmek isteyen kişiler Bağdadi restoranını tercih edebilirler. Bağdadi Mardin merkezde yer alan ve başta kebaplar olmak üzere mezeleri ile de dikkat çeken bir restorandır. Bu restoran ziyaret edilerek tahinli patlıcan salatasından kara erik kebabına kadar pek çok etkileyici lezzetini tadına bakabilmek mümkündür. Ayrıca mekanda bazı günler sıra geceleri ve fasıllar da düzenlenmektedir. Mekanı ziyaret ederek hem leziz yemeklerin tadına bakabilir hem de canlı performansların tadını çıkarabilirsiniz.

Cercis Murat Konağı

Mardin ziyareti sırasında şehre özgü kebapların ve içli köftenin tadına bakabilmek için Cercis Murat Konağı da ziyaret edilebilir. Bu mekan Mardin'e özgü eşsiz lezzetlerin tümünün tadına bakabilmenizi sağlayacaktır. Kebaplara ek olarak Süryani yemeklerinin de mekanda satışa sunulduğu bilinmektedir. Mardin'de yer alan bu mekan ziyaret edilerek kebapların, içli köftenin ve eksili nohut yemeğinin tadına bakabilmek mümkündür.

Yusuf Usta

Mardin gezisi sırasında eşsiz Mardin kebaplarının tadına bakabilmek için Yusuf Usta'da tercih edilebilir. Yusuf Usta Mardin kebaplarını fıstıklı ve cevizli olarak hazırlaması ile bilinmektedir. Kebapların yanında közde hazırlanan domates ve biberler de yer alır. Yusuf usta restoranı ziyaret edilerek lavaş içerisine lezzetli kebaplar ve köz sebzeler konularak dürümler hazırlanabilir. Eski Mardin Çarşısı'nda yer alan bir mekan Mardin'in en güzel lezzetlerini tadabileceğiniz mekanlardan biridir.

Dobo Restaurant

Dobo restoran etkileyici manzarası ile Mardin gezisi sırasında mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir diğer mekandır. Mekan girişimci bir kadın tarafından hizmete açılmıştır ve 4 katlı olarak hizmet vermektedir. Mekanın en üst katında büyükçe bir teras yer alır ve bu terasta Mardin manzarasına yakından tanıklık edilebilir. Mekanda Mardin'e özgü yemekler servis edilirken birçok mezenin de tadına bakabilmek mümkündür. Şık dekorasyonu ile dikkat çeken bu restoranda Mardin kebabından içli köfteye sarmadan tatlılara kadar pek çok Mardin'e özgü lezzet tadılabilir. Artuklu'da yer alan bu restoran hem etkileyici manzarası hem de eşsiz lezzetleri ile Mardin'i ziyaret eden herkesin mutlaka görmesi gereken mekanlardan biridir.

Cağ Urfa Sofrası

Cağ Urfa sofrası 20 yılı aşkın süredir Mardin'de hizmet vermektedir. Bu mekan hem otantik yapısı hem de eşsiz lezzetleri ile Mardin'i ziyaret eden herkesin görmesi gereken mekanlar arasında yer alır. Cağ Urfa sofrası ziyaret edilerek taze kuzu etinden hazırlanan pek çok kebabın tadına bakabilmekte mümkündür. Özellikle soğan kebabı Ali nazik kebabı ve Mardin kebabı bu mekanda mutlaka satılmalıdır. Kebapları ek olarak başta künefe olmak üzere pek çok tatlı da bu restoranda servis edilmektedir. Mardin Yenişehir'de yer alan bu restaurantı Mardin'i ziyaret eden herkesin mutlaka görmesi gereken bir restorandır.

Antik Sur ve Cafe Restaurant

Mardin'in Artuklu ilçesinde yer alan Antik Sur Cafe ve Restoran da Mardin'in en etkileyici mekanlarından biridir. Mekanda öğlen yemeği ve akşam yemeğine ek olarak sıra gecesi gibi pek çok eğlencede tertip edilmektedir. Haftanın 3 günü mekânda sıra geceleri ve türkü geceleri gerçekleştirilmektedir. Antik Sur Cafe ve Restoran ziyaret edilerek içli köfte mezeler çiğ köfte ve Mardin kebabı tadılabilir. Kervansaray surhanı içerisinde yer alan bu yapı otantik görüntüsü ile de dikkat çekmektedir. Mardin gezisi sırasında Antik Sur Cafe Ve Restoran ziyaret edilerek pek çok etkileyici lezzet tadarlar.

Midyat Cağ Sofrası

Mardin'de nerede ne yenir sorusu ile yola çıkan kişiler kebap yemek için Midyat Cağ sofrasını tercih edebilirler. Midyat cağ sofrası özellikle akşam yemekleri için tercih edilebilecek bir mekandır. Şık görüntüsü ile dikkat çeken bu mekan leziz etleri ile bilinmektedir. Midyat cağ sofrası ziyaret edilerek içli köfteden dönere lahmacundan cağ kebabına kadar pek çok Mardin'e özgü lezzetin tadına bakılabilir.

Kategoriler : Seyahat Rehberi