Müze

Sanal Müzeler

13 Ekim 2022
İçerikler [göster]

Sanal Müzeler

Sanal müzeler, pek çok kişiye birbirinden keyifli deneyimler sunuyor. Günlük hayatımızı oldukça kolaylaştıran ve günden güne daha çok gelişen teknoloji, büyük bir devrim niteliği sunmayı da ihmal etmiyor. Son teknolojik gelişmeler birçok şeyi kolaylaştırdı. İnternete bağlı her türlü akıllı cihazdan alışveriş yapabiliyor, dünyadaki gelişmeleri evlerimizden ayrılmamıza gerek kalmadan takip edebiliyor, ev cihazlarımızı kontrol edebiliyoruz.

Devlet-banka ilişkilerini dijital dünyayla uyumlu hale getirerek, her türlü işi ve işlemi sadece birkaç anahtarla halledebilirsiniz. Bu kolaylık birçok alanda insan gücünden, bürokrasiden, kırtasiyeden ve zamandan tasarruf sağlar. Sanal bir ortam aracılığıyla dijitalleştirme izinlerine sahip dünyanın önde gelen müzelerinden bazılarını ziyaret edin ve çalışmaları ayrıntılı olarak görün. Coğrafi olarak tamamen farklı bir ülkeye veya şehre seyahat etmek zorunda kalmadan müzeleri gezebilmek harika bir deneyim.

Vatikan Müzeleri ve Sistina Şapeli

Yurt dışı sanal müze söz konusu olduğunda öne çıkan Vatikan Müzeleri, harika deneyimler ile ziyaretçilerini bir araya getiriyor. Küçük bir şehir devleti olan ve İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Vatikan, Katolik mezhebinin merkezidir. Vatikan Müzeleri'ni ve Sistine Şapeli'ni her yıl yüz binlerce kişi ziyaret ediyor. Değerli koleksiyonun bir kısmı dijital dünyaya taşınacak ve müze içindeki eserleri akıllı cihazınız üzerinden görüntülemenize olanak tanıyacak. Müzenin en etkileyici parçaları arasında Papa'nın daireleri, eski bir Mısır koleksiyonu, tavan süslemeleri ve Raphael ve Michelangelo'nun eserleri yer alıyor. Bu küçük şehir devletine gitmenize gerek kalmadan sanal ortamda Vatikan'ın atmosferini hissedebilirsiniz.  İtalya Ülke Rehberi sayesinde İtalya gezinizi planlayabilirsiniz.

Doğal Tarih Müzesi

İngiltere Londra’da bulunan ve yurt dışı sanal müze noktasında değerli bir yere sahip olan Doğal Tarih Müzesi doğanın yaşamını ve insanlık tarihini hissedebileceğiniz keyifli bir müzedir. Gezegenimizin geleceği, doğal afetler, insanlar, bitkiler ve aynı zamanda hayvanlar alemi hakkında kapsamlı bir koleksiyon sunmakta olan müze gelecekte bir milyondan fazla bitki ve hayvan türünün tamamı ile yok olabilmesi ihtimalini tekrar tekrar vurguluyor. İnternet üzerinden ulaşılabilen müzede eserlerin üzerine tıklayarak dilediğiniz eser hakkında bilgi alabilirsiniz. Müzenin en ünlü eseri mavi balina iskeletidir. Bitki köklerini, mamutları ve farklı hayvan ve bitki türlerini görebileceğiniz sanal müzeler ve muhteşem detaylarını keşfedin. İngiltere Ülke Rehberi sayesinde İngiltere gezinizi planlayabilirsiniz.

Troya Müzesi

Müze ziyareti rampadan inilerek başlar. Lambanın duvarının nişinde çeşitli Troya katmanları, mezar taşları, geniş formatlı heykeller, sahne animasyonları ve geniş formatlı fotoğraflar tartışılıyor. İlyada destanını bilmeyen yoktur. Bu destanda Troya ve kültürü hakkında çok şey öğreneceğiniz bir eserler müzesine tanık olacaksınız. Çanakkale sanal müze arayışı içerisindeyseniz, bu müzeyi de bir an önce keşfetmelisiniz.

Göbekli Tepe

Göbekli Tepe, şaşırtıcı anıtsal mimarisiyle 2018 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı. Sadece kısmen kazılmış olan Göbeklitepe, oldukça eskiye dayanan tarihi ile adeta insanlık tarihini de değiştirmiştir. Şanlıurfa'daki Göbekli Tepe her şey bir yana, yalnızca ülkemiz için değil dünya için değerli ve dünyanın en eski tapınağı. Geçmişteki keşiflerde her zaman ön plana çıkan Göbeklitepe'ye ziyaret şiddetle tavsiye edilir. Göbekli Tepe sanal müze sayesinde bu eşsiz değere sahip olan müzeyi evinizden uzaklaşmanıza bilge gerek kalmadan rahatlıkla gezebilir ve keşfedebilirsiniz.

Frida Kahlo Müzesi

Eşsiz müzede 22.000 belge, 6.500 fotoğraf, dergi, kitap, birçok tablo, kişisel eşya, kıyafet, Kahlo ve Rivera'nın hayatları hakkında önemli bilgiler yer alıyor. Frida Kahlo müzesi 1958 yılından itibaren müze olarak hizmet vermektedir. Frida Kahlo Evi, sanatçının hayatının ve hikayesinin en önemli anlarına tanıklık etmesi açısından önemlidir. Tüm dünyaca ünlü olan bu müze, sanal bir tur için ücretsiz hizmete açılmıştır.

Metropolitan Sanat Müzesi

Metropolitan Sanat Müzesi, dünyanın en büyük sanat müzelerinden biridir. Manhattan, New York Central Park'ın bitişiğindedir. Orta çağ sanatını en iyi temsil eden Cloister adında bir eser var. Ayrıca müzede Antik Doğu, Mısır, Yunanistan ve Roma'dan eserler bulunmaktadır. Müzenin büyük bir kütüphanesi, bir çocuk bölümü ve eskiden iyi bir etkisi olan sergiler var. Müze ayrıca ünlü Batılı sanatçıların tablolarını da sergiliyor. Yurt dışı sanal müze seçenekleri ilginizi çekiyorsa bu müzeyi de kesinlikle keşfetmelisiniz.

British Museum

British Museum, Londra, İngiltere'de bir müzedir. Dünyanın dört bir yanından önemli antik ve etnografik koleksiyonlara ev sahipliği yapmaktadır. British Museum'un koleksiyonu, Antikalar Bölümü, Baskılar ve Çizimler Bölümü ve Etnografya Bölümü'nden oluşmaktadır. Evinizde bir günde bu eşsiz müzeyi gezebilirsiniz.

Pergamon Müzesi

Bergama Müzesi, Berlin'in Müzeler Adası'ndaki beş müzeden biridir. O kadar ihtişamlı bir şekilde inşa edilmiş ki müze her yıl yüzlerce turisti kendine çekiyor. Zeus'un Bergama Sunağı, İştar Kapısı, Mshatta Alınlığı gibi yapıların kalıntıları, gerçek konumlarından ayrıntılı bir şekilde toplanmış ve bu özelliği göstermek için bu müzede yeniden inşa edilmiştir. Ayrıca Bergama'daki Athena Tapınağı'na giriş, Bergama'daki Athena heykeli, Halep Odaları ve Türk çini ve halı örnekleri de bu müzede yer almaktadır.  Almanya Ülke Rehberi sayesinde Almanya gezinizi planlayabilirsiniz.

Rila Manastırı

1983 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak kabul edilmiş olan Rila Manastırı Bulgaristan'ın en büyük ve aynı zamanda da en ünlü Ortodoks manastırlarından biridir. Başkent Sofya'nın 117 km güneyinde, Rila Dağları'nın güneybatısında, Rilska Nehri vadisinde deniz seviyesinden 1.147 metre yükseklikte bir doğal parkta yer almaktadır. Ancak şimdi sanal müze formunda dilediğiniz her an dilediğiniz yer de gezilebilmektedir.

 

Kategoriler : Müze