Seyahat Rehberi

Sapanca Kiralık Tatil Evleri

03 Nisan 2023
İçerikler [göster]

Sapanca tatili 4 mevsim boyunca pek çok insanın tercih ettiği bir tatil haline gelmiştir. Sakarya iline bağlı olan Sapanca, kuzey yönünde bulundurduğu Sapanca gölü ve doğu yönünde bulundurduğu Adapazarı ile dikkat çeken bir bölgedir. 4 mevsim boyunca binlerce misafirine ev sahipliği yapan ve keyifli vakit geçirmelerine müsaade eden Sapanca, küçük bir bölge olmasına rağmen nüfus yoğunluğu oldukça kalabalıktır. Bu duruma sebep olan en önemli etkenlerin arasında İstanbul ve Kocaeli gibi büyük şehirlere oldukça yakın bir konumda bulunuyor olmasıdır. Dağlık bölgeleri ve ormanlık alanları ile dikkat çeken Sapanca'ya hafta sonunda kaçamağı için gelen binlerce turist bulunmaktadır.

Sakarya İl Orman Tabiat Parkı

Sakarya tatiliniz esnasında konaklayabileceğiniz birçok farklı otel seçeneği bulunmaktadır. Her yıl binlerce misafir tarafından tercih edilen Sapanca Aqua Hotel, konuklarına unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Konforlu odaları ve merkezi konumu sebebiyle ziyaret edilmekte olan bu otelde konaklarken mutlaka Sakarya İl Orman Tabiat Parkı’nı ziyaret etmeniz önerilmektedir.

Sakarya-Sapanca Güzergahı üzerinde bulunan bu park huzurlu ortamı ile görenleri kendine adeta hayran bırakmaktadır. Park içerisinde yer alan göl eşsiz bir manzara sunarken yılın her mevsimi ziyaret etmek mümkün hale gelmektedir. Toplamda 27 hektarlık bir alana yayılmış tabiat parkının içerisinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılamanız için tercih edebileceğiniz pek çok farklı restoran ve işletme bulunmaktadır.

 

Justinianus Köprüsü

Sapanca Tatiliniz esnasında gerçekleştirmeniz gereken aktivitelerden biri diğeri ise kesinlikle Justinianus Köprüsü ziyaret olacaktır. Sapanca Gölünün sularını Sakarya Nehrine taşımakta olan çark deresi üzerinde bulunan bu köprünün Bizans dönemine ait olduğu bilinmektedir. M.S 558 ila 560 seneleri arasında inşa ettirildiği düşünülen ve erken Bizans döneminden bugüne dek ulaşmış en sağlam eserlerden biri olmasıyla dikkat çeken köprü 365 m uzunluğu ile görenleri adeta büyülemektedir.

 

Maşukiye

Sapanca tatilinin birçok farklı sebep dolayısıyla yaygın olarak tercih edildiğini ve ziyaretçileri tarafından büyük bir ilgi gördüğünü dile getirmek mümkündür. Bu doğrultuda Sapanca tatili esnasında gezilmesi gereken yerlerin de oldukça uzun bir listeye sahip olduğunu ve tatil öncesinde gerçekleştirmek istediğiniz seyahatleri planlamanızı çok daha mantıklı olacağını dile getirmek yanlış olmayacaktır.

Sapanca tatiliniz esnasında görmeniz gereken yerler listelerinin başında Maşukiye gelmektedir. 1864 senesinde biten Kafkas Rus savaşlarında Çerkezlerin buraya gelmesiyle kurulmuş bir köy olan Maşukiye, Karadeniz bitki örtüsüne benzer özellikler taşıması sebebiyle dikkat çekmektedir.

Maşukiye ziyaretinizi sabah saatlerinde gerçekleştiriyorsanız köyün unutulmaz kahvaltısını tercih edebilirsiniz. Eğer ziyaretimizde akşam saatlerinde gerçekleştiriyorsanız bu durumda tercihinizi mutlaka köyde taze olarak tüketilmesi gereken alabalıktan yana yapmanız gerekmektedir.

Ormanya

Özellikle çocuklu aileler tarafından büyük bir ilgi gören ve toplamda 4.000 dönümlük alana yayılmakta olan Ormanya, en genel tanımı ile bir yaşam parkıdır. 53 farklı hayvan türü barındıran ve 467 farklı hayvana ev sahipliği yapan Ormanya, kalabalık arkadaş grupları ve çocuklu aileler tarafından büyük bir ilgi görmektedir. Siz de Sapanca tatiliniz esnasında bu bölgeyi ziyaret edebilir böylelikle keyifli bir gün geçirmeyi mümkün hale getirebilirsiniz.

Kırkpınar  

Sapanca kiralık ev araştırması 4 mevsim boyunca gerçekleşmekte olan bir araştırmadır. Her mevsim ziyaretçileri tarafından büyük bir ilgi gören Room Room Boutique Hotel, Sapanca tatiliniz esnasında evinizin konforunda hissetmenizi sağlayacaktır. Şık ve ferah odalarının yanı sıra ziyaretçilerinin konforları düşünülerek tasarlanmış mutfak gibi yaşam alanları Sapanca tatilinizin çok daha keyifli halde tamamlanması konusunda sizlere yardımcı olmaktadır.

Siz de Room Room Boutique Hotel’de konaklama yaparken Kırkpınar bölgesini ziyaret edebilir böylelikle doğa ile iç içe eşsiz bir gün geçirmeyi mümkün hale getirebilirsiniz. Huzurlu bir ambiyansa sahip olan bu bölge yerel halkın sıcaklığı ve yöre mutfağı ile oldukça dikkat çekicidir. Siz de keyifli bir gün geçirebilir ve Sapanca tatilinizin çok daha eşsiz bir deneyim haline gelmesini mümkün hale getirebilirsiniz.

 

Kartepe
Sapanca tatili yalnızca yaz aylarında değil kış aylarında da tercih edilen ve bu sebeple popüler hale gelen bir bölge olarak bilinmektedir. Yaz aylarında konuklar tarafından oldukça büyük bir ilgi gören doğal güzellikleri kış aylarında kendini bambaşka bir ambiyans ile sunmaktadır. Eğer tatilinizi kış aylarında planlıyorsanız mutlaka Kartepe Kayak Merkezinde kayak yapmanız önerilmektedir. Kocaeli'nde yer alan maşuk iye bölgesinde bulunan Kartepe kış aylarının kayak turizmi açısından en çok tercih edilen noktalarından biri olmaktadır. Bu doğrultuda Kartepe Kayak Merkezinin her geçen gün daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayan en önemli etkenlerin arasında diğer kayak merkezlerine oranla daha uygun fiyatlı olması bilinmektedir.

Şifalı Kuzuluk Kaplıcaları

Onis Hotel Wellnes & Spa, Sapanca kiralık ev hakkında araştırma yapan pek çok kişinin ilk tercihi olmaktadır. Sağlık turizmi açısından da oldukça önemli olan ve spa avantajı sebebiyle unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamanız mümkün hale getiren bu tesis 4 mevsim boyunca ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır. Eşsiz bir spa deneyimi yaşamak için tercih edebileceğiniz bu tesiste konaklarken bölgede bulunan şifalı kuzuluk kaplıcalarının görmek isteyebilirsiniz. Türkiye’nin en önemli kaplıcalardan biri olmasıyla dikkat çeken ve kendine ait özellikleriyle her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan kaplıcalarda keyifli vakit geçirmenin yanı sıra vücudunuzda meydana gelen ağrılardan arayabileceğiniz eşsiz birkaç gün geçirebilirsiniz.

Kategoriler : Seyahat Rehberi