Seyahat Rehberi

Turistik Doğu Ekspresi

03 Nisan 2023
İçerikler [göster]

Doğu ekspresi bileti son yılların en çok araştırılan konularından biri haline gelmiştir. Doğu ekspresi birçok farklı şehri kapsıyor olması sebebiyle tercih edilen bir tur olarak ele alınabilir. Ziyaretçilerin farklı şekillerde gerçekleştirdikleri doğu ekspresi turu eşsiz bir deneyim yaşamanız konusunda sizlere yardımcı olurken birçok farklı şehrin kültürüne daha yakından göz atabilmenizi sağlar.

Doğu Ekspresine Nasıl Gidilir?

Son zamanların en çok araştırılan konuların arasında Doğu Ekspresi'ne nasıl gidileceği gelmektedir. Eğer doğu ekspresi turu gerçekleştirmek ve birçok farklı şehrin hikayesine daha yakından tanık olmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz farklı yöntemler olduğunu dile getirmek mümkündür.

Pek çok kişi Doğu Ekspresi için tren yani demiryolunu tercih ediyor olsa da, birçok ziyaretçi de devir yolu kullanmaktan hoşlanmadığı için doğu ekspresini ertelediği bilinmektedir. Bu doğrultuda doğu ekspresi turunuzu yalnızca tren yoluyla değil uçak ile de gerçekleştirebileceğinizi dile getirmek mümkündür.

Uçak bileti sayesinde doğu ekspresi güzergahında seyahat yapabilirsiniz. Bunun için Kars uçak bileti  almanız yeterli olacaktır. Pek çok kişi tarafından tercih edilen hava yolu çok daha konforlu olması ve yolculuğun daha kısa sürmesi sebebiyle tercih edilmektedir. Hava yolu ile tercih ettiğiniz turistik doğu ekspresinde şehirleri gezerek daha çok vakit harcayabilir ve böylelikle kendinize ayırdığınız vaktin daha uzun süre boyunca devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Kalabalık arkadaş grupları ve çocuklu aileler tarafından tercih edilen turistik doğu ekspresi tren yolu ile gerçekleştiği takdirde Ankara'dan başlamakta ve çeşitli şehirlerde durduktan sonra Kars şehrinde güzergah sona ermektedir. Elliye yakın durakta durarak yolcuları alıp yoluna devam eden turistik Doğu Ekspresi'nin bir çok farklı sebep dolayısıyla tercih edildiğini ve bu esnada yapılacak birçok farklı aktivite olduğunu dile getirmek mümkündür.

Donmuş Çıldır Gölü

Doğu Ekspresi seyahati farklı şehirlerde durakları olsa da Kars ile sona eren bir tur olarak bilinmektedir. Eğer tercihinizde demiryolu ile değil hava yolu ile yapıyorsanız bu doğrultuda Kars seyahatinizde öncelikli olarak ziyaret etmeniz gereken en önemli yerlerden bir tanesinin donmuş çıldır gölü olduğunu dile getirmek mümkün olacaktır. Kars için sembolik olarak öneme sahip olan donmuş çıldır gölü coğrafyanın yaşam tarzlarının en farklı halini görme şansı yakalayacağınız bir bölgedir.

Göl içerisinde balık tutma gibi birçok farklı aktivite gerçekleşmektedir. Beyaz bir çölü andıran Donmuş Çıldır Gölü 1965 m yüksekliğe sahip olması ile dikkat çekmektedir. Siz de Doğu Ekspresi seyahatiniz esnasında mutlaka donmuş çıldır gölünü ziyaret etmeli ve bambaşka bir deneyim yaşamayı mümkün hale getirmelisiniz.

Sarıkamış

Sarıkamış Türkiye'nin tarihi olarak en önemli noktalarından biridir. Bu doğrultuda doğu ekspresi seyahatiniz esnasında hava yolu ile ulaşabileceğiniz kaç şehrinde mutlaka görmeniz gereken bir. Olduğunu dile getirmek yanlış olmayacaktır. Siz de Kars seyahatiniz içerisinde yer verdiğiniz Sarıkamış'ta kayak ve snowboard yaparak vakit geçirebilirsiniz. Sarıkamış'ta yapılan kayak ve snowboard aktivitelerinin oldukça popüler bir yere sahip olmasını sağlayan en önemli etkenlerin arasında Alpler haricinde dünyada toz kristal karın yağdığı tek yerin Sarıkamış olması bulunmaktadır.

Masallardan çıkmış bir manzaraya sahip olması sebebiyle son yılların en çok tercih edilen turistik noktalarından biri haline gelen Sarıkamış Doğu Ekspresi turunuz esnasında mutlaka görmeniz gereken noktalardan biridir.

 

Palandöken

Doğu Ekspresi bileti hakkında yapılan araştırmaların artmasını sağlayan ve bu seyahate duyulan ilginin her geçen gün artıyor olmasına sebep olan en önemli etkenlerin arasında Erzurum ili gelmektedir. Doğu ekspresi esnasında birçok farklı il ziyaret edilir. Bu illerin arasında bulunan Erzurum kendilerine ait kültürel tarihiyle dikkat çeken ve görenlere adeta hayran bırakan bir şehir olarak bilinmektedir.

Doğu Ekspresi için yalnızca demir yolunu tercih etmenize gerek yoktur. Eğer tercihinizi havayolundan yana yaptıysanız ve Kars uçak bileti sayesinde Kars yolculuğunu gerçekleştirdiyseniz, kısa bir yolculuğun ardından Erzurum'a varış yapabilirsiniz. Erzurum'a geldiğinizde ise görmeniz gereken ilk ve en önemli yerlerden biri mutlak kayak merkezi olmalıdır. Kış turizmi açısından Türkiye'nin en önemli noktalarından biri olan Palandöken kayak merkezi amatör ve profesyonel sporcuların tamamı için eşsiz seçenekler sunmaktadır.

Girlevik Şelalesi

Doğu Ekspresi seyahatinizi eşsiz hale getirecek şehirlerden biri olarak bilinen Erzincan gezilecek ve görülecek birçok farklı yere sahiptir. Erzincan içerisinde geldiğimiz takdirde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında ise Girlevik Şelalesi gelir. Çağlayan beldesine bağlı olarak bulunan ve Türkiye'nin en büyük şelalelerinden biri olması sebebiyle dikkat çeken Girlevik Şelalesine 3 ayrı kattan su gelmekte ve 3 ayrı şelale aşağı inerken eşsiz bir manzara oluşturmak. Özellikle hafta sonları yerel halk ve turistler tarafından adeta akınına uğrayan şelale şehir merkezine yaklaşık olarak 35 km mesafede bulunur.

Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi

Turistik Doğu Ekspresi seyahatinizi gerçekleştirmek için alacağınız Kars uçak bileti sizlere unutulmaz bir deneyim sunacak olan Kars yolculuğunu çok daha konforlu hale getirecektir. Seyahatinizin başlangıcı olan bu şehirde mutlaka görmeniz gereken Kafkas cephesi harp tarihi müzesi ise Kars tarihini çok daha yakından tanıyabilmeniz konusunda sizlere yardımcı olmaktadır. İçerisinde birçok farklı eserin sergilenmekte olduğu ve turistler tarafından en ilgi çekici noktalardan biri olarak görünen müzede keyifli vakit geçirebilir Kars tarihini daha yakından tanıdığınız kültürel bir güneşe aitlik edebilirsin.

Kategoriler : Seyahat Rehberi