Gezilecek Yerler

Türkiye'de Kışın Gezilecek Yerler

05 Aralık 2022
İçerikler [göster]

Kış tatilinde ne yapılır, özellikle kısa tatiller için oldukça merak edilen bir konudur. Türkiye coğrafi konumu sebebiyle yalnızca yaz değil kış turizmi açısından da, eşsiz bölgelere sahiptir. Dolayısıyla yalnızca yazın yapılabilecek bir şey olduğunu düşünmek kesinlikle yanlış olacaktır. Siz de Türkiye’nin eşsiz bölgelerinde yapacağınız kısa kış tatilleri ile kafanızı dinleyebilir ve streslerinizden uzaklaşabilirsiniz. 

Bursa, Uludağ 

Kış turizmi açısından araştırma yapıldığında akla gelen ilk yerlerden bir tanesi Bursa’da bulunan Uludağ olmaktadır. Özellikle kayak sporu ile ilgi duyanların gözde noktası olan Uludağ, kış aylarında oldukça kalabalık olur. Bunun yanı sıra doğal güzelliğiyle mutlaka görülmesi gereken yerlerin arasında bulunan bu bölgede pek çok farklı otel ve pansiyon konaklama imkanı sunar. Her isteğe ve bütçeye uygun otel ve pansiyonlarda konaklama yapabilir ve böylelikle eşsiz bir kış tatili geçirebilirsiniz. 

Şöminenin karşısında vakit geçirebilir, kayak yapabilir ya da yapanları izleyebilir, kar motoru kullanarak eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bölgede hemen her yerde sucuk ekmek satan satıcılar görmek mümkündür. Uludağ'ın ileri kısımlarında kış tatili için kiralamakta olan dağ evleri de, konaklamak için oldukça iyi bir seçenektir. 

Nevşehir, Kapadokya

Yalnızca Türkiye için değil, dünya için en önemli yapılardan bir tanesi olan Kapadokya, romantik kış tatil yerleri arasında bulunur. Dört mevsim birbirinden güzel bir manzara iyi bürünen Kapadokya'yı kışın görmek sizlere eşsiz bir deneyim sunacaktır. Gökyüzünde bulutlara rengarenk balonların eşlik ettiği masal gibi bir yer olan bu bölgede, inanılmaz bir kış tatili geçirebilirsiniz. 

Nevşehir, Kapadokya bölgesinde konaklamak isteyen misafirler için çok sayıda otel ve pansiyon bulunmaktadır. Siz de bölgede bulunan otel ve pansiyonlarda konaklayabilir, eşsiz manzarası ile muhteşem bir kış tatili geçirmeyi mümkün hale getirebilirsiniz. Kapadokya'yı ziyaretiniz esnasında bölgede gezilmesi gereken yerlere uğramayı unutmamanız önerilir. 

Kayseri Erciyes

Kayseri, Türkiye’nin kış turizmi adına en önemli yerlerinden biridir. Profesyonel kayak pistleri ile dikkatleri üzerine çeken Erciyes, Kayseri’de bulunur. Bu bölge, yalnızca yerli değil yabancı turistlerin de kış turizmi ve kayak adına en sık tercih ettikleri bölgelerin başında gelmektedir. 

Erciyes, Kayseri’nin şehir merkezine yalnızca 25 kilometre kadar uzaklıkta bulunur. Bunun yanı sıra Erciyes, kışın günübirlik nereye gidilir sorusuna da iyi bir cevap olacaktır. Siz de günübirlik bir gezi planlıyorsanız coğrafi konumu bakımından pek çok büyük şehre komşu olan Kayseri'de bulunan Erciyes’e gidebilir kayak yapanları izleyebilir ya da kayak deneyimi yaşayarak eşsiz bir gün geçirebilirsiniz. Konaklamak isteyen misafirler için pek çok otel ve pansiyon bulunduran bölge, hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça dikkatini çekmekte olan bölgelerden biri olarak bilinmektedir. 

Bolu, Yedigöller 

Eğer kış tatilinizi dingin bir atmosferde yapmak istiyor ve şehrin kaosundan biraz olsun uzaklaşarak kafanızı dinlemek istiyorsanız Bolu’da yer alan Yedigöller sizin için eşsiz bir seçenek olacaktır. Özellikle şehrin kaosundan ve iş stresinden bunalan onların kısa kaçamaklar için sıklıkla tercih ettikleri Yedigöller manzarası ile adeta büyüler. Görenlerin bir daha unutamadığı eşsiz bir güzelliğe sahip olan bu bölgede gerçekleştireceğiniz kısa bir gezi kafanızı dinlemenizi sağlayacak ve iş stresinizi üzerinizden atmanızı mümkün hale getirecektir.

Elbette bu eşsiz bölgenin yalnızca kış aylarında popüler olduğunu düşünmek yanlış olur. Hem yaz hem de kış aylarında yalnızca yerli değil yabancı turistlerin adeta akınına uğramaktadır. 

Eğer bölgede konaklamak istiyorsanız pek çok farklı otel ve pansiyon sizlere yardımcı olabilir. Böylelikle havanızı değişeceği keyifli bir tatil geçirebilir ve kış tatilinde ne yapılır sorusuna cevap bulabilirsiniz. 

Ayder Yaylası, Rize

Temiz havanın kokusu ile uyanmak istiyor ve kafanızı dinlemek için bir tatil gerçekleştirmek istiyorsanız Rize'de bulunan Ayder Yaylası sizler için eşsiz bir seçenek olabilir. Rize merkezinden biraz uzakta bulunan Ayder Yaylası kış mevsiminde adeta bir tablo kadar etkileyici manzarasıyla ünlüdür. Bunun yanı sıra yaylada bulunan pek çok farklı otelin kaplıca olarak da hizmet verdiğinin bilinmesi bölgeye ziyarette bulunan turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. 

Siz de Rize merkeze biraz uzaklıkta olan Ayder Yaylası’nda eşsiz bir kış tatili geçirebilir ve böylelikle hem vücudunuzu hem de zihninizi dinleyebileceğiniz birkaç günü mümkün hale getirebilirsiniz. 

Ilgaz, Çankırı 

Yoğun iş temposundan sıkılan ve şehrin stresinden biraz olsun uzaklaşmak isteyen pek çok kişi kışın günübirlik nereye gidilir hakkında araştırma yapmaktadır. Eğer siz de bu gibi bir gezi planlıyorsanız Çankırı'da bulunan Ilgaz bölgesi sizler için oldukça ideal olabilir. Yaz günlerinde gür ormanları ile dikkat çekmekte olan bölge kışın karla kaplandığını da adeta tablo haline gelir. Kastamonu ve Çankırı sınırlarında yer alan Ilgaz Dağı, kış tatili planları yapanlar için sakin ve huzurlu bir seçenektir. Bunun yanı sıra ekonomik konaklama yerleri ve kış sporlarının yapıldığı tesisleri ile de oldukça canlı bir bölge olan Ilgaz, kış tatili için eşsiz bir seçenek olabilir. 

Mardin 

Jeopolitik konumu sayesinde hem yaz hem de kış turizmi adına eşsiz bölgeleri bulunan Türkiye'de kış tatili yapmak için en güzel yerlerden bir tanesi ise Mardinşehridir. Kış aylarının gelmesiyle beyaz şehir olarak anılmakta olan Mardin romantik kış tatil yerleri listelerinin de başında bulunur. Pek çok eski konağın şimdilerde otel olduğunu görebilir ve bu otellerde konaklayarak eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Kategoriler : Gezilecek Yerler