Seyahat Rehberi

Urfa'da Patlıcan Kebabı Nerede Yenir?

21 Temmuz 2023
İçerikler [göster]

Urfa'da yemek yenilecek yerler oldukça Urfa kendine özgü yemekleri ile adından söz ettirmeyi başarmış bir şehirdir. Şehri ziyaret etmek isteyen kişiler şehre özgü kebapları tatmak ister. Ancak Urfa'ya özgü kebaplar tadılırken gidilecek restoranlar oldukça önemlidir. Seçilecek restoran sayesinde Urfa'ya özgü yemeklerden daha fazla tat alabilmek mümkündür.

Durak Kebap Salonu

Şanlıurfa en iyi restoranlar listesinde Durak Kebap Salonu ilk sıralarda gösterilebilir. Durak Kebap Salonu aynı zamanda Köse'nin Yeri olarak da bilinir. Urfa'yı ziyaret eden kişiler patlıcan kebabını tatmak istedikleri takdirde eski Çarşı içerisinde yer alan bu restorana ziyaret edebilirler. Durak Kebap Salonu hem yerli halkın hem de ülkeyi ziyaret eden kişilerin ziyaret etti yöresel mekanlardan birisidir. Restoranda hazırlanan başta patlıcan kebabı olmak üzere tüm kebapların içerisinde Urfa ve çevresinde yetişen hayvanların etleri kullanılır. Kullanılan etler kurutmadan pişirildiği için patlıcan kebabının tadına doyum olmaz. Urfa'ya gidip de patlıcan kebabı yemek isteyen kişiler Urfa'nın merkezinde yer alan Durak Kebap Salonunu mutlaka ziyaret etmeniz etmelidirler.

Gülbaba Lokantası

Urfa'da yemek yenilecek yerler arasında Gül Baba lokantası da yer alır. Bu lokanta başta patlıcan kebabı olmak üzere Urfa'ya özgü kebapların tadılabileceği en iyi restoranlardan birisidir. Öyle ki Gülbaba Restoranı pek çok ünlü gurmeden de tam not almayı başarmıştır. Hem hazırlanan etlerin kaliteli olması hem de etleri uygun şişlerin seçilmesi ile mekanda hazırlanan kebaplar oldukça lezzetlidir. Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yer alan Gülbaba Restoranını ziyaret ederek başta patlıcan kebabı olmak üzere haşhaş kebabı da tadılabilir.

Çeşmihan Restaurant

Urfa'da patlıcan kebabını tatmak isteyen kişilerin tercih edebileceği bir diğer mekan ise Çeşmihan Restorandır. Etkileyici manzarasına ek olarak enfes lezzetleri bu restoranda tadabilmek mümkündür. Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yer alan bu restoran Halfeti'de gidilebilecek en güzel restoranlar arasında gösterilir. Restoranda başta patlıcan kebabı olmak üzere haşhaş kebabı ve karışık kebap tadabilmek mümkündür. Patlıcan kebabı sunulurken altında ve yanında getirilen mezeler ile Şanlıurfa'ya ait diğer lezzetlerin tadına bakabilmek de mümkündür. Çeşmihan Restaurant profesyonel aşçıları ve güler yüzlü personelleri ile Şanlıurfa'ya giden herkesin ziyaret etmesi gereken mekanlar arasında yer almayı başarmıştır.

Çulcuoğlu Restaurant

Urfa'da patlıcan kebabı ve diğer kebapların tadına bakmak isteyen kişiler Çulcuoğlu Restoranı da ziyaret edebilirler. Çulcuoğlu Restaurant 1965 yılından beri Şanlıurfa'da hizmet vermektedir. Restoranı ziyaret ederek kebap çeşitlerinin ve kuzu tandırın tadına bakabilmek mümkündür. Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yer alan Çulcuoğlu Restoranda eşsiz patlıcan kebapları yenilebilir. Ayrıca restoranda birçok mezenin ve baklavanın tadına bakabilmek de mümkündür. Merkezi bir konumda yer alan bu restoranın yazlık bir bahçesi ve iki katlı bir salonu bulunur. Çulcuoğlu Restaurant Urfa gezisi sırasında mutlaka ziyaret edilmesi gereken restoranlardan biridir.

Altın Lokantası

Altın lokantası Şanlıurfa'nın en güzel restoranlarından biridir. Restoran sebze yemekleri et yemeklerinin servis edildiği bir mekandır. Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yer alan bu restoranda tavuk etinden çeşit çeşit kebaba kadar pek çok eşsiz lezzeti tadabilmek mümkündür. Patlıcan kebabı ve Urfa kebabı altın lokantasının en eşsiz lezzetleri arasında yer alır. Altın lokantası ferah dizaynı ve etkileyici lezzetleri ile lokantayı ziyaret edenleri kendine hayran bırakmayı başarmıştır. Urfa gezisi sırasında altın lokantası ziyaret edilerek Urfa'ya özgü pek çok yöresel lezzetin tadına bakılabilir.

Sembol Ocakbaşı

Sembol Ocakbaşı Urfa'da yöresel lezzetlerin tadılabileceği bir diğer önemli restorandır. Şanlıurfa'nın Sarayönü ve İpekyol ilçelerinde iki adet Sembol Ocakbaşı restoranı bulunur.  Restoran kaliteli etleri ve eşsiz mezeleri ile hem yerli halk hem de şehri ziyaret eden turistlerin takdirini kazanmayı başarmıştır. Urfa gezisi sırasında Sembol Ocakbaşı ziyaret edilerek çeşit çeşit kebapların ciğerin ve Urfa'ya özgü tatlıların tadına bakabilmek mümkündür.

Gülhan Restoran

Gülhan Restoran etkileyici menüsü ile dikkat çeken Urfa'daki bir diğer restorandır. Restoranın menüsünden kebaplar ara sıcaklar ocak başı fırın ürünleri ve tatlılar başlığı altında pek çok lezzetin tadına bakabilmek mümkündür. Urfa'nın Haliliye ilçesinde yer alan bu restoran Atatürk bulvarı üzerinde bulunur. 1999 yılından beri hizmet veren bu restoran 300 kişilik bir kapasiteye sahiptir. Restoranı ziyaret eden kişiler Adana kebap Ali nazik patlıcan kebabı gibi kebap türlerinin tadına bakabilirler. Ayrıca kebapların yanında sunulan mezeler de etkileyici lezzetleri ile dikkat çekmektedir. Kebap ve mezelerin ardından restoranda Urfa'ya özgü şıllık tatlısı da mutlaka tadılmalıdır. Gülhan Restoran Urfa'da adından söz ettirmeyi başarmıştır ve Urfa'yı ziyaret eden kişilerin de mutlaka gidip görmesi gereken restoranlardan birisidir.

Çardaklı Köşk

Şanlıurfa en iyi restoranlar arasında Çardaklı köşkte gösterilebilir. Vali Fuat caddesi üzerinde yer alan bu restoran Balıklıgöl'ü gördükten sonra ziyaret edilebilecek en güzel restoranlardan birisidir. Çardaklı köşk aile ile ziyaret edilebilecek restoranlar arasında yer alır. Restoran etkileyici lezzetlerine ek olarak düzenlediği sıra geceleri ile de dikkat çekmektedir. Çardaklı Köşk'te patlıcan kebabı Urfa kebap çiğ köfte gibi pek çok Urfa'ya özgü lezzetin tadına bakabilmek mümkündür. Urfa gezisi sırasında Çardaklı köşkü ziyaret edilerek Balıklı göl manzarası eşliğinde Urfa'ya özgü lezzetlerin tadına bakabilmek mümkündür.

Kategoriler : Seyahat Rehberi