Aydın Otobüs Bileti

Aydın

Aydın Bazlı Şirketler Tüm Şirketler
Aydın

Aydın Şehir Rehberi

Aydın otobüs bileti fırsatları ile pek çok kişi Türkiye’nin en sevilen ve en çok ziyaret edilmekte olan şehirlerinden Aydın şehrine daha avantajlı fiyatlarla ulaşım gerçekleştirebiliyor. Üstelik son derece rahat, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşım gerçekleştirme imkânı da seyahat severlere sunuluyor. Aydın şehrinde, seyahat severleri oldukça memnun edecek ve birbirinden eşsiz vakitler sunacak pek çok yer ve yapı da bulunuyor. Tüm bunların detaylarına değinmeden önce şehre genel bir bakış gerçekleştirmek ise, daha ideal gezi planları oluşturabilmeye yardımcı oluyor.

Ege Bölgesi sınırları içerisinde yer almakta olan Aydın, kadim tarihi ile tarih meraklılarının ilgisini çekmektedir. Didim, Söke ve Kuşadası gibi ilçeleri bulunan Aydın, denizi, kumu ve güneşi ile tatilcileri kendine çeken bir ildir. Kuzeyde Manisa ve İzmir, güneyde Muğla, doğuda Denizli ve batıda Ege Denizi ile çevrili olan Aydın, aynı zamanda Türkiye'nin önemli kaplıca turizmi merkezlerinden biridir. Arkeolojik ve etnografik cazibe merkezlerinin yanı sıra kültürel zenginlikleriyle de son derece dikkat çeken kent, iklimi nedeniyle yılın her döneminde ziyarete uygun. Aydın'ın simgesi haline gelen Bafa Gölü, doğayla iç içe unutulmaz bir tatil sunuyor. Aydın, doğal güzellikleri, temiz kumsalları, birbirinden çeşitli konaklama imkanları ve eski yerleşim yerleri ile her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti kendine çekmektedir. Alan olarak Türkiye'nin en büyük gölü olan Bafa Gölü, Aydın il merkezine yaklaşık 90 km uzaklıkta bulunuyor. 

Bir kısmı Muğla il sınırları içinde kalan Bafa Gölü, güneyde Labada Dağları ve kuzeydoğuda Beşparmak Dağları ile çevrilidir ve 'kaya' olarak bilinen kısa kayalara tırmanmak için çok uygun bir arazidir. Bu rota kuş gözlemciliği ile ilgilenenler için de tavsiye edilir. Aydın kentine ziyarete gittiğinizde ayrıca Şirince, Meryem Ana Evi, Yedi Uyurlar, Selçuk ve Efes Antik Kenti gibi bölgeye yakın yerleri de ziyaret edebilirsiniz. Aydın'ın deniz, kum ve güneş turizmi açısından en hareketli ve dinamik yerlerinden bir diğeri de merkeze 100 km uzaklıktaki Didim bölgesidir. Aydın merkeze otobüs ya da minibüs ile yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta olan Didim, yaz aylarında birbirinden eğlenceli festival ve etkinlikleri, barları, gece kulüpleri ve sabaha kadar canlı müzik yapan mekanları ile yaz aylarında bitmeyen bir eğlence vadediyor. Didim tarihi geçmişi ve eşsiz güzelliklere sahip olan plajları ile merak uyandıran bir yerdir. MÖ 8. yüzyıla kadar uzanan tarihi Apollon Tapınağı da dahil olmak üzere birçok cazibe merkezine sahip olan Didim’de en az bir veya iki gün geçirmeyi tercih edebilirsiniz.

Aydın’a Ne Zaman Gidilir?

Aydın genel olarak yaz turizmi için gözde bir bölgedir. Bu nedenle ilkbahar ortasında başlayıp sonbahar ortasına kadar süren turizm sezonundan söz edebiliriz. Nisan ayında ortalama 16°C ile ısınır, mayıs ayında 20°C'ye yükselir. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında giderek artış göstermeye başlar. Yıllık maksimum sıcaklık 25-27°C civarında seyreder. İç kısımlar veya kuzey bölgeler kadar soğuk değildir, ancak kışın yüksek yağışlar ziyareti elverişsiz hale getirir. Aydın'da kar yağışının az olması ve kayak pistleri için uygun yükseklik ve yapıda tesislerin bulunmaması nedeniyle kış sporları ile ilgili turizm söz konusu değildir. Ancak kış aylarında bölge termal hamamlar için yaz, ilkbahar ve yaz aylarında ziyaret edilebilmektedir. Aydın kent merkezinde olmasa da sahil ilçesi deniz turizmi ön planda olduğu için yaz aylarında birçok aktiviteye aynı anda katılmakta fayda var. Tüm farklı alternatifleri tek tek inceleyebilirsiniz, Kamp yapmak, doğa yürüyüşleri yapmak, yüzmek, çeşitli su sporlarını denemek, müze ve ören yerlerini gezmek ve çok daha fazlası için Aydın otobüs bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz. 

Aydın’da Ne Yenir?

Aydın mutfağı deyince aklınıza mutlaka zeytinyağı ve farklı otlar ve bunlarla yapılan farklı yemekler gelir. Bunlar Aydın mutfağında önemli bir yer tutsa da tek yerel mutfak bu değildir. Ege mutfağının ne kadar zengin olduğunu tahmin edebilirsiniz. Aydın mutfağı Ege yöresinin kendine has ağızlarının yanı sıra Yunan, Kürt, Yahudi ve Arap kültürlerinin izlerini de barındırmaktadır. Ana ürün her daim zeytinyağıdır. Örneğin, süzme peynir ve doğranmış domates, salatalık, biber ve soğanla karıştırılan çingene pirinci; kekik ve nane gibi baharatlar ile ve zeytinyağı ile karıştırılarak kahvaltıda yenir. Haşlanmış biber ve patlıcan, sarımsak, limon ve zeytinyağı sosu da turşulara eklenir. Turşular özellikle de akşam yemeklerinde çok sık tercih edilir. Aydın’da gezilecek yerler ve detaylarını keşfettikten sonra dinlenme molalarında eşsiz Aydın kahvaltılarını ve diğer tüm lezzetlerini deneyebileceğiniz pek çok kafe ve restoran bulunmaktadır. 

Aydın’da Gezilecek Yerler

Aydın, önemli konumu, verimli toprakları ve denize yakınlığı nedeniyle yıllar içinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu durumda çok fazla tarihsel izin günümüze kadar taşınması kaçınılmazdı. Aydın çevresinde birçok antik kent, kaplıca otelleri, plajlar ve doğal alanlar bulunmaktadır. Bir Aydın gezisinin bu yönüyle dolu olduğunu söylemek kesinlikle abartı olmaz. Aydın'da gezilecek yerler, pek çok kişi için unutulmaz anlar vadeder ve oldukça keyifli tatiller sunar.

Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi

Zeytinin Anadolu ve Akdeniz tarihine olan ilgisini yansıtmak ve gelecek nesillere miras bırakabilmek amacı ile kurulmuş olan Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Oleatrium Müzesi, ilk kez 2011 yılında bir sergi salonu olarak açıldı. 2012'den beri müze olan Oleatrium, Latince olea (zeytin) ve zeytin avlusu anlamına gelen atriyumdan (avlu) oluşuyor. Kuşadası ilçesinde yer alan müze, 3.000 metrekarelik bir alanı kaplıyor ve dışarıdan adeta bir zeytinyağı fabrikası izlenimi sunuyor. Açık ve kapalı bahçeler, lobi ve 11 adet geniş sergi salonundan oluşan müzenin içinde eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Antik çağlardan günümüze zeytinden zeytinyağına geçişin hikayesini keşfedebilirsiniz. Müzenin girişinde hediyelik eşya, zeytinyağı ve şarapların satıldığı kabul salonu, müzeye giriş için madeni paraların satıldığı çarşı ve Barkovizyon sergisi için ayrılmış alan bulunmaktadır. Çalışmalar ve animasyonlar kronolojik sırayla zeytinyağı üretiminde uygulanan teknikleri ve zeytinyağının çeşitli kullanımlarını tanıtmaktadır.

Afrodisias Müzesi

Aphrodisias kalıntılarının kazısı sırasında elde edilen buluntular, önce İzmir ve İstanbul'daki arkeoloji müzelerine gönderildi. Dr. Kenan T. Erim'in 1961 buluntusu, Deveci Han'da, kazı evinin deposu ve kasasıyla birlikte, şimdiki müze binasının önünde muhafaza edilmektedir. Ancak, bu buluntuları daha iyi korumak için, burası güvensiz hissettirdiği için yeni bir müze inşa edilmesine karar verildi. 1971-1972 yıllarında yapımına başlanan müze binası, 1977 senesinde ziyarete açıldı. Üstelik pek çok kişi, Aydın Otogarı üzerinden bu müzeye kolayca ulaşabiliyor.

Aydın Arkeoloji Müzesi

Aydın'ın müzecilik anlayışı 1959 yılında Zafer İlkokulu'nda bir odada başlamış ve uzun süreler boyu da devam etmiştir. 1973 yılında yeni binasına taşınan ve burada hizmet vermeye devam etmekte olan müzede Aydın merkez ve ilçelerinden derlenen zengin eserler bulunmaktadır. Aydın Arkeoloji Müzesi geniş bir bahçe içerisinde konumlandırılmıştır. Aydın Otogarı üzerinden sizler de buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

Aydın Hakkında
Nüfus:-
Telefon Kodu:-
Plaka Kodu:-
Sal
11,43°
Çrş
14,93°
Prş
12,76°
Aydın
01 Kas Cum, Güneşli
13,29°
Cmt
14,05°
Paz
13,53°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery