Konya Otobüs Bileti

Konya

Konya

Konya Şehir Rehberi

Konya otobüs bileti fırsatları ile pek çok kişi birbirinden çeşitli doğal güzelliklere ve tarihi değerlere ev sahipliği yapmakta olan Konya şehrine kolayca ulaşım gerçekleştirebiliyor.  Üstelik Konya şehrine rahat ve konforlu bir şekilde ulaşım gerçekleştirebilen kişileri pek çok eşsiz manzara da bekliyor. Tüm bu yerler ve daha fazlasına değinmeden önce şehir hakkında temel bilgilere sahip olmak ise daha ideal gezi planları gerçekleştirilebilmesine büyük bir oranda yardımcı oluyor.

‘Mevlana Şehri’ Konya, 40.838 kilometrekare yüzölçümüyle Türkiye'nin en büyük şehri olmasının yanı sıra 2 milyonu aşan nüfusuyla da ülkenin 7. büyük şehri unvanını da elinde tutuyor. Ayrıca Konya, 31 ilçesi ile İç Anadolu bölgesi sınırları içinde, sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın tarih öncesi çağlara kadar uzanan en eski yerleşim yerlerinden biridir. Konya'da Neolitik Çağ'dan Eski Tunç Çağı'na kadar farklı dönemlere ait antik eserlere rastlayabilirsiniz. Böylesine zengin bir kültür, insanlarda "Neden daha önce gelmedim ki" diye merak uyandırıyor. Gizemli şehir Konya’da pek çok yer ve yapı ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamayı başarıyor. İlk olarak M.Ö.7000 yıllarında iskan edilen Konya'nın çok kültürlü ve tarihi yapısını beğeneceğinize şüphe yok. O zamandan bu yana sayısız medeniyete beşiklik yapmış olduğunu iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Aslında her adımda sizi başka bir zamana taşıyan detaylarla karşılaştığınızı rahatlıkla söyleyebilirsiniz.

Mevlana Türbesi ve Müzesi, Konya ile özdeşleşmiş Mevlana Seraleddin Rumi'nin türbesine ev sahipliği yapıyor ve şehre girdiğinizde sizi kocaman yeşil bir kubbe karşılıyor. 1926 yılından bu yana el yazmalarından manastır objelerine, Hz. Selçuklu döneminden günümüze ulaşmış olan en önemli yapılardan biri olan Karatay Medresesi'ni Konya'da mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde üst sıralara çıkaran bir diğer detay da Sirle taşından yapılmış olması. Yapımı 1251 yılında tamamlanan medrese, 1955 yılından itibaren 'Fliesenkunstmuseum' adıyla ziyarete açık. Günübirlik gezilebilen müzeyi tam anlamı ile gezdikten sonra dikkatinizi Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'ne çevirebilirsiniz. Normal bir göle baktığınızı düşünüyorsanız hemen düzeltelim: 4'ü endemik olmak üzere 129 adet böcek türü, 85 adet  kuş türü, 38 adet tür endemik bitki, 15 memeli türü ve çevresinde yaşıyor. Adı UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Tuz gölü, Türkiye'nin tuz ihtiyacının ancak yüzde 70'ini karşılıyor.

Konya’ya Ne Zaman Gidilir?

Konya, yazları sıcak, kışları soğuk ve yağışlı olan, ağırlıklı olarak karasal bir iklime sahiptir. Konya ilinde en soğuk ay, yıllık ortalama 11,3 °C sıcaklıkla Ocak ayıdır. Şehir, Ocak ve Şubat aylarında kar yağışlı soğuk bir iklim yaşar. Sıcaklık değeri yaklaşık 1-2°C'dir. Kışın Konya'ya gelmeyi planlıyorsanız, kendinizi soğuktan korumak için kar ayakkabısı, mont ve eldiven getirmeyi unutmayın. Türkiye'nin en sisli şehri olan Konya, ayrıca ülkenin en az yağış almakta olan şehridir. Şehri ziyaret etmek için en iyi zamanlar ilkbahar ve yaz aylarıdır. Nisan ve Mayıs aylarındaki sıcaklık değerleri 15°C civarındadır ancak Temmuz ve Ağustos aylarında termometreler 35°C'ye kadar çıkabilmektedir. Dışarı çıksanız bile kalın giysiler giymeniz şarttır. Her yıl 17 Aralık'ta düzenlenen Şeb-i-Arus töreni, Konya ziyaretçileri için unutulmaz bir deneyimdir. Konya otobüs bileti fırsatları ile sizler de tüm bu yerleri ve çok daha fazlasını yakından keşfedebilme şansına sahip olabilirsiniz. 
 

Konya’da Gezilecek Yerler

Türkiye'nin dini ve kültürel seyahatler için en önemli ve en ideal adresi olan Konya, kültürel zenginliği ile tarih öncesi çağlarda başlayan yerleşim birimleri ile ülkemizin en eski şehirlerinden biridir. Anadolu Selçuklu devletine uzun yıllar başkentlik yapmış olan Konya, Çatalhöyük gibi dünyanın dört bir yanındaki arkeologların ilgisini çeken önemli yerlerin yanı sıra 13. yüzyıldan kalma etkileyici mimari şaheserleriyle de uğrak yeri. Bu nedenle de Konya’da  gezilecek yerler bir hayli önem taşıyor ve her yıl pek çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamayı başarıyor.
 

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

Konya’da  gezilecek yerler söz konusu olduğunda, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi bir hayli dikkat çekebilmeyi başarıyor ve her yıl pek çok sayıda gezgin tarafından ziyaret ediliyor. Bu eşsiz yer 7600 m2 geniş bir site üzerinde bahçede 3500 m2 gezi alanına sahiptir. 100'e yakın türden 20.000 bitki ile bezenmiş ve 15 türden kelebeğe ev sahipliği yapmakta olan Kelebek Bahçesi, yaşam döngülerini, beslenmelerini ve güneşlenme davranışlarını yakından gözlemleme imkanı da sunuyor. Onlarca böcek türünün sergilendiği Kelebek Bahçesi Müzesi, çocuklara doğa ve bahçecilik eğitimi veriyor. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olması nedeniyle oldukça hareketli olmakla birlikte Pazartesi hariç her gün 09:00 - 17:00 saatleri arasında toplu taşıma araçları ile rahatlıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Sizler de Kelebek Bahçesi'ni ziyaret edebilirsiniz.


İnce Minare Medrese

Bu eşsiz yeri ziyaret ederek sizler Selçuklu döneminin etkileyici taş işçiliğine tanık olabilirsiniz. 1254 II. İzzeddin Keykavus zamanında yaptırılan medreselerde din eğitimi 19. yüzyıla kadar devam etti. 13. yüzyılda inşa edilmiş, kare bir kubbesi, bir oditoryumu, anıtsal oymalı taş kapıları ve etkileyici bir çinili minaresi vardır. 17. yüzyıl Anadolu Selçuklu dönemini yansıtmakta olan bir mimari şaheser, mimarlık ve tarih meraklılarının ilgisini çekiyor. Medresenin günümüzde İnce Minare Duvar Müzesi olarak hizmet veren kâgir odasında Selçuklu ve Karamanoğlu dönemlerine ait taş süslemeler, kabartmalar, eşsiz motifler, lahitler, çift başlı kartallar, kanatlı melek heykelleri bulunmaktadır. Selçuklu ilçesi Alaaddin Bulvarı üzerinde bulunan Medrese İnce Minare, Pazartesi günleri 10.00-18.00, diğer günlerde 08.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Konya Otogarı üzerinden buraya ulaşabilmek ise oldukça kolaydır.
 

Alaaddin Tepesi

Konya'nın tarihi merkezi ve turistlerin asırlık yapıları incelemek ve şehri kuşbakışı görmek için ilk geldikleri yer olan Alaaddin Tepesi, bölgeye son derece hakim bir konumda bulunmaktadır. Tarih öncesi çağlardan beri var olan bir höyüğün kazısı esnasında etkileyici ve büyüleyici bir yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. MÖ 3000 yıllarına kadar uzanan birçok önemli tarihi eser. Ve erken Tunç Çağı keşfedildi. Ayrıca Konya'nın en etkileyici camilerinden biri olan Alaaddin Camii'ni, sekiz Anadolu Selçuklu Türbesi'nin bulunduğu Sultan Türbesi'ni, tarihi Alaaddin Çeşmesi'ni ve etkileyici kubbesiyle Alaaddin Tepesi'ni de mutlaka ziyaret edin. Konya'nın merkezinden yürüyerek kolay erişim ile tepelerde güzel bir gün geçirebilirsiniz. 

Kyoto Japon Parkı

Japonya'nın Kyoto City ile kardeş şehir anlaşması yaptığı Konya'nın en popüler parklarından biri de Kyoto Japon Park. Japon mimari özellikleri ve yerli bitkiler ile kendinizi bambaşka bir ülkeye seyahat ediyormuş gibi hissedeceksiniz. Etkileyici park, güzel Selçuklu semtinde yer almaktadır. 4.000 metrekarelik gölet, onlarca çeşit çiçeğin bulunduğu bahçe, Japonya'ya özgü kamelyalar ve kafe etkileyici bir manzara oluşturuyor. Yaz aylarında tekne gezintisi keyfi yapabileceğiniz ve Konya merkezde bulunan gölette Japon kültürünü deneyimleyebileceğiniz Kyoto Japon Parkı, 2010 yılında açıldığı günden bu yana ilgi görüyor. Konya Otogarı üzerinden bu parka ulaşabilmek ise son derece kolay oluyor.

Konya Hakkında
Nüfus:-
Telefon Kodu:-
Plaka Kodu:-
Pzt
4,34°
Sal
8,43°
Çrş
8,37°
Konya
21 Kas Prş, Güneşli
8,23°
Cum
8,81°
Cmt
11,69°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery