Adana
Adana uçak bileti almak isteyenler için öncelikle Adana şehrinin genel yapısı ve özelliklerine hakim olmak oldukça önemli olacaktır. Akdeniz'de kıyı şeridi yaklaşık 160 kilometre uzunluğunda olan Adana, eski çağlardan beri Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan önemli iletişim yolları üzerinde kurulmuştur. Adana, Toros Dağları'nın güneyinde yer alan Çukurova bölgesinde Seyhan Nehri üzerinde kurulmuş bir şehirdir. Şehir merkezinden kuzeyden güneye doğru akan Seyhan Nehri, Akdeniz'e dökülüyor. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin sulamakta olduğu ovalar çok verimlidir. Bu özelliklerden dolayı çok eski zamanlardan beri bu bölgede birçok uygarlık yerleşmiştir.
Adana, kuzeyde Kayseri, doğuda Kahramanmaraş ve Osmaniyah, batıda Ned ve Mersin, güneydoğuda Hatay ile birlikte Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Adana ili iki kısma ayrılır: dağlar ve ovalar. Adana, Akdeniz iklimine sahiptir. Yazlar sıcak kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Ortalama yağış 625 mm'dir. Yağışlar kışın %51, ilkbaharda %26, sonbaharda %18 ve yaz aylarında %5 azalır. Çukurova bölgesi, hoş iklimi, bitki örtüsü ve doğal yaşam alanı nedeniyle yaban hayatı açısından zengindir. Binlerce yıldır kralların, padişahların ve beylerin avlanma yeri olmuştur. Çukurova'ya özgü ve adına türküler söylenen Turaç kuşu bölgenin en önemli hayvanlarından biridir ve koruma altındadır.
Adana'nın coğrafi ve iklimsel uygunluğu tarımsal avantajlar sağlamıştır. Seyhan Barajı'nın inşası ve tarım teknolojisindeki değişiklikler ile 1950'li yıllarda tarımsal verimlilikte büyük gelişmeler yaşanmıştır.
Alanın %35'i tarım arazisidir ve oldukça verimlidir. Adana'nın verimli ovalarından; Traktör ve modern tarım aletlerinin sıklıkla kullanılması ile gübreleme, ıslah edilmiş tohum ile bir yılda çok kez ürün alınabilir. Çukurova topraklarında buğday, mısır, soya fasulyesi, ayçiçeği, yer fıstığı ve örtü altı ürünleri gibi ürünlerin yetiştirilmesi artmaktadır. Ayrıca bahçecilik konularında modern yöntemlerle çalışmalar yapılmakta, üzüm, elma, karpuz gibi meyve üretimi geliştirilmeye çalışılmaktadır. Adana uçak bileti ile bu şehre kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Adana'ya Ulaşım
Adana'da ulaşım karayolu, demiryolu, hava ve deniz yoluyla sağlanmaktadır. Çukurova, binlerce yıllık tarihi boyunca Avrupa'yı Ortadoğu'ya bağlayan yolların kapısı olması ve Akdeniz kıyısında bulunması nedeniyle yoğun bir şekilde insan ticaretine maruz kalmıştır. Bugün Avrupa'yı Ortadoğu'ya bağlayan E90 otoyolu, demiryolları ve uluslararası trafiğe açılan havalimanları ile trafik oldukça yoğundur. Ayrıca Botaş ve Toros'tan gübre limanlarında yük taşımacılığı da yapılmaktadır.
Adana Havayolu Ulaşımı
Şehre hava ulaşımı 1937 yılından beri Şakirpaşa Havalimanı'ndan sağlanıyor. İç ve dış hat uçuşlarını gerçekleştiren Adana Havalimanı, Türkiye'de yolcu taşımacılığında 7. sırada yer alıyor. Havalimanından İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen ile Ankara Esenboğa, İzmir, Antalya ve Trabzon'a iç hatlar; Dış hatlardan KKTC / Lefkoşa ve Almanya'nın bazı şehirlerine direkt uçuşlar bulunmaktadır. Şehirde askeri amaçlarla kullanılan İncirlik Havalimanı da bulunuyor. Adana Havalimanı uçak bileti fırsatlarına göz atmanızda fayda var.
Adana Gezilecek Yerler
Adana’nın tarihi ve turistik yerleri vardır. Yerli ve yabancı turistleri cezbeden bir detay da Adana'nın meşhur yemekleridir. Adana kebabı ve ciğerine gelenlerin çoğu turistik yerleri görmeden dönmüyor. Adana'daki tarihi yerler geçmişten günümüze ışık tutan yapılardır. Adana Sarıçam, Karataş, Seyhan gezilecek yerler açısından oldukça zengindir.
Merkez Park
Seyhan ilçesinde, merkez Sabancı Camii'nin güneyinde yer alır. Seyhan Nehri'nin iki yakasında yer alan Merkez Park 33 hektarlık alanıyla ülkemizin en büyük parkıdır. 2004 yılında hizmete giren Central Park'ta birçok bitki ve ağaç türü bulunmaktadır.Parkta ayrıca çocuk oyun alanı, 12 adet yüzme havuzu, buz pateni pisti, dinlenme terası, amfi tiyatro ve parkurlar bulunmaktadır.Parkta bisiklet ve koşu parkuru da bulunmaktadır. Adana Havalimanı uçak bileti ile Seyhan ilçesini ziyaretiniz sırasında Merkez Park'ta oldukça güzel vakit geçirebilirsiniz.
Büyük Saat Kulesi
Seyhan ilçesinin kalbinde Ali Münif Caddesi üzerinde yer almaktadır. Büyük Saat Kulesi; 1882 yılında Abidine Paşa tarafından yaptırılmıştır. Toplam 32 metre uzunluğundaki Büyük Çan Kulesi, ülkemdeki en yüksek çan kulesidir. Adana ilinin simgesi olan Büyük Çan Kulesi, yapıldığı dönemde modernliğin simgesi olarak bölgede önemli bir yer edinmiştir. Çan kulesi, Osmanlı mimarisi tarzında, tuğladan ve kare prizma şeklinde inşa edilmiştir. Sehan semtinin kalbinde yer alan bu muhteşem yapı, büyüleyici bir manzara yaratıyor.
Adnan Menderes Bulvarı
Çukurova ilçesinde Seyhan Gölü kenarında bir alandır. Ormanları ile Adnan Menderes Caddesi, muhteşem manzarasıyla dikkat çekiyor. Özellikle piknikçiler ve doğa severler arasında popülerdir. Çukurova semtine geldiğinizde Adana Kebabı yemeden dönemezsiniz. Burada nefes kesen manzaraya karşı oturabilir ve meşhur Adana Kebabının tadına bakabilirsiniz. Adana gidiş dönüş uçak bileti bu noktaya kolaylıkla ulaşmanızı sağlıyor.
Anavarza Antik Kenti
Dilekkaya Köyü yakınlarında yüksek kayalıklar üzerine inşa edilmiştir. Anavarza antik kentinin tarihi Britanya Kolumbiyası'na kadar uzanmaktadır. Ayrıca m.ö 1. yüzyıla kadar uzandığı sanılmaktadır. Anavarza Antik Kenti; Uzun yıllar Asur, Roma, Bizans, Abbasiler, Ramazanoğulları gibi devletlere ev sahipliği yapmıştır. Bu antik kentte tüm uygarlıklara ait yapı kalıntılarına rastlamak mümkündür. Günümüzde açık hava müzesi olarak işlev gören Anavarza antik kentinde kaya mezarları, kiliseler, sarnıçlar, surlar, kaleler, iki mozaik havuz ve 18 tür deniz hayvanının sergilendiği Anavarza Mozaikleri dikkat çekiyor.
Feke Kalesi
Adana gidiş dönüş uçak bileti ile konforlu bir şekilde ulaşacağınız bir diğer ise; Feke Kalesi. Kale; Feke ilçesinin 3 km kuzeydoğusunda, kervan yolu üzerinde bir tepe üzerinde yer almaktadır. 12. yüzyılda Bizans devleti tarafından yaptırılan Feke Kalesi, Selçuklular döneminde de kullanılmış. Dikdörtgen planlı Feke Kalesi, sekiz kale ve bir gözetleme kulesine sahiptir. 1945 yılında yapılan kazılardan sonra kazılan kalenin bir kısmı yer altında kalmıştır.
Adana Atatürk Evi ve Müzesi
Adana'da Seyhan Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi; Adana'da 19. yüzyılda yapılmış geleneksel evlerden biri olan bu bina, menteşeli çatılı iki katlı bir yapıdır. Bu özelliklerinden dolayı yapı kültür varlığı olarak tescil edilmiş olup, Bakanlık tarafından korunması ve koruma sınıfına alınması gerekmektedir. Atatürk'ün 15 Şubat 1923'te eşiyle birlikte kaldığı bu tarihi yapı, 1981 yılında müze olarak açılmıştır.
Ramazanoğlu Konağı
Ramazanoğlu Konağı, tarih ve mimari açıdan Adana'nın en eski evidir. Ramazanoğlu Konağı Ramazanoğlu Halil Bey tarafından 1495 yılında yaptırılmıştır. Ramazanoğlu Konağı, Türkiye'nin ayakta kalan en eski sivil mimari yapılarından biri olarak öne çıkıyor. Günümüzde yalıdan geriye sarayın karşılama bölümü kalmıştır. 2009 yılında tarih ve kültür meraklılarına kapılarını açan Ramazanoğlu Konağı'nın zemin katındaki Büyük Salon; Konferanslar, sergiler ve konserler gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Bugün hala ayakta olan tarihi Ramazanoğlu konutu; oldukça görülmeye değer.
Varda Köprüsü
Adana'da görülecek yerler arasında mutlaka sayılan ve Alman köprüsü olarak da bilinen Varda Köprüsü, Osmanlı ve Almanların rızasıyla 1888 yılında yapılmaya başlandı. II. Abdülhamid'in imzaladığı anlaşmaya göre Osmanlı askerleri, yolcuları ve kişisel eşyaları taşınacak; Almanya ise bu köprü üzerinden petrol kaynaklarına hızla ulaşacaktır. Bu anlaşma kapsamında inşa edilen Varda Köprüsü, hem tarihi önemi hem de güzelliği ile dikkat çekiyor.