Amasya Uçak Bileti

Amasya

Amasya

Amasya

Amasya uçak bileti, sizleri Amasya kenti ile en hızlı ve en konforlu bir şekilde bir araya getirmeyi başarıyor. Üstelik bu ulaşım; son derece uygun fiyatlarla gerçekleşerek tüm beklentilerinizi de karşılıyor.

Karadeniz bölgesinin Orta Karadeniz bölgesinde yer alan Amasya, 7.500 yıllık geçmişiyle Anadolu'nun neredeyse en eski yerleşim yeridir. Bu kent, tarihi boyunca pek çok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle de bu kent, Anadolu'nun nadide bir Türk kenti olarak bir hayli öne çıkmaktadır. 329.888 nüfuslu Amasya'nın merkez ilçe dâhil toplam yedi ilçesi vardır. Nüfusun %40'tan fazlası merkez ilçede, geri kalanı ise Suluova ve de Merzifon önde olmak üzere diğer ilçelerde yaşamaktadır. Son yıllarda giderek daha fazla turist çeken Amasya, Anadolu'nun gelişen turizm bölgelerinden biridir. Amasya tarihini incelediğimizde Hititler, Frigler, Kimmerler, İskitler, Akdeniz-Persler, Pontikler, Romalılar, Bizanslılardan kalıntılara rastlıyoruz. İlk Tunç Çağı'nda yoğun bir nüfusa sahip olan Amasya, Mezopotamya belgelerine göre "Hatti Ülkesi" olarak bilinen uygarlığın içinde Orta Tunç Çağı'ndaydı. Hititler, Hatti topraklarındaki kontrollerine son verince Amasya Hititlerin kontrolüne girdi. Burası Kral Midas döneminde sınırlarını genişleterek tarihte büyük bir yer kaplar. Ancak Kafkasya'daki Kimmer gücü karşısında bölgedeki Frig hâkimiyeti uzun sürmeyi başaramamıştır.

Tarih boyunca önemli bir konuma sahip olan Amasya, özellikle de Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’nde oldukça önemli bir yere sahiptir. Cumhuriyetin kurtuluşu noktasında Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 22 Haziran 1919'da açıkladıkları Amasya Genelgesi ile Amasya'da bir mücadele planı hazırlandı. Amasya adının kökeni üzerine yapılan bir araştırma, Amasya adının Hitit metinlerinde geçtiğini ortaya koymaktadır. Amasya'nın Persler tarafından fethedilmesine kadar olan döneminde ise Hakmış adının tercih edilmiş oluğu sanılmaktadır. Amasya uçak bileti sizler bu kente kolay bir şekilde ulaşabilir, tarihi yerlerin önemini daha yakından kavrayabilirsiniz.

 

Amasya’ya Ne Zaman Gidilir?

Karadeniz ile İç Anadolu karasal iklimleri arasında yer alan Amasya zaman zaman her iki iklimin özelliklerini de sergilemektedir. Amasya, yaz aylarında yağışlı ve ılık olurken kışlar karasal iklim gibi kurak geçer ancak karasal iklimde olduğu kadar soğuk geçmez. Amasya, Temmuz ve Ağustos aylarında ortalama maksimum 22,5 °C ve Ocak aylarında minimum 2,5°C sıcaklığa sahiptir. Şimdiye kadar kaydedilen en düşük sıcaklık 23 Şubat 1985'te -20,4°C idi. Karadeniz ikliminde, tüm yıl boyunca aktif olan yağışlar Amasya'nın yaz aylarında etkisizdir. Sıcaklıklar yazın da (20-25 derece) idealdir ve Amasya'ya seyahat etmek için en iyi zaman Haziran'dan Eylül'e kadar olan yaz aylarıdır. Eylül'den Kasım'a kadar sıcaklıklar kademeli olarak düşmeye başlar. Amasya'yı gezmek için kaç gün kalmak gerek diye düşünüyorsanız bu noktada hava durumunu göz önünde bulundurmanız gerekli olmaktadır.

 

Amasya’da Nerede Kalınır?

7.500 yıldır çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Amasya, son yıllarda artan sayıda turiste de ev sahipliği yapıyor ve konaklama seçenekleri bol sayıda mevcut. Amasya'ya gelen gezginler, şehrin tarihi yapıları ile tanışmak için şehir merkezinde kalmayı tercih ediyor. Şehir merkezinde 3 yıldızdan 5 yıldıza kadar pek çok konaklama seçeneği var ancak şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken konaklamalar yenilenmiş eski evlerde butik tarzda konaklamalar oluyor. Şehrin kalbinde yer alan butikler, Amasya'nın geçmişini ziyaretçilerine en iyi şekilde yansıtıyor. Buna ek olarak Amasya’da oteller konum itibari ile gezilecek ve görülecek pek çok yere yakın bulunuyor. Amasya’da oteller, butik oteller, pansiyonlar ve daha pek çok konaklama seçeneği her bütçeye hitap etmeyi başardığı için herkes dilediği konaklama seçeneğini kolay bir şekilde seçebiliyor.

 

Amasya’da Gezilecek Yerler

Amasya, turizm açısından birçok seçenek sunuyor. Çevre ilçelerde mutlaka görülmesi gereken bir yer olmasına rağmen, Amasya'nın başlıca turistik mekânlarının çoğu şehir merkezinde yer almaktadır. Şehrin müzeleri bir günde gezilebilir ancak şehir merkezindeki çoğu turistik yer birbirine yakın olduğu için Amasya geziniz için en az iki gününüzü rahat bir şekilde ayırmanız planlanmalıdır. Şehri ziyaret etmek için müze. Amasya şehir merkezinin dışında Amasya semtini keşfetmek için 2 günlük turunuza bir gün daha eklemenizi öneririz. Amasya'yı gezmek için kaç gün kalmak gerek noktasında en ideal gezi için bu şehre en az 2 gününüzü ayırmanız önerilir.

 

Harşena Dağı ve Pontus Kralları Kaya Mezarları

Burası nehir şehrinin simge yapılarından biri Halsena Dağı ve Kral Pontus'un kayaya oyulmuş mezarıdır. Şehir MÖ 333'te kuruldu. Helenistik kralların mezarları da vardır. Büyük bir kaya kütlesine oyulmuş olan Kaya Mezarı, Yariboyu Evi'nin hemen arkasında, Halsena Dağı'nın eteklerinde yer almaktadır. Halsena Dağı ve Kral Pontus Kaya Mezarı'nı görmek için Yalı Caddesi'nden yürümek gerekiyor. Arabadan indikten sonra mezara giden merdivenleri tırmanmanız gerekiyor. Merdivenleri tırmanmak göz korkutucu bir iş olabilir, ancak manzara kesinlikle buna değer. Dilerseniz Amasya Merzifon Havalimanı uçak bileti fırsatları ile bu noktaya kolay bir şekilde erişim gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak: amasya.ktb.gov.tr

 

Burmalı Minare Cami

Amasya'nın en ünlü simge ve simge yapılarından biri, şehir merkezinin Derekozyak semtinde bulunan Bulmari Minare Camii'dir. Kitabesine göre iki kardeş ve ikinci bir Selçuklu hükümdarı olan Gıyaseddin Keyhüsrev'in veziri Nekmeddin Feru Bey ve kardeşi Haznedar Yusuf tarafından inşa edildiği bilinmektedir. 1242'de inşa edilen bu cami, burgulu bir kuleye sahiptir. Aslen ahşap olan minare 1730 yılında çıkan bir yangında zarar görmüştür. Aynı yerinde tekrardan inşa edilen minare bugünkü haliyle güzel bir yapıdır. Amasya Merzifon Havalimanı uçak bileti fırsatları ile bu camiyi gezi planınıza dahil edebilirsiniz.

 

Hazeranlar Konağı

Amasya’da görülecek yerler söz konusu olduğunda, Hazeran Konağından bahsetmemek olmaz. Yalıboyu evlerinin içerisinde bulunmakta olan bu yer; Hatuniye Camii’nin de hemen yanında bulunmaktadır. Yeşilırmak'ın eteklerinde surlar üzerine inşa edilen ev, mimari açıdan tıpkı Safranbolu evlerini anımsatıyor. Bu konak; Osmanlı döneminin en güzel yapılarından biridir. Konağın adı, konakta yaşayan Hazeran Hanım'dan gelmektedir. Bu konak, Amasya depreminde hasar gördükten sonra 1998 yılında yeniden restore edilmiştir.

 

Amasya Arkeoloji Müzesi

Amasya’da görülecek yerler arasında bulunan Amasya Arkeoloji Müzesi’nde 24 bin adet farklı eser sergileniyor. Amasya Arkeoloji Müzesi, farklı bir medeniyete ait etnografya, arkeoloji, sikke, el yazmaları ve daha pek çok esere ev sahipliği yapmaktadır. Sultan I. Mesut'un türbesi içerisinde İlhanlılar döneminden kalma altı mumya ve taş kalıntı bulunuyor. Birbirinden farklı eserleri keşfedeceğiniz bu yer sizlere aynı zamanda birbirinden farklı fotoğraflar çektirme imkanı da sunuyor.

 

Amasya Kalesi

Amasya Kalesi, Amasya'da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu muhteşem yapıdan kentin her yakası görünür. Şehrin merkezinden geçen Yeşilmak'tan deniz seviyesinden 300 metre yükseklikteki Harşena Dağı'ndaki kalenin kitabesi yok, bu yüzden tam olarak ne zaman ve kim tarafından inşa edildiği bilinmiyor. 1075 yılında şehrin Türkler tarafından fethedilmesinden sonra, kale, taş ve moloz taştan yapılmış ve birçok ilave ve bakım sürecinden geçmiştir. Kalede Osmanlı döneminden kalma birçok türbe ve hamam bulunmaktadır. Kaleye şehir merkezindeki dağın eteğinden kolayca ulaşılabilir.

 

Çrş
27,94°
Prş
22,81°
Cum
18,43°
Amasya
12 Eki Cmt, Bulutlu
17,64°
Paz
18,62°
Pzt
15,47°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery