Bursa
Bursa uçak bileti, eşsiz Bursa şehrine ulaşımınızı hızlı ve ideal bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı oluyor. Bursa, Türkiye’nin dördüncü büyük şehridir. Bursa, tarihi mimarisi, doğal güzellikleri ve birçok merkezden kolay ulaşım bağlantıları sayesinde çekicidir. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olarak, köklü tarihini ideal bir şekilde özetlemekte ve Bursa'nın ilgi çekici yerlerine de ışık tutmaktadır. Kervansaraylar, asırlık camiler, hanlar, hamamlar, tarihi köyler ve sokaklar, yerli ve yabancı turistlerin görecekleri çok şey bu kentte bulunur. 2016 yaşanabilir dünya şehir sıralamasında 28. sırada yer alan Bursa, aynı tematik sıralamada Türkiye birincisi olmuştur. Bu sıralamada önemli bir etken, verilere göre 2.842.547 kişinin yaşadığı Bursa'da 10.882 metrekarelik bir alana yayılan yaşam alanıdır. Binlerce yıllık geçmişi olan Bursa ilinin bilinmekte olan en eski arkeolojik bölgeleri ise Yenişehir ve Orhangazi yakınlarında bulunan Menteşe Mezar Höyükleridir. Bu arkeolojik buluntuların en eski katmanları yaklaşık 7.000 yaşındadır. Ayrıca MÖ 4000'den sonra Bursa ve çevresi o zamandan beri çeşitli yerleşimler kurulmuştur. Ancak bölge hakkında doğru bilgiler MÖ 700'e kadar uzanıyor. Homeros bu alana "Myshia" adını verir.
Bursa’ya Ne Zaman Gidilir?
Bursa uçak bileti fırsatları ile kolay bir şekilde erişebileceğiniz Bursa’ya gezi planınızı gerçekleştirirken hava durumlarını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu sayede gezileriniz çok daha eksiksiz ve ideal bir şekilde gerçekleşmiş olacaktır. Deniz seviyesinden 155 metre yükseklikte bulunan Bursa şehri genel olarak ılıman bir iklime sahiptir. Ancak, iklim bölgeden bölgeye değişir. Marmara'nın kuzeyinde ılıman ve sıcak iklim hâkimken Uludağ'ın sert iklimi şehrin güney kesiminde görülür. Bursa'nın en sıcak ayları Temmuz'dan Eylül'e kadardır. Ortalama sıcaklık 20-24 derecedir. En soğuk aylar Şubat ve Mart'tır. Ortalama sıcaklık 6-8 derecedir. Bu nedenle Temmuz-Eylül arası dönem Bursa'yı ziyaret etmek için iyi bir zamandır. Bu dönemde şehirde Karagöz Festivali gibi birçok kültürel etkinlik ve festival düzenlenmektedir. Ancak Uludağ'daki kış sporları tutkunları şehri genellikle Ocak ve Şubat dönemlerinde ziyaret etmektedir.
Bursa’da Nerede Kalınır?
Bursa'da birçok otel ve pansiyon bulunmaktadır. Bursa'nın en büyük ilçesi olan Osmangazi'de çoğunlukla şehir merkezinde çok sayıda otel bulunuyor. Bu, birçok tarihi yapının bulunduğu çok eski bir semttir. Uludağ'ın eteklerinde yer almaktadır. Osmangazi, yeşil, doğal ve büyüleyici atmosferiyle bambaşka bir deneyim sunuyor. Ayrıca Bursa’da oteller arasından seçiminizi Osmangazi’den yana yaparsanız pek çok kule, türbe ve tarihi esere daha kolay bir şekilde erişebiliyorsunuz. Ayrıca Çekirge bölgesindeki kaplıcalardan yararlanmak isteyen gezginlerin farklı konseptlerde hizmet vermekte olan otelleri tercih etmesi önerilir. Bursa’da oteller genel olarak her bütçeye hitap eder ve herkesin tüm ihtiyaçlarını en ideal seviyede karşılar.
Bursa’da Gezilecek Yerler
Bursa’da gezilebilecek birbirinden farklı pek çok nokta bulunmaktadır. Hem yaz turizmi için hem de kış turizmi için ideal bir şehir olan Bursa’da aynı zamanda birbirinden değerli pek çok tarihi ve kültürel yapı da bulunmaktadır. Bursa’yı gezmek için kaç gün kalmak gerek noktasında sizler Mudanya ilçesinde deniz keyfi mi yapmak istediğinize yoksa Uludağ’da güzel bir kayak deneyimi mi yaşamak istediğinize karar vermelisiniz. Yapacağınız tüm aktiviteler ve gezip görebileceğiniz yerler kapsamında Bursa’yı gezmek için kaç gün kalmak gerek sorusuna verilebilecek en ideal cevap en az 4 gün olacaktır. Bu sürelerde bir Bursa gezisi planlarsanız bu eşsiz şehrin her ayrıntısına hâkim olabilir ve birbirinden eğlenceli anlara şahitlik edebilirsiniz.
Kapalı Çarşı
Erken Osmanlı döneminde Tahtakale ile Han emirliği arasında yer alan bu çarşı, şehrin kalbinde, Ulu Camii ve Orhan camilerinin hemen altında bulunuyor. Daha sonra Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan Bedestene taşınmıştır. Bugün Bedesten Kuyumcular Çarşısı, Kapalıçarşı'nın kalbidir. Geriye kalan çarşılar Bedesten civarındadır. Orhangazi döneminde hanlar arasındaki boşluklar kapatılmış ve yavaş yavaş bedestenler oluşmaya başlamıştır. En büyük cazibe, 130 tezgâhlı atmosferik çarşıdır. Giyimden havlu imalatına, kuyumcudan ayakkabıcılığa kadar çok çeşitli alanlarda hizmet vermektedir. Bursa Yenişehir Havalimanı uçak bileti fırsatları ile sizler bu çarşıyı yakından gezme fırsatı elde edebilirsiniz.
Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesi
Cumhuriyet dönemi kurumlarından Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, 1938 yılında Atatürk tarafından kültürel mirasın korunması amacıyla açılan Merinos Yünü Enstitüsü'nün yenilenmesinden sonra müzeye dönüştürülmüştür. Sanayi devrimleri noktasında büyük bir yere sahip olan bu fabrika, 1960'larda ülkeye olumlu etkiler sunan firmalardan biriydi ancak 2004 yılından itibaren faaliyetlerini durdurarak Bursa şehrine taşındı. Belediye burayı bir kültür merkezi ve müzeye dönüştürmeye karar verdi.
Teleferik
1963 yılında hizmete giren bu yer, Türkiye'nin ilk füniküler hattı olma özelliğini taşımaktadır. 8 kişilik kabinlerde toplam 1.500 kişi kapasiteli teleferik güzergâhında toplam 144 kabin güvenle seyahat edilebiliyor. Gündüz ve gece çalışan teleferik, yağmur ve kar olmadan sorunsuz bir şekilde seyahat etmenizi sağlar ve korkarsanız bunu en aza indirebilirsiniz. İlk olarak 1231 metre yükseklikteki Kadıyayla istasyonuna varacaksınız. Bu istasyon, Bursa ilçelerinden biri olan Teferrüç ’deki ana istasyondan hareket etmektedir. Son olarak burada 1810 metre yüksekliğe tırmanarak, 2. Pazarları, restoranları, kafeleri ve hediyelik eşya dükkânlarını ziyaret edebileceğiniz bölgenin otel istasyonuna ziyarette bulunabilirsiniz. Bursa Yenişehir Havalimanı uçak bileti ile şehre ulaştıktan sonra mutlaka teleferik deneyimini yaşamanız önerilir.
Kale Sokak
Bursa'nın Hisar semtinde önemli bir yer ve şehir yaşamını yansıtıyor. Britanya, Roma ve Bizans dönemlerinden Bursa evleri, Osmanlı camileri, türbeler, çeşmeler, mezarlıklar ve daha birçok yapı, duvar ve kapıların en güzel örneklerini burada bulabilirsiniz. Burada özgür olun ve sokaklara korkusuzca çıkın. Her sokak sürprizlerle dolu bir durumdadır. Eski güzel geleneklerin hala yaşatıldığı bir köy olduğu için lezzetli atmosferiyle adeta şifalanacaksınız. Ayrıca buradan meşhur Şehadet Camii'ne giden birkaç yol vardır. Tüm sokaklar Kale Sokak olarak adlandırılır ve bir doğa müzesi olarak kabul edilir.
Ulu Camii
Bursa’da görülecek yerler arasında bulunan Ulu Camii eşsiz bir tarihe sahiptir. Niğbolu zaferinden sonra Yıldırım Bayezid’in emriyle 1396 yılında yapımına başlanmış ve 1399 yılında tamamlanmıştır. Hatta Yıldırım Bayezid’in zaferinden sonra şehirde 20 caminin yapılmasını emrettiği söyleniyor. Ancak Emir Sultan, yeni kurulan şehir için çok fazla olduğunu düşünerek daha fazla kubbeye sahip caminin daha iyi olacağını söylemiştir. Künde kari tekniğinde inşa edilmiş bir caminin içinde ender görülen bir minberi Antepli Hacı Mehmet bin Abdülaziz yapmıştır. Minber, evrenin doğusundaki güneş sistemini ve batısındaki galaksiyi kül olarak temsil etmeyi amaçlamaktadır.
Soğanlı Botanik Bahçesi
Bursa’da görülecek yerler arasında eşsiz bir doğallık sunan Soğanlı Botanik Bahçesi, görenleri adeta kendine hayran bırakıyor. Soğanlı Botanik Bahçesi’nin yapımı 1998 yılında tamamlanmıştır. Adeta eşsiz bir doğa sunan bu yer şehir ile iç içe geçmiştir. Oksijen deposu olarak da nitelendirilen bu yerde birbirinden farklı pek çok bitki çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca bu yer bilimsel ve bitkisel araştırmalara ada açık olması ile büyük bir önem arz etmektedir. Soğanlı Botanik Bahçesi’nin içerisinde konaklama imkanı da sizlere sunulmaktadır.