Konya Uçak Bileti

Konya

Konya

Konya

Konya Havalimanı uçak biletifırsatları ile gezilebilecek olan bir şehirdir. Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük şehri olarak bilinir. 31 farklı ilçeye sahip olan bu şehir, Türkiye’nin ekonomik olarak en gelmişmiş şehirleri arasında gelmektedir. Tarihsel yapıları ile görenleri kendine hayran bırakan bir şehir olan Konya, kozmopolit yapısı sayesinde her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti kendisine çekmektedir. Konya içerisinde bulunan illerden pek çoğu, dünyanın en eski yerleşim yerleri olarak bilinmektedir. Sanayi alanında her geçen gün daha da gelişiyor olması ise bu şehrin yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada üne kavuşmasını sağlamaktadır. Kendine dair simgeleri bulunan bu şehre gidecek olan kişiler Konya'yı gezmek için kaç gün kalmak gerekir konusunda kafa karışıklığı yaşamaktadır. Konya’da kaç gün kalmanız gerektiği gerçekleştirmek istediğiniz turistik geziye ve gitmek istediğiniz bölgelere göre değişiklik göstermektedir. 

 

Mevlana Müzesi ve Türbesi

Konya'da görülecek yerler listesinin başında gelen Mevlana Müzesi ve Türbesi, Konya’nın simgeleşmiş yapılarının arasında gelmektedir. Yalnızca yerli değil yabancı turistler içinde oldukça ilgi çekici olan Mevlana Türbesi ve Müzesinin içerisinde pek çok farklı bölüm bulunur. Derviş hücreleri, Hamuşan kapısı veya Fatma Hatun Türbeleri gibi oldukça çeşitli şekilde bulunan bu bölümler misafirlerin ilgisini çekmektedir. Mevlana Müzesi ve Türbesi’ne giriş esnasında herhangi bir ücret talep edilmez. Tarihi yapılarla dolu bu müzeye her gün 09.00 ila 16.30 saatleri arasında ziyaret gerçekleştirilebilir. 


 

Alaeddin Tepesi

Konya uçak bileti alarak görme şansı yakalayacağınız Alaeddin Tepesi, Konya’nın simgeleşmiş yapılarından bir diğeri olarak bilinmektedir. Merkezi konumu sebebiyle de pek çok turistin uğrak noktalarından biri haline gelen bu tepe, Konya şehrinin en yüksek tepesidir. Selçuklu’da yer alan Alaeddin Tepesi, her mevsim turistler tarafından akın edilmektedir. Özellikle yaz aylarında günün her saati yoğun bir kalabalığa ev sahipliği yapan bu yapı, Aleaddin Camii’ni de içerisinde bulundurmaktadır. Bu gibi tarihi yapıları ile pek çok turisti kendine hayran bırakan Alaeddin Tepesi, halk tarafından mesir alanı olarak da kullanılır. Herhangi bir giriş ücreti alınmayan Alaeddin Tepesi, haftanın her günü, 24 saat boyunca açıktır. 

 

Karatay Müzesi

Konya'da Oteller arayan kişiler, gezmek istedikleri bölgelerin yakınlarında bulunan oteller hakkında araştırma yapmaktadır. Bu şekilde ulaşım kolaylığı yaşanıyor olması, turistik gezinizi çok daha keyifli bir hale getirecektir. Konya’nın en eski ve tarihi yapıları arasında gelen Karatay Müzesi etrafında bulunan oteller de, konaklamanız için iyi birer seçenek olacaktır. Selçuklu mimarisinin izlerini ziyaretçilerine en güzel şekilde aktaran Karatay Müzesi, içerisinde bulunan çeşitli çini eserleri sebebiyle Çini Eserler Müzesi olarak da bilinmektedir. Özellikle tarihi bir gezi gerçekleştirmek isteyen turistler tarafından uğrak nokta haline gelen Karatay Müzesi’ne girişte herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Her gün 09.00 ila 17.00 saatleri arasında ziyarete açık olan müze, Selçuklu’da bulunmaktadır.

 

İnce Minareli Medrese

Konya'da görülecek yerlerarasında bulunan İnce Minareli Medrese’nin yapım yılı 1264 olarak bilinmektedir. Selçuklu döneminden kalan taş işçiliğinin en güzel örnekleri arasında bulunan bu medrese, yoğun şekilde turist çeken yapılardan biridir. Günümüzde Taş ve Ahşap Eserler Müzesi olarak da anılan ve hizmete açılan İnce Minareli Medrese, unutulmaz bir gezi sunmaktadır. Alaadin Bulvarı üzerinde konumlanması sebebiyle kolaylıkla ulaşılabilen bu müzeyi, her gün 09.00 ila 19.00 saatleri arasında gezmek mümkündür. Giriş ücretinin bulunmadığı müze, misafirlerini içerisinde bulundurduğu ahşap ve taş parçalar ile adeta büyülemektedir. 

 

Selimiye Cami

Konya şehrine dair en popüler yapıların arasında bulunan Selimiye Cami’ye,Konya uçak biletifırsatları ile ulaşmak mümkündür. Yapımının Kanuni Sultan Süleyman döneminde başlanıldığı bilinen bu yapı, II. Selim döneminde tamamlanmıştır. Konya’nın merkezinde yer alması sebebiyle de yoğun ilgi gören Selimiye Cami, özellikle inanç turizmi gerçekleştiren turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir. En popüler camiler arasında gelen Selimiye Cami’nin sağ tarafında ise Mevlana Türbesi bulunur. Tek şerefeli tasarlanmış iki minaresi ile eşsiz bir taş işçiliğine sahip olan Selimiye Cami, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Müze Alanı caddesinde konumlanmış olan Selimiye Cami, Konya’nın Karatay ilçesinde bulunmaktadır. Selimiye Cami yılın her dönemi kalabalık turist gruplarına kapılarını açmaktadır. 


 

Atatürk Evi Müzesi

1928 yılında şehrin yerlileri tarafından Atatürk’e hediye edilmesi ile bilinen Atatürk Evi, geçirdiği çeşitli restorasyon çalışmalarının ardından müze haline gelmiştir. Atatürk Evi Müzesi olarak adlandırılan bu müzenin içerisinde Atatürk’ün kişisel eşyaları, çeşitli belgeler ve fotoğraflar sergilenmektedir. Tarihi olarak büyük bir öneme sahip olan bu müze, her gün 09.00 ila 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Giriş için herhangi bir ücret talep edilmeyen müze, Konya’nın Meram ilçesinde bulunmaktadır. 

 

Meram Bağları

Konya Havalimanı uçak biletiile ulaşabileceğiniz Meram Bağları, doğal güzelliği ile her yıl yerli ve yabancı pek çok turistin gözdesi olmaktadır. Meram Bağları, sıcak havalarda bile serinliğe ve hoş bir atmosfere sahiptir. Çam kokuları eşliğinde sakin bir gün geçirmek isteyenler için oldukça güzel bir seçenek olan Meram Bağları, Konya’nın Meram ilçesinde bulunmaktadır. İçerisinde yemek yiyebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz çeşitli restoranlarda ve kafeler bulunmaktadır. Meram Bağlarının içerisinde bulunan akarsu ise, görenleri kendine adeta hayran bırakmaktadır. Mesire yeri de bulunan Meram Bağlarına giriş için herhangi bir saat sınırlaması yoktur. Konya’nın merkezinden otobüsler ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz Meram Bağları, özel araçlarla da ulaşılabilmektedir. Konya'da Oteller hakkında araştırma yapan kişiler, bu bölgede bulunan otellerde konaklama imkanı bulmaktadır. Bu bölgede vakit geçirebileceğiniz pek çok farklı yer bulunmaktadır. 

 

Sille Köyü

Sille Köyü’nün en dikkat çeken yanlarının arasında sahip olduğu 6000 yıllık geçmişi bulunmaktadır. Bu köy, özellikle tarihi yerleri gezmeyi seven turistlerin gezileri esnasında favori noktaları haline gelmektedir. Eski bir Rum köyü olduğu bilinen Sille Köyü, dünyanın en büyük ve en eski manastırı olan Ak Manastıra da ev sahipliği yapmaktadır. Barındırdığı bu gibi özellikleri sebebiyle dikkat çeken köy, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti misafir etmektedir. Sille Köyü ziyaretiniz esnasında gezebileceğiniz Baharat Yolu ve İpek Yolu ise unutulmaz bir gezi deneyimi yaşamanızı sağlayacaktır. Sille adı verilen ve tarihi güzelliklerle dolu olan bu köy, Konya’nın Selçuklu ilçesinde yer almaktadır. 


 

Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları

Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları, özellikle antik çağlara ilgi duyan kişiler için oldukça ilgi çekici bir yapıdır. Konya’nın merkezine 34 km kadar uzaklıkta bulunan bu yapılar, Göktürk Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kapadokya’yı andıran Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları, kayalara oyulan evleri ve sarnıç kalıntılarını barındırmaktadır. Frig dönemine ev sahipliği yaptığı bilinen bu yapılar da halen eski dönemlere ait kalıntılar ve mezarlar bulunmaktadır. Meram’da bulunan Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları, 09.00 ila 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 

Konya'yı gezmek için kaç gün kalmak gerekirsorusunu cevaplamadan önce, kişilerin gezi planı yapmaları önerilmektedir. Bu şekilde önceden nereye gideceklerini bilen pek çok kişi, Konya’yı kaç gün içerisinde gezeceğinin cevabını verebilir.

Pzt
9,04°
Sal
3,96°
Konya
29 Oca Çrş, Bulutlu
4,1°
Prş
5,15°
Cum
6,52°
Cmt
5,9°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery