Muş Uçak Bileti

Muş

Muş

 

Muş uçak bileti fırsatları, sizleri Muş şehrine en ergonomik ve en hızlı şekilde ulaştırmayı başararak tüm beklentilerinizi karşılıyor. Üstelik bu süreç son derece hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Çavuş Dağı'nın kuzeydoğu ucunda yer alan Muş, Doğu Anadolu'nun tarihi ve doğal güzelliğini bir araya getiriyor. Muş, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Savaşı'nda kazanılan önemli ve de büyük topraklara ev sahipliği yapmaktadır. Muş; Bitlis, Erzurum, Bingöl ve Diyarbakır illerine komşudur. Nüfusun çoğu Korkut merkez ilçesinde yaşıyor. İlçeler en seyrek nüfuslu bölgedir. Muş’un tarihi Urartulara kadar uzanır. Muş bölgesinin Asur kaynaklarına göre Urartulara bağlı Nairi Konfederasyonu sınırları içinde olduğu tahmin edilmektedir. Bölge daha sonra İskit, Med, Pers ve Makedon egemenliği altındaydı. Moose ve çevresi uzun yıllar Romalılar ve Partlar tarafından yönetildi. Bu bir savaş sahnesiydi ve eyaletler arasında sık sık sahiplerini değiştiriyordu. Roma İmparatorluğu'nun kalıcı bir hegemonya kuramadığı Muş bölgesi, yaklaşık 400 yıl Sasani egemenliğine girdi. Roma İmparatorluğu'ndan sonra Bizans'ın sık sık işgal ettiği Muş toprakları iki devlete bölündü. Türklerin Bizans'ı mağlup ettiği Malazgirt Savaşı'nda özgürlüğünü kazandı.

Muş’a Uçakla Ulaşım

Doğu Anadolu'da tarihi ve kültürel değeri olan antik bir kent olan Muş’a karayolu, demiryolu ve uçakla ulaşılabilir. Dilerseniz Muş uçak bileti fırsatlarına da göz atabilirsiniz. Muş’a ulaşmanın en hızlı yolu uçakladır. Muş Havalimanı 1992 yılından beri İstanbul ve Ankara'dan direkt ulaşım ile hizmet vermektedir. Muş'tan İstanbul'a uçuş iki saat, Muş'tan Ankara'ya ise 1 saat 40 dakika sürüyor. İstanbul ve Ankara'dan Muş'a yaz aylarında her gün karşılıklı seferler yapılmaktadır. Muş Havalimanı çevre illere ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştırmıştır. Muş Havalimanı'ndan şehir merkezine otobüs veya taksi ile ulaşım ayarlayabiliriz.

Muş’a Ne Zaman Gidilir?

Muş seyahatinizi planlarken hava koşullarını da dikkate almanız önerilmektedir. Muş kentinde kışlar oldukça sert geçer. Kışın, sıcaklık eksi 30 dereceye düşer. Ortalama 120 gün kar yağan Muş kentinde kar yerden uzun süre yükselmez. Ocak ayında ortalama sıcaklık -6°C'dir. Ocak ve Şubat kentteki i en yağışlı aylar ve Temmuz ve Ağustos en sıcak aylardır.

Kışın Muş’ta kalıyorsanız Güzeltepe köyündeki kayak merkezinde ailenizle kış sporları yaparak eğlence dolu anlara şahitlik edebilirsiniz. Muş'ta Kış erken başlar ve geç biter, böylece yılın neredeyse beş ila altı ayı kayak yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Göz kamaştırıcı bir güzellikle ise havalar ısınmaya başlar. Nisan ayının sonunda ortaya çıkan Muş lalesi, şehrin bir simgesidir. Her yıl Nisan ayının sonundan Mayıs ayının başlarına kadar Muş Ovası'nı kaplayan laleler nadir görülen bir manzaradır. Bu görsel şöleni daha yakından yaşamak istiyorsanız, Nisan ayı bitmeden Muş'a gitmenizi öneririz. İl ayrıca Muşu lalelerini tanıtmak için her yıl lale festivaline ev sahipliği yapmaktadır. Muş'u gezmek için kaç gün kalmak gerek noktasında dilerseniz gezi planınıza bu eşsiz festivali de dâhil edebilirsiniz.

Muş’ta Nerede Kalınır?

Muş, ilkbaharda her yeri saran laleleri, tarihi zenginliği ve damak zevkine hitap eden lezzetleri ile görülmeye değer şehirlerden biridir. Binlerce kişiyi hem eğlence hem de iş amaçlı ağırlayan Muş, bütçenizi sarsmadan konforlu bir tatil sunuyor. Muş’ta oteller şehir merkezinde bulunduğu için tüm seyahat kapsamı daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Üstelik Muş’ta oteller birbirinden farklı hizmetler sunmakta olduğu için tüm beklentileriniz de karşılanmış oluyor.

Muş’ta Gezilecek Yerler

Muş, Doğu Anadolu bölgesinin en güzel şehirlerinden biridir. Tarihi camiler, köprüler, kaleler ve evlerle geçmişe nostaljik bir bakış sunan Muş’u gezmek için kaç gün kalmak gerek noktasında en az 2 gününüzü ayırmanız öneriliyor. Böylece hem merkezi hem de diğer tüm görülecek yerleri rahatlıkla keşfedebilirsiniz.

Bingöl Dağları

Doğu Anadolu bölgesinde sönmüş bir yanardağ olarak bilinen Bingöl Dağı'nın bir bölümü Erzurum ve Bingöl illeri içinde, bir bölümü ise Muş sınırları içinde yer alıyor. Dağın yerden yüksekliği 3193 metredir. Dağ, adını Pleistosen buzullaşmasının oluşturduğu bir gölden almıştır. Kardera kenarlarında ve 2.650-2.800 m yükseklikteki platolarda buzullarla kaplı dağlar, sirkler ve vadi buzulları geniş alanları kaplayarak güverte buzulları görüntüsünün oluşmasına neden olmuştur.

Hamurpet Gölü

Hamurpet Gölü iki volkanik gölden oluşur. Büyük ve Küçük Hamurpet Gölleri olarak adlandırılan bu göller, fotoğrafçılar ve doğaseverler için harika manzaralar sunuyor. Hamurpet Dağları'nın batısında ve Varto’nun kuzeybatısında yer alır. Kışın donan gölün su seviyesi yıl boyunca değişmez. Göl sazan, ördek, kaz, turna ve kunduzlara ev sahipliği yapıyor. Göllerin olduğu yerde volkanik özellikler vardır. Fazla su yakındaki İskender Nehri'ne boşaltılır. Yaz aylarında piknik yapmak ve doğanın tadını çıkarmak için harika bir yer. Ayrıca tesis bünyesinde çadır kurup doğa ile iç içe olabilirsiniz. Muş Sultan Alparslan Havalimanı uçak bileti ile şehre ulaştıktan sonra kolay bir şekilde göle de ulaşabilirsiniz.

 

Haçlı Gölü

Muş kentinin Bulanık ilçesinde ve bu ilçede güney kısımda yer almakta olan Haçlı Gölü, diğer adıyla Bulanık Gölü; etrafı volkanik kayalarla çevrili bir tatlı su gölüdür. Adını güneydeki Haçlı köyünden alan göl, Kızıl kopan yanardağının yükselmesiyle oluşmuştur. Kışın donan göl güzel bir manzara sunuyor. Gölde ise alabalık ve marlin gibi balık türleri bulunuyor.

Kale Park

Muş’ta görülecek yerler arasında bulunan Kale Park, şehrin en eski yapılarından biridir. Bu nokta pek çok yerli ve yabancı turist tarafından fazlaca ilgi görmektedir. Ayrıca çeşitli oturma ve piknik alanlarına sahip parkta şehrin manzarasını izlemek oldukça keyifli bir şekilde gerçekleşmektedir.

Murat Irmağı

Murat Nehri 600 km uzunluğundadır ve Van Gölü'nün kuzeyindeki Aladağ’dan doğar. Kuzey-güney yönünde akar, sonunda birkaç akıntıya katılır ve doğuda da Karakaya Deresi ile birleşir. Nehrin debisi 200-300m3 olup, su yükseldiğinde 2500m3'e çıkmaktadır.

Murat Vadisi

Muş’ta görülecek yerler arasında Murat Vadisi de bulunuyor. Muş'un kuzey-batısından başlayan, kuzey-güney yönünde iki koldan oluşan vadi, derin bir vadi görünümündedir ve sonunda batıya dönerek Bulanık Ovası ile birleşir. Muş Ovası’na yayılan vadi, ova çıkışında derinleşir. Vadi boyunca devam eder ve Ulukaya köyünün güneyindeki il sınırından çıkar.

Muş Ovası

Muş Ovası, 1650 km2'lik bir alanı kaplayan Türkiye'nin en büyük ovalarından biridir. Uzunluğu 80 km, genişliği 30 km'dir. Üç tarafı dağlarla çevrili olan bu ova, güneyde Haçreş Dağları, kuzeyde Şerafettin Dağları ve doğu kenarında Nemrut Dağı ile çevrilidir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayvancılıkla uğraşan kişiler mevsimlik olarak farklı yerlere taşınmakta ve yılın belli dönemlerinde burada yaşamaya devam etmektedir. Genel olarak Muş Ovası oldukça serin ve yüksek rakımlı bir yer olduğu için Yörükler tarafından yaz aylarında tercih edilmektedir. Hayvanların sütünden peynir, tereyağı gibi besinler üretip satılmaktadır. Her yıl mayıs ayında haşhaşların açtığı ovalar parlak kırmızıya boyanıyor. Doğaseverler genellikle bu muhteşem manzarayı yakından görmek isterler ve bol bol fotoğraflar çekerler. Muş Sultan Alparslan Havalimanı uçak bileti ile sizler de bu muhteşem manzaralara yakından tanıklık edebilirsiniz.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Çrş
17,08°
Prş
13,83°
Cum
11,41°
Cmt
11,12°
Paz
10,2°
Muş
06 May Pzt, Yağmurlu
7,96°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery