Sivas Uçak Bileti

Sivas

Sivas

Türkiye’nin yüzölçümü olarak en büyük ikinci şehri ve Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Sivas; Ordu, Giresun ve Tokat ile kuzeyden; Erzincan ile doğudan; Yozgat ile batıdan; Malatya, Kayseri ve Kahramanmaraş ile güneyden komşudur. Sivas ili bir zamanlar Latince Sebastea, Ermenice Sebastia veya Samassia adlarıyla anılmaktaydı. Arkeolojik çalışmalarda elde edilen bulgular yöredeki yerleşimin Cilalı Taş Devri’ne kadar uzandığını göstermektedir. Bölgenin yazılı tarihi ise M.Ö. 2000 yılı başlarında Hititler ile başlamıştır. 

Sivas Gezilecek Yerler

Karasal iklimin hakim olduğu Sivas’ta kültür turizmi ön plandadır. Selçuklular Dönemi’nde inşası yapılan camiler, türbeler, medreseler, kervansaraylar ve hanlar şehrin turizmine büyük katkı sağlamaktadır. Sivas uçak bileti aldıktan sonra iklimi nedeniyle şehri gezmek için sonbahar ve ilkbahar ayları tercih edilmelidir. Sivas’ı gezmek için 2 gün ayırmanız yeterlidir. Sivas’a özgü Sivas Katmeri, Divriği Pilavı, Sivas Köftesi, Sivas Kebabı, baviko, sirok ve hingel mutlaka tadılmalıdır.

Sivas Müzesi

Sivas uçak bileti aldıktan sonra şehrin tarihi araştırılmaya başlanmalıdır. Sivas’ın geçmişini Tarihi Kongre Binası’nda bir araya getiren Sivas Müzesi’nin üç bölümü bulunmaktadır. Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Aşık Veysel Müzesi ve Arkeolojisi Müzesi müzenin bölümlerini oluşturmaktadır. 

Sivas Arkeoloji Müzesi

Eski Sanat Okulu binasında 2009 tarihinde ziyarete açılan Sivas Arkeoloji Müzesi’nde Sivas’taki arkeolojik eserler sergilenmektedir. Orta Anadolu’nun en büyük arkeoloji müzesi olan müzeye giriş ücretsizdir. Sivas uçak bileti avantajlarıyla gidilebilecek müzede; fosil kalıntıları, Kalkolitik ve Eski Tunç Çağı’na ait eserler, Hititler Dönemi’ne ait eserler, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu Dönemleri’ne ait eserler gezilebilmektedir.

Şifaiye Medresesi

Sivas uçak bileti alanların mutlaka ziyaret ettiği Sivas miraslarından biri olan Şifaiye Medresesi, 1217 tarihinde Anadolu Selçuklu Devleti I. İzzeddin Keykavus tarafından inşa ettirilmiştir. Günümüze kadar ulaşabilen dünyanın en eski hastanelerinden biridir. Şifaiye Medresesi’nin en önemli kısmı çini süslemelerle kaplı türbe cephesi olmakla birlikte yapının tamamı da görülmeye değerdir.

Kangal Balıklı Kaplıca

Sivas uçak bileti ile sağlık turizmine büyük katkıları olan Kangal Balıklı Kaplıca’ya da uçulabilmektedir. Türkiye’nin en meşhur kaplıcalarından olan Kangal Balıklı Kaplıca’nın kalsiyum, selenyum, bikarbonat ve magnezyumlu; 36-37 derecedeki suları; romatizmaya, ülser ve böbrek hastalıklarına, ezik, kırık, çıkık ve kireçlenmeye de iyi gelmektedir.

Hobbit Yamaç Evleri

Dünyaca ünlü Yüzüklerin Efendisi serisinden ilham alınarak inşa edilen Hobbit Yamaç Evleri; günübirlik veya uzun süreli kiralanabilmektedir. Paşabahçe Mesire Alanı içinde yer alana Hobbit Yamaç Evleri, 24 evden oluşmaktadır. Mesire alanındaki tenis kortu, çocuk parkı, basketbol sahası, yürüyüş alanları ve çocuk parkları evlerde konaklayanların hizmetine açıktır.

Koyunkaya Mesire Yeri

İmranlı ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Koyunkaya Mesire Yeri’nin endemik bitki örtüsü ve derelerine kavuşmak için Sivas uçak bileti almak yeterlidir. Koyunkaya Mesire Yeri’nde piknik ve mangal yapılabilmektedir. Oksijeni bol olan mesire yerinde fotoğraf çekmek için birçok doğal kompozisyon bulunmaktadır.

Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı

Sivas’a 5 kilometre uzaklıkta bulunan Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’ndaki kütük ev restoran, yürüyüş yolları, piknik alanları, sosyal tesisler, taş ve ahşap köprüler ve gezinti yerlerinden yararlanmak ücretlidir.

Eğriçimen Yaylası

Yedigözler ve Şaşalan Boğazı’ndan çıkan suları derelerinde birleştiren Eğriçimen Yaylası, çam ormanları içindeki bir vadide yer almaktadır. Koyulhisar’a 17 kilometre mesafede bulunan yayla dağ turizmi bakımından elverişlidir. Yürüyüş ve alabalık tutmak için alanları olan Eğriçimen Yaylası, neredeyse her mevsim ziyaret edilebilir.

Koyulhisar Söbüce Yaylası

Koyulhisar Söbüce Yaylası; bisiklet, alabalık avcılığı, safari, yürüyüş ve ata binme gibi sporların yapılaması nedeniyle revaçtadır. Düz bir alana yayılan Koyulhisar Söbüce Yaylası’ndaki düşük nem oranı bu sporların yapılmasını kolaylaştırmaktadır.

Gürün Gökpınar Gölü

Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Gürün Gökpınar Gölü, iki bölüme ayrılmaktadır. Küçük Göl’de alabalık üretimi yapılırken, Büyük Göl’de ise turistik amaçlı geziler gerçekleştirilmektedir. Gürün Gökpınar Gölü’nün suyu dalış ve rafting yapmak için uygundur.

Zara Tödürge Gölü

Sivas’ın en büyük gölü olan Zara Tödürge Gölü, Sivas merkeze 70 kilometre uzaklıktadır. Kuş gözlemcilerinin tercih ettiği alanlardan biri olan Zara Tödürge Gölü’nde; leylek, angut, uzunbacak, kızılbacak, sarı başlı kuyruksallayan, deniz kartalı ve karaçaylak gibi birçok türü yaşamaktadır.

Hafik Gölü

Jips karstı gölü olan Hafik Gölü, 1 kilometre alana sahip olmasıyla Türkiye’nin en küçük göllerinden biridir. Hafik Gölü’nün dibinde yapılan aramalarda Neolitik, Kalkolitik ve İlk Tunç Çağı’na ait bulgulara rastlanmış ve bu da bölgede yerleşimin çok eskiye dayandığını kanıtlamıştır. 

Gemerek Sızır Şelalesi

Çat Ormanları içinde, Göksu Çayı üzerinde konumlanmış olan Gemerek Sızır Şelalesi’nin etrafında doğa yürüyüşleri yapılabilmektedir. SİT alanı ilan edilen Gemerek Sızır Şelalesi, Sızı Kasabası’na 1 kilometre mesafede bulunmaktadır.

Yıldız Dağı Kayak Merkezi

Yakupoğlan Köyü içerisindeki Yıldız Dağı Kayak Merkezi, Sivas merkeze 58 kilometre uzaklıktadır. Dağ bisikleti turları, yamaç paraşütü, basketbol, tenis, futbol, konaklama tesisi de bulunan Yıldız Dağı Kayak Merkezi, yılın büyük bölümünde turist akınına uğramaktadır.

Sivas Metropol Spor Kompleksi

Aqua parkı, halı sahası, fitness salonu, spa, buhar odası, sauna ve hamam gibi pek çok imkan sunan Sivas Metropol Spor Kompleksi; dinlenmek için tercih edilebilir. Çocuklar için de eğlence alanları olan kompleksin kapıları her gün açıktır.

Taşhan

19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen Taşhan, alışveriş meraklıları için birebirdir. 3 ayrı (doğu, güney ve kuzey) girişi olan hanın tabanı taş döşemeden yapılmıştır. Taşhan’ın alt katında çanta ve bavul satılırken, üst katında kafeler bulunmaktadır.

Primemall Sivas

Kafeler, restoranlar, sinema, çocuk oyun alanı, teras ve birçok ürünün satıldığı dükkanları ile Primemall Sivas; tam bir alışveriş merkezidir. Günde 12 saat açık olan Primemall Sivas, Okullar Bölgesi Farabi Caddesi’nde konumlanmıştır.

Çifte Minerali Medrese

İlhanlılar Veziri Şemseddin Cüveyni’nin emriyle inşa edilen Çifte Minerali Medrese’nin tuğla-çini örgülü iki minaresi ve süslemeli taç kapısı büyük dikkat çekmektedir. Çifte Minerali Medrese, Sivas merkezde, Şifaiye Medresesi’nin tam karşısında yer almaktadır.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de bulunan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nın camii 1228-29 yıllarında Mengücekli Beyi Ahmeh Şah tarafından, darüşşifası ise aynı yıllarda eşi Turan Melek tarafından yaptırılmıştır.  

Eğri Köprü

Selçuklu Hanedanı Dönemi’nde yaptırıldığı rivayet edilen Eğri Köprü, Bağdat İpek Yolu üzerinde konumlanmıştır. Kesme taşlardan yapılan köprü günümüzde işlevini sürdürmese de halen bakımlı durumdadır.

Behrampaşa Hanı

Osmanlı Dönemi’nde Sağır Behrampaşa tarafından 1576 yılında yaptırılan Behrampaşa Hanı, 450 yıldır işlevini sürdürmektedir. 2015 tarihinde restore edilen han günümüzde otel olarak işletilmektedir.

Gök Medrese

Anadolu Selçuklu Dönemi’nde Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından 1271 tarihinde Mimar Kaluytan’a yaptırılmıştır. Çifte minerali taç kapısı ve kapının üzerindeki süslemeleriyle dikkat çekmektedir. Gök Medrese’nin mineraleri 25 metre uzunluğundadır.

Abdi Ağa Konağı

1827 tarihinde Abdül-vahabi Efendi tarafından yaptırılan Abdi Ağa Konağı, günümüzde Sivas Belediye Başkanlığı’na bağlı olarak kültür evi olarak kullanılmaktadır. 

Sivas
19 May Paz, Yağmurlu
9,92°
Pzt
9,79°
Sal
8,82°
Çrş
9,46°
Prş
12,74°
Cum
10,06°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery